اخبار

۱۳۹۹/۱۱/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۴۰۹

اقتصاد ایران  شباهتی با ونزوئلایی شدن ندارد

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: با تاب‌آوری و مقاومت مردم و تلاش مسوولان، تحریم‌های حداکثری به اذعان دشمنان امروز با شکست مواجه شده است. پیمان قربانی در پاسخ به این سوال که احتمال بروز ابرتورم در اقتصاد ایران چقدر است؟ گفت: این سوال یا آن کلید واژه ونزوئلایی شدن که مطرح می‌شود، توسط تعداد معدودی از افراد در اوایل سال مطرح شد که بیشتر هم با هدف ایجاد التهاب و نگرانی در مردم نسبت به وضعیت آینده اقتصاد بود در حالی که اقتصاد ما هیچ مشابهت و ارتباطی با بحث ونزوئلا به آن معنا ندارد. وی افزود: اقتصاد ما اقتصادی است که از درجه تنوع، وسعت، ترکیب و همچنین ساختار رشد نقدینگی متفاوتی برخوردار است؛ البته تورم مزمن و دو رقمی یکی از مشکلات اقتصاد ما در دهه‌های گذشته بوده ولی به هیچ عنوان به این صورت نبوده که اقتصاد ما درگیر آن شرایط شود.با وجود بحث تحریم‌های حداکثری امریکا، الحمدالله با تاب‌آوری و مقاومت مردم و تلاش مسوولان و حتی به اذعان دشمنان، این تحریم‌های حداکثری امروز با شکست مواجه شده است. این مقام مسوول در خصوص بحث هدف‌گذاری تورم اظهار داشت: رویکردی که بانک مرکزی در دوره ریاست دکتر همتی رییس کل بانک مرکزی داشته این بوده که ما ارتقای چارچوب‌های سیاستی و کارکردی بانک را منوط به فراهم شدن کامل پیش نیازها نکنیم. همه می‌دانند که بحث عملیات بازار باز برای اولین‌بار در کشور ایجاد شد، بحث هدف‌گذاری تورم رویکردی است که بانک مرکزی آغاز کرده، بحث مدیریت ترازنامه بانک‌ها و نرخ رشد آن و...، نشان می‌دهد که در بانک مرکزی گام‌هایی را به سوی بهتر کردن و ارتقای چارچوب‌های سیاستی برداشته‌ایم. وی با بیان اینکه بخشی از پیش‌نیازها و بسترهای لازم فراهم است و مابقی آن هم فراهم می‌شود، گفت: اگر بخواهیم همیشه صبر کنیم که همه‌چیز فراهم شود و بعد بخواهیم کاری را انجام دهیم، این باعث می‌شود که حرکت به سمت جلو با توقف مواجه شود.

مجوز بانک‌ها برای تملک سهام شرکت‌های تامین سرمایه

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای اعلام کرد: بانک‌ها و موسسات اعتباری براساس ضوابطی که طراحی خواهد شد، می‌توانند واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری و شرکت‌های تامین سرمایه را خریداری کنند. بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات اعتباری اصلاحیه دستورالعمل سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار که ۲۵ آذر ماه امسال به تصویب شورای پول و اعتبار رسیده بود را ابلاغ کرد. در اصلاحیه در قالب تبصره ۲ ماده ۲ این دستورالعمل قرار می‌گیرد. در این تبصره آمده است: «تملک واحدهای سرمایه‌گذارییک صندوق سرمایه‌گذاری «اختصاصی بازارگردانی» و همچنین تملک سهام یک شرکت تأمین سرمایه توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی در چارچوب قوانین و مقررات موضـوعه و با رعایت حدود مقرر این دستورالعمل و در چارچوب ضوابط اجرایی این تبصره که توسط هیات عامل بانک مرکزی تعیین می‌گردد، خواهد بود.»

مزایای تشکیل بانک‌های بزرگ برای اصلاح نظام بانکی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بانک‌های بزرگ و قدرتمند می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کنند زیرا اگر تسهیلات در یک نقطه کانونی باشد، به راحتی می‌تواند به اقتصاد تزریق شود. علی رضایی در گفت‌وگو با ایبِنا، درباره ادغام اخیر بانک‌های نیروهای مسلح و برداشته شدن یک گام در اصلاح نظام بانکی، اظهار کرد: ادغام بانک‌های کوچک و تبدیل آن به بانک‌های بزرگ جزئی از اصلاح ساختار بانک‌ها به حساب می‌آید، اما برای اصلاح باید هزینه‌هایی پرداخته شود.نمونه این اتفاق ادغام بانک‌های انصار، قوامین، حکمت و ... در بانک سپه بود که جزیی از حرکت اصلاح ساختار بانکداری کشور است و طبیعتا برخی مشکلات را به همراه دارد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه هفته گذشته کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه‌ای با مدیرعامل بانک سپه داشت، گفت: درباره این ادغام‌ها گفت و شنودهایی انجام شد و تصمیم بر آن شد که هماهنگی‌های لازم در جهت حمایت از این بانک صورت گیرد.نکته‌ای که وجود دارد این است که وجود بانک‌های بزرگ و قدرتمند می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کنند تا بانک‌های متعدد و کوچک، زیرا تسهیلات در یک نقطه کانونی باشد به راحتی می‌توان به اقتصاد تزریق کرد تا در جاهای مختلف و متعدد باشد.نکته‌ای که وجود دارد این است که بانک‌های کوچک و متعدد با کمبود سرمایه مواجه هستند و نمی‌توانند در بازارهایی مانند بازار سرمایهیا بازارهای دیگر مانند ارز و طلا موثر باشند اگر این بانک‌ها به یک بانک بزرگ تبدیل شوند، به راحتی می‌توانند در بازار سرمایه اثرگذار باشند و تبدیل به یک بازیگر درجه اول در بازار سرمایه شوند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تغییر و تحول در سیستم بانکی کشور، بیان کرد: ادغام‌سازی بانک‌ها می‌تواند کمک‌های شایانی به چرخه اقتصاد داشته باشد، زیرا این اتفاق سبب می‌شود چرخه بانکداری کشور سروسامان پیدا کند و از گستردگی بی‌حد و مرز دور شود. اما دوباره تکرار می‌کنم که این تغییر و تحول باعث می‌شود مشکلاتی ایجاد شود، اما آینده خوبی برای اقتصاد کشور خواهد داشت پس باید به این سمت رفت.