ارایه گزارش بدهیهای شهرداری به رهبری و سران قوا
سید محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران درباره میزان بدهی دوره گذشته مدیریت شهری گفت: طبق گزارشی که آقای حناچی خدمت رهبری، رییسجمهور و سران قوا ارایه دادهاند، بدهی شهرداری ۶۹ هزار میلیارد بوده است که در حدود ۹ هزار میلیارد تومان از بدهی دوره گذشته شهری از طریق تهاتر طلبهای دولت و منابع داخلی شهرداری پرداخت شد. در بودجه ۱۴۰۰، ارقام بدهیها را ثبت و ارایه خواهیم داد و به زودی گزارش یک تحقیق و تفخص درباره بدهیهای شهرداری نیز در صحن شورا ارایه میشود.
میرلوحی در گفتوگو با ایلنا درباره وضعیت تحقق بودجه شهرداری با گذشت ۹ ماه از سال جاری با اشاره به رویکرد بودجهای شهرداری و شورای شهر در دو سال اخیر گفت: با توجه به شرایط موجود در مدیریت شهری، بودجه شهرداری تا سال 98 به صورت انقباضی بسته شد و نتایج نیز نشان داد که رویکرد صحیحی در این زمینه اتخاذ شد. او با بیان اینکه این اقدام منجر به راهاندازی سامانه شفافیت، ممنوع شدن قراردادهای با ترک تشریفات، جلوگیری از دور زدن طرح تفصیلی به بهانه کمبود پول شد، گفت: اینها تصمیمات مهمی بود که شورا اتخاذ و سه سال این مسیر را ادامه داد و با این سیاستهای انقباضی توانستیم بخشی از بدهی طلبکارانی که به شورا میآمدند را پرداخت کنیم و حسابهای بانکی خود را به روز کنیم. میرلوحی ادامه داد: به علاوه شرایط استفاده از اوراق قرضه نیز فراهم شد و رقم بالایی از پروژههای نیمهتمام که برای ما مانده بود را به سرانجام رساندیم. رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با بیان اینکه شورا در پایان سال ۹۸، به این نتیجه رسید که میتواند متمم ارایه دهد و شهرداری را بیشتر حمایت کند و زودتر به دنبال نقد کردن منابع برود، گفت: پروژههای مشارکتی شهرداری ده سال رها شده بود و با توجه به مشکلات حقوقی و اجرایی که داشت از دسترس شهرداری خارج میشد و ما بعد از برنامه سوم، یک برنامه اولویت محور تحققپذیر برای باقی مانده دوره پنجم تدارک دیدیم و براساس آن یک متمم بودجه ارایه و بودجه ۱۸ هزار میلیاردی در سال ۹۸ به ۲۴ هزار میلیارد در سال ۹۹ ارتقا پیدا کرد.
تحقق ۷۰ درصدی درآمدهای شهرداری
میرلوحی با اشاره به اینکه کرونا برنامههای ما را با چالشهایی مواجه کرد، ادامه داد: چرا که ۲۰ درصد از درآمدهای شهرداری در اسفندماه تحقق مییابد و از همین رو کرونا برنامههای ما را مختل کرد، اما بودجه سال ۹۹ انبساطی بسته شد و با توجه به شرایطی که پیش آمد، بسته محرک اقتصادی برای روشن شدن موتور تحقق بودجه از سوی شهرداری و شورا ارایه شد.
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه در صورت نبود کرونا بهتر از بودجه مصوب هم میتوانستیم قدمبرداریم، گفت: اکنون تحقق درآمدهای ما روی ۷۰ درصد است و امیدوارم رقم تحقق بودجه بیشتر از این نیز بشود. او در واکنش به تحقق نیافتن بودجه غیرنقد شهرداری تهران گفت: بودجه غیرنقد در حال تحقق است، انتشار اوراق قرضه و پروژههای مشارکتی ما را امیدوار کرده است که به رغم افزایش هزینهها، درآمدهای پیش بینی شده را محقق کنیم. در مجموع با توجه به پیش بینیهای انجام شده و آمادگیهای قبلی به نظر میرسد شهرداری تهران جزو سازمانهایی است که پروژههای آن تعطیل نشده است و وعدههایی که دادهایم، اجرایی شود. میرلوحی گفت که وعده افتتاح ۱۲ ایستگاه مترو و خرید ۵۰۰ دستگاه اتوبوس و مواردی از این دست با اتکا به بودجه شهرداری محقق شده است، در حالی که از دولت مطالبات جدی داریم و هنوز موفق به اخذ آنها نشدهایم.
علت عدم تحقق بودجه غیرنقد شهرداری
او درباره پیش بینی رقم بودجه ۱۴۰۰ شهرداری تهران گفت: باید جلو برویم و شرایط را در نظرگیریم. همکاران ما در معاونت اقتصادی و سازمان املاک و مستغلات قول دادهاند که بودجه غیرنقد را محقق میکنند. میرلوحی در پاسخ به اینکه اما اعضای شورای شهر نسبت به عدم تحقق بودجه غیرنقد شهرداری گلهمند هستند، گفت: اخیرا از سوی معاونت اقتصادی و سازمان املاک در جلسه هماندیشی حضور یافتند و در گزارشی که ارایه دادند تاخیر در ثبت را علت این اتفاق اعلام کردند و در حد مصوبات به ما قول دادهاند که بودجه غیرنقد محقق میشود. برای مثال میگویند اقدامات مربوط به مجتمعهای ایستگاهی انجام شده، اما ثبت نشده است و یا در مساله اتوبان شهید بروجردی، املاک تهاتر شده است و میگویند، مقدمات انجام و در مسیر ثبت است. رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران تاکید کرد: اگر وعده شهرداری محقق شود، سال آینده را با همین فرمانی که از متمم بودجه شروع کردیم، پیش خواهیم رفت و امیدواریم با کم شدن سایه کرونا شاهد اتفاقات بهتری در شهرداری باشیم.
میرلوحی با اشاره به سند جامع سرمایهگذاری تهران گفت: کارگروهایی در مناطق تشکیل و به ما امید دادند که در حال فعالسازی اقدامات هستند و امیدواریم بتوانیم با همین آهنگ بودجه سال ۱۴۰۰ را نیز پیش ببریم.