بورس
اصلاح با قوانین جدید بازار
علی رحمانی، مدیرعامل سابق شرکت بورس اظهار کرد: تغییر دامنه نوسان در بازار سرمایه در کوتاهمدت میتواند به این بازار کمک کرده و سبب شود این بازار زودتر به تعادل برسد. هرچند اگر این تغییر دامنه نوسان در زمان رشد بازار اتفاق میافتاد با ریزش سنگین همراه نبود. تصمیمات جدید بازار سرمایه میتواند به ساختارهایی که نیاز به اصلاح دارد و همچنین به بازیابی بازار کمک کند. وی با بیان اینکه اعتماد مردم
ه بازار، تعیینکننده رونق این بازار است گفت: در صورتی که دولت از این بازار حمایت کرده و نقدینگی به این بازار تزریق شود میتوانیم به بازیابی این بازار امیدوار باشیم. رحمانی با اشاره به اینکه تزریق نقدینگی به این بازار از هر منبعی مفید است، افزود: تزریق نقدینگی از طریق صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه مفید بوده و میتواند بخشی از این مشکلات بازار را ساماندهی کند. وی در خصوص بازگرداندن اعتماد مردم به بازار سرمایه گفت: ما نباید مردم را بهطور مستقیم درگیر این بازار کنیم، بلکه باید از طریق شرکتهای مشاوره، صندوقهای سرمایهگذاری و شرکتهای سبدگردان این اقدامات انجام شود. رحمانی افزود: مردم نباید تحت تاثیر هیجانات به صورت مستقیم به بازار سرمایه وارد شوند، زیرا هجوم مردم به هر بازاری سبب ایجاد مشکل شده و در صورتیکه نقدینگی وارد شده از طریق مردم درست هدایت نشود، بسیار مخرب است. مدیرعامل سابق شرکت بورس خاطرنشان کرد: اگر دولت سهام خود را بهطور مناسب و با ارزش واقعی سهم عرضه کند میتواند کسری بودجه خود در سال آینده را نیز جبران کند.
حقانیت بازارسرمایه قابل اثبات است
جعفر قادری، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح تحقیق و تفحص از بورس که توسط مجلس در حال بررسی است، گفت: در حال حاضر تلاشهای زیادی برای متهم کردن بازار سرمایه به نبود شفافیت وجود دارد. در صورتی که زیرساختها و ابزارهای نظارتی دقیقی که در بازار سرمایه وجود دارد و شفافیت معاملات، به ایجاد اطمینان و اعتماد در بازار سرمایه کمک کرده و خواهد کرد. قادری با اعلام اینکه طرح مذکور را امضا نکرده است، افزود: بهرغم مخالفت من با طرح چنین موضوعی، اما مطمئن هستم که مشکل خاصی ایجاد نمیکند و حتی به مردم ثابت میکند که دخالتهای غیرضروری در حوزه بازارسرمایه وجود ندارد. روال کار بازار بهطور عادی در حال انجام است و مشکلی در عملکرد آن و جایی برای نگرانی سرمایهگذاران وجود ندارد. وی تاکید کرد: واکنش بازار به این تحقیق و تفحص نه تنها منفی نخواهد بود، بلکه مثبت هم ارزیابی میشود؛ زیرا از این طریق بسیاری از شایعات موجود در فضای بازارسرمایه از بین میرود.
سجام؛ اولین قدم درخصوص سهام عدالت
واقف بهروزی، معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران با بیان اینکه برای عملکرد سال ۹۵ و ۹۶ و ۹۷ در سه مرحله سود سهام عدالت پرداخت شده است و مبلغ این سود حدود ۱۲۷ هزار میلیارد ریال بود، افزود: افرادی سهام عدالت دارند که همه مراحل را در زمان واگذاری گذرانده باشند و اسامی آنها اکنون در سامانه سهام عدالت درج شده باشد. براساس آییننامههای آن زمان، میزان درآمد ملاک ارایه سهام عدالت بود و ستاد توزیع سهام عدالت براساس وضعیت درآمدی افراد جامعه، دهکها را مشخص کرد. بهروزی در خصوص تفکیک یارانه بگیران و دارندگان سهام عدالت نیز گفت: لیست سهام عدالت با یارانه متفاوت است و در این ۲۰ مرحله به همه افراد یک میلیون و تا سقف ۵ میلیون تومان به هر خانوار سهام تعلق گرفت که البته برخی از افراد مثل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی از تخفیف برخوردار بودند.معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران افزود: در این ۱۰ سال، ۵۳۲هزار تومان از یک میلیون تومان مبلغ سهام افراد تسویه شده است و در نتیجه افرادی که تخفیفدار نبودند، مالک همان رقمی هستند که تسویه شده است. در آن زمان روند دریافت سهام عدالت نیازمند ثبتنام بود و دولت اقشار مختلف را به شرکتهای تعاونی اعلام کرده بود و با ثبتنام، فرمها تکمیل میشدند و فرمها ضمن تایید به سازمان خصوصیسازی ارسال میشدند و در صورتی که فرآیند اجرا بهطور کامل انجام شده باشد، نام آنها در سامانه سهام عدالت به عنوان سهامدار درج شده است.وی خاطرنشان کرد: حدود پنج میلیون و ۹۰۰هزار نفر در استان تهران سهامدار هستند و استان البرز هم در ترکیب استان تهران دیده شده است. معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران در خصوص ترکیب شرکتهای سهام عدالت گفت: در این طرح ۴۹ شرکت و بنگاه اقتصادی بزرگ کشور به سهام عدالت اختصاص پیدا کردند و ۳۶ شرکت بورسی هستند و ۱۳ شرکت بورسی نیستند؛ همچنین بیشترین درصد این بنگاههای واگذارشده مربوط به پالایشگاه نفت تهران است و ۷۰ درصد سهام این شرکت به سهام عدالت واگذار شده است و کمترین واگذاری هم، سهام ایرانخودرو و سایپا است و تنها یک درصد سهام این دو مجموعه واگذار شده است. افراد با مراجعه به سامانه سهام عدالت به اطلاعات سهامداری خود درخصوص سهام عدالت دسترسی دارند. بهروزی گفت: در اردیبهشتماه امسال برنامه آزادسازی سهام عدالت اعلام و در مدت زمان مشخص، افراد میتوانستند دو روش مستقیم و غیرمستقیم درخصوص سهام خود انتخاب کنند و اگر افراد به سامانه مراجعه نکرده باشند، غیرمستقیم تلقی میشوند که بیش از ۳۰ میلیون نفر غیرمستقیم هستند و ۱۹ میلیون نفر هم روش مستقیم را انتخاب کردهاند. معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران در ادامه گفت: در روش مستقیم، سهام ۳۶ شرکت بورسی در پنل کد بورسی افراد درج میشود و در نتیجه خودشان خرید و فروش سهام را مدیریت میکنند.