ایرانشهر
درخواست ایرلاینها از رییسجمهور
شرکتهای هواپیمایی در نامهای به رییسجمهور خواستار رفع محدودیت فروش 60 درصد صندلی هواپیماها در پروازهای داخلی شدند. به گزارش فارس، انجمن شرکتهای هواپیمایی به نمایندگی از شرکتها، طی نامهای از رییسجمهور تقاضا کرد تا نسبت به لغو محدودیت ۶۰ درصدی ظرفیت در پروازهای داخلی تجدید نظر کند. در این نامه که به امضای یونس دقیق کیا،
رییس هیاتمدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی رسیده است، خطاب به رییسجمهور عنوان شده است: به استحضار میرساند صنعت حمل و نقل کشور پس از شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیتهای تردد دچار آسیب بسیار شدیدی شده است، بطوری که در ۶ ماهه اول سال جاری بیش از ۴۳ درصد مسافران پروازهای داخلی و ۹۶ درصد مسافران پروازهای خارجی کاهش یافته و بسیاری از هواپیماها به دلیل عدم وجود مسافر زمینگیر شدند. در بخش دیگری از این نامه انجمن شرکتهای هواپیمایی به رییسجمهور آمده است: از سوی دیگر اعمال محدودیت استفاده از ۶۰ درصد ظرفیت هواپیماها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فشار اقتصادی وارده به شرکتهای هواپیمایی را مضاعف کرده است، این در حالی است که اعمال محدودیت استفاده از ۶۰ درصد ظرفیت هواپیماها در پروازها تاکنون از سوی سازمان بهداشت جهانی و سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری و انجمن بینالمللی شرکتهای هواپیمایی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا آثار آن را بر سفرهای هوایی رصد میکنند، توصیه یا مورد تاکید قرار نگرفته و تحقیقات علمی و دانشگاهی شرکتهای سازنده هواپیما و یاتا (انجمن بینالمللی شرکتهای هواپیمایی) بر روی سیستم تهویه هوا در کابین هواپیما و نوع چینش صندلی، حاکی از احتمال بسیار اندک ابتلاء مسافران در هواپیما است. در ادامه این نامه انجمن شرکتهای هواپیمایی آمده است: آخرین آمار منتشر شده یاتا حاکی از احتمال ابتلای یک مورد در ۲۷ میلیون مسافر قبل از الزام به استفاده از ماسک در پروازها بوده است. در بخش پایانی نامه آمده است: با عنایت به درخواستهای متعدد رییس سازمان هواپیمایی کشوری به لحاظ اینکه محدودیت استفاده از ۶۰ درصد ظرفیت هواپیما تاکنون در دنیا اجرا نشده است، به منظور جلوگیری از زیان بیشتر به شرکتهای هواپیمایی داخلی در خصوص لغو اعمال محدودیت ۶۰ درصد ظرفیت پروازها، دستور شایسته صادر و مراتب را امر به ابلاغ فرمایند.
جهش تردد از مرزهای زمینی کشور
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: تعداد کامیونهای خروجی از پایانههای مرزی کشور در آذرماه سال جاری نسبت به ماه قبل ۴۹ درصد افزایش یافته است. به گزارش فارس، جواد هدایتی اظهار کرد: در آذرماه سال جاری تعداد ۱۵۹ هزار و ۹۹۶ دستگاه کامیون از پایانههای مرزی جادهای تردد کردهاند که از روند جهشی تردد از مرزهای زمینی کشور حکایت دارد. وی افزود: از این تعداد حدود ۳۷ هزار دستگاه کامیون اقدام به صادرات کالا، ۱۰ هزار دستگاه کامیون مربوط واردات کالا و ۷۵۰۰ دستگاه کامیون هم اقدام به ترانزیت با حمل مستقیم یا یکسره کردهاند. هدایتی بیان کرد: در آذرماه ۱۳۹۹ مرز بازرگان جایگاه نخست صادرات و واردات را به خود اختصاص داد، مرز جلفا در رتبه دوم واردات و آستارا در رتبه دوم صادرات از طریق حمل یکسره قرار گرفت.