رویداد
چکهای فعلی طبق روال سابق کارسازی میشوند
بانک مرکزی در پاسخ به سوالات متداول موضوع قانون جدید صدور چک اعلام کرد که چکهای فعلی طبق روال سابق کارسازی میشوند.برخی از سوالات متداول در زمینه قانون جدید چک که در این بخش آمده است به شرح زیر است: آیا چک صیاد طرح قدیم طبق روال قبل پیش میرود؟ پاسخ: بله تا زمان پایان برگهای دسته چکهای قدیمی و دریافت دسته چکهای با ظاهر و مندرجات جدیدو صدور و وصول چکها به شکل سابق تداوم مییابد.
چکی که از کسی گرفته میشود و چند دست چرخیده به چه صورت است؟ پاسخ: نقل و انتقال چکهای با ظاهر و مندرجات جدید در صورت ثبت مراتب انتقال در سامانه صیاد بلامانع است و در مورد چکهای صادره از دسته چکهای قدیم، نقل و انتقال عادی چک کما فی السابق بلامانع است. آیا چکهای قدیمی تا برگ آخر میتوانند در وجه حامل صادر شوند؟ پاسخ: چکهای قدیمی به شکل سابق میتوانند کارسازی شوند و بنابراین در وجه حامل نیز میتوانند صادر شوند.پشت نویسی چک به چه روالی انجام میشود؟ پاسخ: از تاریخ اعلام بانک مرکزی، ظهرنویسی چکهای کاغذی ممنوع بوده و انتقال چک مستلزم ثبت مراتب در سامانه صیاد خواهد بود.وظیفه ثبت چک در سامانه صیاد با چه شخصی است؟ پاسخ: حسب مورد بر عهده صادرکننده (در مقام صدور) و یا دارنده (در مقام انتقال) است.ممنوعیت صدور چک در وجه حامل شامل کدام چکهاست؟ پاسخ: شامل تمامی چکها با ظاهر و مندرجات جدید که زمان توزیع آن توسط بانک مرکزی اعلام میشود.
سقف مجاز ورود و خروج ارز توسط هر مسافر
در حال حاضر هر مسافر میتواند تا سقف ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها وارد و نیز تا سقف ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزهای از مرزهای هوایی، تا سقف ۲۰۰۰ یورو یا معادل به سایر ارز از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی خارج کند. به گزارش ایسنا، پیش از شیوع ویروس کرونا همواره تعداد قابل توجهی سفرهای خارجی شکل میگرفت و مسافران برای رفع نیازهای و امرار معاش خود مجبور بودند تا پول خود را به پول ملی مقصد خود تبدیل کنند که ویروس کرونا میزان سفرها را کم کرده است. در این بین همواره سوالات زیادی مطرح میشود که هر مسافر تا چه میزان میتواند ارز به صورت اسکناس وارد یا خارج کند؟ همچنین، روند ورود یا خروج ارز اسکناسی بیش از سقف تعیین شده چگونه است؟بدین منظور در این گزارش شرایط ورود و خروج ارز، سقف مجاز ورود و خروج ارز و یا سقف مجاز ورود و خروج ریال توسط هر مسافر اعلام شده است. طبق اعلام بانک مرکزی، ورود ارز توسط هر مسافر تا سقف ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها و خروج ارز نیز تا سقف ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزهای از مرزهای هوایی، تا سقف ۲۰۰۰ یورو یا معادل به سایر ارز از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی مجاز است. همچنین، در صورت ورود بیش از سقف تعیین شده ارز اسکناسی، مسافر باید در مبادی ورودی نسبت به اظهار ارز همراه خود (به صورت کتبی یا شفاهی) به گمرک ایران اقدام و اطلاعات مورد نیاز را به صورت سیستمی از طریق درگاه گمرک ثبت کند. علاوه براین، مسافر میتواند قبل از ورود به کشور از طریق درگاه ذکر شده ارز همراه خود را به صورت سیستمی اظهار کند. از سوی دیگر، مسافرانی که قصد خروج ارز مازاد بر ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها از مرزهای هوایی و مازاد بر ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها از مرزهای زمینی، ریلی و دریایی دارند باید، پس از مراجعه به گمرک و اظهار ارز مربوطه و دریافت کد رهگیری، به یکی از شعب بانک ملی مراجعه کرده و میزان ارز مورد نظر را تحویل دهند و در ازای آن یک رسید چاپی از بانک ملی دریافت کنند. همچنین، میزان ورود و خروج ریال توسط هر مسافر حداکثر تا ۵۰۰ هزار تومان مجاز است.طبق این گزارش، بانک مرکزی در آخرین دستورالعمل خود اعلام کرده بود که هر شخصی میتواند حداکثر تا ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها در داخل کشور حمل و نگهداری کند. علاوه براین، حمل و نگهداری بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها، به داشتن یکی از مدارک شامل سند موسسه اعتباری، رسید سنا و اظهارنامه گمرکی نیاز دارد.
ارزش بازار بیتکوین نیم تریلیون دلار شد
بیتکوین در آستانه فتح کانال ۳۰ هزار دلار قرار گرفت. به گزارش سی ان بی سی، بیت کوین سرانجام نه تنها جایگاه خود را در کانال ۲۷ هزار دلاری تثبیت کرد بلکه به لطف ورود تقاضاهای جدید برای نخستین بار به کانال ۲۸ هزار دلار نیز وارد شد. بازدهی هفتگی محبوبترین ارز دیجیتالی جهان به مثبت ۲۱.۶۹ درصد رسیده است. طی ۲۴ ساعت گذشته بیت کوین با ثبت صعود ۲.۵۶ درصدی به ۲۹ هزار و ۳۹۱.۳۰ دلار رسید. بالاترین رکورد ثبت شده ارزش بیت کوین مربوط به روز یکم ژانویه سال ۲۰۲۱ بوده که در آن این ارز به قیمت ۲۹ هزار و ۳۹۱.۳۰ دلار رسید. رکورد قبلی این ارز مربوط به روز ۳۰ دسامبر سال ۲۰۲۰ بوده که در آن این ارز به قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ دلار رسید. بیتکوین سال قبل را رویایی سپری کرد و ارزش آن نسبت به ابتدای سال قبل حدود ۱.۸برابر افزایش یافته است. ارزش بازار بیت کوین در حال حاضر بیش از حدود ۵۳۶ میلیارد دلار است. پتر شف،کارشناس ارزهای دیجیتالی گفت: حدود ۷۰ درصد کل سهم بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین است و این بدان معناست که هر تغییر و تحولی در قیمت بیت کوین روی قیمت سایر ارزهای دیجیتالی نیز تاثیر مستقیمی خواهد داشت. شاهد بودیم که ۲۰۲۰ برای ارزهای دیجیتالی فراموش نشدنی و پر از دستاوردهای بزرگ بود.