۹۲۰ ملک شهرداری باید تخلیه شوند

۱۳۹۹/۱۰/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۶۳۲

محمدنادر محمدزاده، مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران اعلام کرد، حدود ۹۲۰ ملک شهرداری که به غیرواگذار شده، باید تخلیه شوند.محمدزاده در گفت‌وگو با ایلنا درباره گزارش ارسال شده به شورای شهر گفت: این املاک در سه یا ۴ دسته قابل تقسیم است. گروه اول املاکی هستند که در پیوست یک و ۸ لایحه ارسالی قرار دارند و ۱۵۰۰ ملک را شامل می‌شود. شهرداری درباره این موارد اعلام کرده که این املاک در نظارت من قرار دارند و نوع مصوبه متفاوتی را برای آنها درخواست کرده است. البته شورای شهر می‌تواند اینها را نپذیرد و نظر دیگری بدهد. محمدزاده اضافه کرد: نظر شهرداری این بود که این املاک مانند املاک بند ۶ نیستند و بر روی آنها نظارت دارد و از مدیریت شهرداری خارج نشده‌اند. او در پاسخ به این سوال که آیا این ۱۵۰۰ ملک دارای قرارداد هستند، گفت: اکثر این املاک در قالب تفاهم‌نامه در اختیار قرار گرفتند. برای مثال در سرای محلات، شهرداری نیرو دارد و معاونت اجتماعی نظارت و کنترل مستقیم بر آنها دارد و مانند واگذاری به بخش خصوصی نیست که از ید شهرداری خارج شده باشد. 

   ادامه فعالیت ۵۸ ملک در اختیار نهادها؟

او با اشاره به جزییات املاک لیست شماره دو ارسالی به شورای شهر گفت: در لیست شماره دو املاکی هستند که در اختیار نهادها و دستگاه‌های دولتی قرار دارند و شامل ۵۸ ملک می‌شوند. از نظر شهرداری ادامه فعالیت در این املاک ضرورت دارد و شورای شهر می‌تواند، درباره شیوه بهره‌برداری نظر بدهد و تا جایی که مطلع هستم، نظر شورا بر این است که در حساب و کتاب‌های بین دولت و شهرداری وضعیت مالی آنها مشخص شود. 

محمدزاده با اشاره به املاک ارایه شده در لیست شماره ۳ گفت: حدود ۹۵ ملک در این لیست است که در اختیار بخش خصوصی قرار دارد و شهرداری ادامه فعالیت این املاک را درخواست کرده است و ذیل قانون بند ۶ ماده ۵۵ می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. 

   ۹۲۰ ملک باید تخلیه شوند

رییس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران با اشاره به املاک ارایه شده در لیست شماره ۴ گفت: ۲۴۰ ملک در این لیست وجود دارد که در اختیار اشخاص قرار دارند و نظر شهرداری نیز تا زمان ارایه لایحه به صورت رسمی اعلام نشد، ولی بر اساس بررسی که بعد از لایحه انجام شد، تقریبا بر ادامه فعالیت در یک سوم املاک وعدم ارایه فعالیت دو سوم دیگر املاک تصمیم‌گیری شده است. او ادامه داد: لیست املاکی که برای تخلیه اعلام کردیم، ۷۷۰ مورد است که در موارد لیست شماره ۵ ذکر شده است و به صورت قاطع اعلام کردیم باید تخلیه شوند. از این موارد بیش از ۴۴۰ ملک تخلیه یا تعیین‌تکلیف شده‌اند. محمدزاده گفت: به طور خلاصه گزارش ۲۶۶۲ ملک به شورای شهر ارایه شده است که از آن میزان ۱۵۰۰ ملک را تحت اختیار شهرداری اعلام کردیم، ۷۷۰ ملک باید تخلیه شوند و ۲۴۰ مورد را اظهارنظر نکرده بودیم که براساس بررسی‌های انجام شده برای دو سوم آنها نظر ما بر توقف ادامه فعالیت است و با اضافه شدن به ۷۷۰ ملکی که درخواست تخلیه قطعی داده بودیم، حدود ۹۲۰ ملک در مجموع باید تخلیه شوند. 

او ادامه داد: به ۹۵ ملکی که برای ادامه فعالیت در لیست ۳ ارایه کردیم، حدود ۴۰ ملک دیگر نیز اضافه می‌شود و در مجموع حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ ملک است که شهرداری تقاضا کرده به فعالیت خود ادامه دهند. 

