سقوط ۵ رتبهای اینترنت موبایل ایران در یک ماه
سرعت اینترنت موبایل در ایران ۲۷.۰۲ مگابیتبرثانیه است که جایگاه ایران را در میان کشورهای جهان به ۷۷ میرساند. این در حالی است که ماه گذشته (آگوست) متوسط سرعت اینترنت موبایل کشور ۲۷.۹۱ مگابیتبرثانیه و رتبه ایران در فهرست مذکور ۷۲ بود و اکنون با سقوط پنج رتبهای مواجه شده است. البته در ردهبندی متوسط سرعت اینترنت ثابت در جهان جایگاه ایران بدون هیچ تغییری در رتبه ۱۲۰ است. این شاخص در ماه سپتامبر در ایران ۲۰.۶۷ مگابیتبرثانیه بود، در حالی که طبق اطلاعات موجود در ماه گذشته (آگوست) متوسط سرعت اینترنت ثابت در ایران ۲۰.۵۸ مگابیتبرثانیه بوده است. سرعت اینترنت از مواردی است که همواره برای کاربران دغدغه بوده و یکی از فاکتورهای کیفی خدمات اینترنتی محسوب میشود. در ایران در حالی که تا چندین سال پیش برخی معتقد بودند فناوری اطلاعات و اینترنت جزو کالاهای لوکس است و اینترنت ۱۲۸ کیلوبیتی برای دسترسی مردم کافی است، اکنون دیگر کمتر کسی از اهمیت استفاده از اینترنت غافل است و فناوری اطلاعات به پدیدهای ضروری در زندگی افراد تبدیل شده است. طبق اطلاعات وبسایت اسپیدتست (Speedtest) که شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند، در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل در تمامی کشورها، ۳۱.۹۵ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود، ۱۱.۳۲ مگابیتبرثانیه بود. متوسط جهانی سرعت دانلود اینترنت پهنباند ثابت نیز در تمامی کشورها، ۷۴.۲۳ مگابیتبرثانیه و متوسط جهانی سرعت آپلود، ۴۰.۷۹ مگابیتبرثانیه اعلام شد. اینترنت موبایل ایران در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ با متوسط سرعت دانلود ۲۷.۵۳ مگابیتبرثانیه در رتبه ۷۰ قرار داشت، در بخش اینترنت پهنباند ثابت نیز ایران با متوسط سرعت دانلود ۱۸.۴۱ مگابیتبرثانیه، جایگاه ۱۲۲ جهانی را کسب کرده بود. در بخش اینترنت پهنباند ثابت در ماه ژانویه سال جاری، ایران با متوسط سرعت دانلود ۱۸.۴۱ مگابیتبرثانیه، جایگاه ۱۲۲ جهانی را کسب کرده بود. ماه میلادی گذشته (آگوست ۲۰۲۰)، متوسط سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۷.۹۱ مگابیتبرثانیه و متوسط سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۱۱.۸۵ مگابیتبرثانیه بود که رتبه ایران را به ۷۲ از میان ۱۴۰ کشور رساند. همچنین در حوزه اینترنت ثابت، متوسط سرعت دانلود در ایران ۲۰.۵۸ مگابیتبرثانیه و متوسط سرعت آپلود ۱۳.۱۸ مگابیتبرثانیه بود که رتبه ایران را به ۱۱۹ رساند.
افزایش مصرف اینترنت با شیوع کرونا
از سوی دیگر، مصرف اینترنت در ایام کرونا افزایش پیدا کرد و بهدنبال آن، اینترنت با افت کیفیت روبهرو شد. چنانچه در حوزه موبایل، میانگین سرعت اینترنت از حدود ۱۱ مگابیتبرثانیه به پنج مگابیتبرثانیه در کرونا هم رسید و در حوزه اینترنت ثابت هم مواردی از جمله حضور افراد در منازل و همچنین ارایه بستههای رایگان، به افزایش ترافیک و افت کیفیت منجر شد. این موضوع با استناد به آمار جهانی، رتبه اینترنت موبایل ایران را در ماه مارس سال ۲۰۲۰، به ۷۹ از میان ۱۴۱ کشور و رتبه اینترنت ثابت را به ۱۵۳ از میان ۱۷۶ کشور رساند که در مقایسه با ماه ژانویه، حاکی از افت ۹ رتبهای در اینترنت موبایل و سقوط ۳۱ پلهای در اینترنت ثابت بود و البته اعتراض کاربران اینترنتی هم بر این موضوع صحه گذاشت که کیفیت شبکه اینترنت با کاهش مواجه شده است. اکنون طبق آخرین گزارش متوسط سرعت اینترنت جهانی نشان میدهد متوسط سرعت موبایل در ایران ۲۷.۰۲ مگابیت برثانیه بوده و جایگاه کشور نسبت به ماه قبل ۵ پله سقوط کرده است. طبق این گزارش متوسط سرعت جهانی اینترنت موبایل در سپتامبر ۲۰۲۰ میلادی ۳۵.۹۶ مگابیت برثانیه و متوسط سرعت جهانی اینترنت ثابت ۸۵.۷۳ مگابیت برثانیه بوده است. در ردهبندی متوسط سرعت اینترنت موبایل ایران در رتبه ۷۷ قرار دارد که نسبت به ماه گذشته ۵ پله سقوط کرده است. همچنین در ردهبندی متوسط سرعت اینترنت ثابت، ایران بدون هیچ تغییری نسبت به ماه قبل در رتبه ۱۲۰ قرار دارد.
