روی خط خبر

۱۳۹۹/۱۰/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۵۶۶

مردم نگران  قیمت‌های شب عید نباشند

شاتا|  علیرضا رزم حسینی در ستاد تنظیم بازار اعلام کرد: شرایط تأمین و تولید کالاها و اقلام مورد نیاز مردم مناسب است و پیش بینی‌های لازم برای ذخیره سازی میوه شب عید و همچنین تشدید نظارت‌ها در ایام پایانی سال انجام شده است. وزیر صمت افزود: هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت جهاد کشاورزی، گمرک و بانک مرکزی و همچنین ابلاغیه‌های جدید ستاد اقتصادی دولت تأثیر خوبی در تأمین کالاها و اقلام مورد نیاز مردم و همچنین مواد اولیه کارخانجات برای افزایش تولید آنها داشته است. وی با اعلام اینکه سیاست این وزارتخانه عرضه و فراوانی کالا برای حفظ تعادل قیمتی در بازار است، تصریح کرد: برای کالاهای تولید داخل این موضوع اتفاق افتاده است که آثارش را نیز در بازار می‌بینیم. وی با یادآوری اینکه در جنگ اقتصادی ظالمانه‌ای قرار گرفته‌ایم، خاطرنشان‌کرد: گرانی با گرانفروشی متفاوت است و گران فروشی در خصوص کالاهایی است که در این شرایط جنگ ظالمانه بی‌انصافانه افزایش قیمت پیدا می‌کنند و دستگاه‌های نظارتی و مرتبط در این حوزه ورود می‌کنند. رزم حسینی با بیان اینکه بازرسی‌ها با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال تشدید خواهد یافت، گفت: مردم نباید نگران افزایش قیمت‌ها در ماه‌های منتهی به سال و شب عید باشند که در همین راستا تمهیدات لازم اندیشیده شده است. وی همچنین تقسیم وظایف میان وزارت جهاد و وزارت صمت را در راستای تأمین به موقع اقلام مورد نیاز و معیشتی مردم بسیار کارساز دانست و افزود: فضا در واقع به سمت واگذاری اختیارات به دستگاه‌های اصلی متولی می‌رود که تقسیم وظایف در همین راستا بوده است. وزیر صمت از دستگاه‌های نظارتی خواست که کنترل انبارها و بنکداران را به صورت هوشمند در دستور کار خود قرار دهند و عملکردهای خود را در این حوزه برای اطلاع مردم و ایجاد تأثیر مثبت در بازار رسانه‌ای کنند. وی تصریح کرد: ابزارهای حکومت برای تقویت تنظیم بازار باید به خدمت بیایند و ستاد تنظیم بازار را در این مسیر همراهی کنند. وزیر صمت حذف بخشنامه‌های زائد و خلق الساعه را از دیگر عوامل مهم در تنظیم بازار و ایجاد تعادل در این چند ماهه دانست.

صادرات خرما افزایش یافت

ایلنا| دبیر انجمن ملی خرمای ایران از افزایش صادرات خرما به رغم‌شیوع ویروس کرونا خبر داد وگفت: برخلاف افزایش تقاضا در بازار خارجی بازار داخلی با کاهش تقاضای مصرف خرما روبرو شده است. وی ادامه داد: در سالجاری با توجه به اینکه ماه رمضان از انتهای فروردین‌ماه آغاز می‌شود فعالان بازار خرما از دی‌ماه جاری و بهمن ماه خود را آماده تامین بازار ماه رمضان می‌کنند. تکلوزاده با تاکید بر اینکه در بازار داخلی 50 تا 55 درصد خرما در ماه رمضان مصرف می‌شود، افزود: شواهد نشان می‌دهد از زمان شیوع ویروس کرونا مصرف خرما در بازار داخلی کاهش داشته است و ما امیدواریم با آغاز ماه رمضان کاهش مصرف جبران شود. تکلوزاده یادآور شد: نه تنها در خرما بلکه در سایر محصولات کشاورزی که عرضه آنها بیشتر به صورت فله‌ای است ترس مردم از ابتلا به ویروس کرونا موجب کاهش مصرف آنها شده است. تکلو‌زاده میزان افزایش صادرات در 9 ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل را 10 درصد عنوان کرد. وی تاکید کرد: افزایش صادرات درحالی بوده است که با توجه به شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن انتظار می‌رفت با رکود صادرات مواجه شویم. این فعال اقتصادی میزان تولید خرما در سال‌ زراعی گذشته را بیش از یک‌میلیون و 280 هزار تن اعلام کرد.

بررسی تقاضای تفحص از دخانیات در کمیسیون صنایع

ایسنا| سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد «شرکت دخانیات ایران» در جلسه دیروز کمیسیون خبر داد. حجت‌الله فیروزی اظهار کرد: بررسی درخواست رمضانعلی سنگدوینی نماینده گرگان و آق قلا مبنی بر انجام تحقیق و تفحص از عملکرد «شرکت دخانیات ایران» دستورکار کمیسیون صنایع و معادن مجلس بود. وی اضافه کرد: از سال ۸۰ با ورود شرکت‌های خارجی وابسته به انگلیس و امریکا، سهم شرکت دخانیات از بازار داخلی کاهش یافته است که در پی این روند تمایل تنباکوکاران کشور به کشت تنباکو به‌شدت کم شده است. وی با بیان اینکه «شرکت دخانیات ایران» در سال‌های گذشته ۱۱ هزار نفر نیرو داشته که به دلیل کاهش تولیدات و کاهش سهم این شرکت از بازار به ۵ هزار نفر تقلیل یافته، اضافه کرد: در حال حاضر شرکت‌های خارجی حدود ۷۰ درصد از بازار ایران را تصاحب کردند و این امر موجب زیان شرکت دخانیات و تنباکوکاران شده است. فیروزی خاطرنشان کرد: انتصابات افراد متخلف در شرکت دخانیات ایران و انعقاد قرارداد نامناسب یکی دیگر از دلایل نماینده متقاضی تحقیق و تفحص از«شرکت دخانیات ایران» است. وی با اشاره به صحبت‌های مدیرعامل شرکت دخانیات ایران، ادامه داد: میزان تولید این شرکت در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ افزایش چشمگیری یافته واز سوی دیگر احیای مجدد ظرفیت‌های این شرکت به تلاش بیشتری نیاز دارد.

به گفته فیروزی، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه دخانیانت ایران و به کارگیری ظرفیت‌های خالی از جمله پیشنهادات نمایندگان در نشست کمیسیون صنایع بود. وی همچنین گفت که تحقیق و تفحص از «شرکت دخانیات ایران» در جلسات آینده تعیین تکلیف می‌شود.