   نحوه تخلیه املاک در اختیار غیرِ شهرداری

رییس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در پاسخ به اینکه تخلیه ۹۲۰ ملک برچه اساسی اجرا می‌شود، آیا از ساکنان مابه‌التفاوت اجاره دریافت می‌شود یا خیر؟ گفت: وضعیت املاک متفاوت است، آنهایی که قرارداد دارند، طبیعی است که براساس متن قرارداد عمل می‌شود. برای مثال اگر قرارداد رایگان باشد برهمین مبنا عمل خواهد شد، چرا که نمی‌توانیم اقدام گذشته را باطل کنیم، مگر اینکه حکم از جای دیگری صادر شود. او ادامه داد: برخی از این املاک واحدهای مسکونی هستند و اجاره آنها اخذ می‌شود. در برخی از املاک تصرف‌های غیرمجاز رخ داده و بدون قرارداد در ملک شهرداری نشسته‌اند و اقدامات لازم برای احیای حقوق شهرداری در آنها صورت می‌گیرد. او در پاسخ به اینکه رویکرد شهردای درباره املاک پس گرفته شده چیست؟ گفت: به طور کلی دو اتفاق برای املاکی که پس می‌گیریم رخ می‌دهد، اگر قابل بهره‌برداری توسط خود شهرداری باشند، در یک فایل قرار می‌گیرند و اگر نه در جریان واگذاری قرار می‌گیرند. محمدزاده تصریح کرد: برخی از این املاک قابل واگذاری نیستند، برای مثال در یک پارک ملکی به کسی داده شده یا ملکی در یک طرح واگذار شده و درست است که بهره‌برداری از آن درست نیست، اما به معنی اینکه می‌توان ملک را فروخت هم نیست، اما درباره آنهایی که قابلیت واگذاری دارد، این اقدام انجام می‌شود، برای مثال از همین ۴۴۰ ملک پس گرفته شده بخش زیادی از آنها از طریق تهاتر با بدهی‌ها و مزایده فروخته شده و برخی نیز با متصرف تعیین‌تکلیف شده است. 

مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران ادامه داد: اولویت اول در بازپس‌گیری تعیین تکلیف آنها و وضعیت درآمدی فعلی آنها است. 

   واگذاری املاک

به افرادی بدون ارتباط با شهرداری 

رییس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در پاسخ به اینکه غیر از املاکی که تحت بند ۶ ماده ۵۵ شناخته می‌شوند، املاکی هم برای امر مسکن به اشخاص واگذار شده‌اند و اینکه آیا افرادی که املاک شهرداری را با تخفیف برای امر مسکن خریداری کردند، واقعا به لحاظ مالی با مشکل مواجه بودند؟ گفت: بله، خیلی از افرادی که کمک‌های شهرداری را برای امر مسکن دریافت کردند با مشکل مواجه بودند. آنچه در گذشته در حوزه املاک انجام شده، خیلی از آنها کارهای درستی هستند و ۲۷ هزار نفر از پرسنل شهرداری از امکان کمک مسکن بهره‌مند شدند.

وی افزود: وقتی کمکی در سطح خیلی بزرگ انجام می‌شود، می‌توان گفت در مجموع اقدام مطلوبی برای پرسنل بود، اما در پاسخ به اینکه آیا کمکی که به افراد شده یکسان بود؟ آیاهمه جزو گروه‌هایی بودند که بدون کمک شهرداری نمی‌توانستند صاحبخانه شوند؟ آیا واحدهای گرفته شده در محل‌های متوسط و معمولی شهر است؟ آیا همه کسانی که کمک گرفتند از کارمندان شهرداری بودند؟ باید گفت؛ خیر، چرا که وقتی سراغ این موارد برویم، به افرادی که هیچ ارتباط کاری با شهرداری ندارند بر می‌خوریم که واحدهایی را گرفتند و ملکی که دریافت کردند در مکان فوق‌العاده مرغوبی قرار دارد یا مساحت ملک

 بسیار بزرگ است. 

مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران ادامه داد: تعداد این افراد از مجموع ۲۷ هزار نفری که ملک در قالب تعاونی مسکن دریافت کردند، خیلی کم است، اما وجود دارد. 

محمدزاده در پاسخ به این سوال که آیا کمک‌ها به صورت عادلانه بین کارمندان توزیع شده است، گفت: خیر، در تمام واگذاری‌ها اینطور نبوده است. مواردی وجود دارند و این موارد اکثریت نیست، اقلیت‌هایی هستند که املاک شهرداری را متعادل و مناسب با دیگر کارمندان دریافت نکرده‌اند.