جایگاه ایران در فهرست متوسط
سرعت اینترنت موبایل و ثابت
در ردهبندیای که وب سایت «اسپید تست» از متوسط سرعت اینترنت موبایل در کشورهای جهان در ماه سپتامبر ارایه کرده، این شاخص در ایران ۲۷.۰۲ مگابیت برثانیه و رتبه ایران ۷۷ اعلام شده است. این در حالی است که ماه گذشته (آگوست) متوسط سرعت اینترنت موبایل کشور ۲۷.۹۱ مگابیت برثانیه و رتبه ایران در فهرست مذکور ۷۲ بود. اما در ردهبندی متوسط سرعت اینترنت ثابت در جهان جایگاه ایران بدون هیچ تغییری در رتبه ۱۲۰ است. این شاخص در ماه سپتامبر در ایران ۲۰.۶۷ مگابیت برثانیه بوده است. طبق اطلاعات موجود در ماه گذشته (آگوست) متوسط سرعت اینترنت ثابت در ایران ۲۰.۵۸ مگابیت برثانیه بوده است.
بالاترین سرعت اینترنت موبایل
در کره جنوبی و چین
طبق اطلاعات موجود در وبسایت اسپید تست، سپتامبر ۲۰۲۰ کره جنوبی بالاترین متوسط سرعت اینترنت موبایل را داشته است. سرعت دانلود محتوا در این کشور ۱۲۱ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است. این کشور ماه گذشته (آگوست) نیز رتبه یک این ردهبندی را به خود اختصاص داده بود. پس از آن، چین با متوسط سرعت اینترنت موبایل ۱۱۳.۳۵ مگابیت برثانیه در رتبه دوم قرار دارد. جایگاه این کشور نیز در رتبه بندی نسبت به ماه قبل تغییری نداشته است. در ردههای سوم، چهارم، پنجم و ششم به ترتیب امارات متحده عربی (با سرعت ۱۰۹ مگابیت برثانیه)، قطر (با سرعت ۹۲.۸۵ مگابیت برثانیه)، هلند (با سرعت ۷۹.۷۰ مگابیت برثانیه) و نروژ (با سرعت ۷۹.۴۹ مگابیت برثانیه) قرار دارند. این در حالی است که برخی از کشورهای همسایه ایران مانند ترکیه با ارایه اینترنت موبایل با سرعت ۳۶.۷۳ مگابیت برثانیه در رتبه ۵۴ و آذربایجان با سرعت ۳۵.۱۱ مگابیت برثانیه در رتبه ۶۰ قرار دارند.
سنگاپور صاحب پرسرعتترین
اینترنت ثابت در جهان
در ردهبندی متوسط سرعت اینترنت ثابت کشورهای جهان در سپتامبر ۲۰۲۰، رتبههای یک تا سه مانند ماه گذشته به سنگاپور، هنگ کنگ و رومانی تعلق دارد. در این فهرست سنگاپور با ارایه اینترنت ثابت با متوسط سرعت ۲۲۶.۶۰ مگابیت برثانیه در رتبه نخست قرار دارد. پس از آن هنگکنگ (با متوسط سرعت ۲۱۰.۷۳ مگابیت برثانیه) و رومانی (با سرعت ۱۹۳.۴۷ مگابیت برثانیه) به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار دارند. سوییس با سرعت ۱۷۸.۸۱ مگابیت برثانیه در رده چهارم این فهرست قرار دارد. تایلند (با سرعت ۱۷۵.۲۲ مگابیت برثانیه) و فرانسه (با سرعت ۱۷۳.۰۵ مگابیت برثانیه) در رتبههای پنجم و ششم هستند. این در حالی است که برخی از همسایگان ایران مانند قطر با سرعت ۸۹.۵۹ مگابیت برثانیه در رتبه ۴۴ و قزاقستان با سرعت ۴۹.۱۲ مگابیت برثانیه در رتبه ۶۷ قرار دارند.