سیاست

۱۳۹۹/۱۲/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۶۴۳۱

حمایت‌های ایران از سوریه ادامه دارد

وزیران خارجه ایران و سوریه در رابطه با مسائل مختلف رایزنی کردند. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه در تماسی تلفنی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود در رابطه با روابط دو جانبه و را‌ه‌های تقویت آنها در تمامی زمینه‌ها به ویژه همکاری اقتصادی برای عبور از آثار تحریم‌های غیرانسانی وضع شده علیه مردم دو کشور بحث و رایزنی کردند.دو طرف همچنین در رابطه با تحولات مختلف سوریه و ایران و منطقه و جهان بحث و گفت‌وگو کردند.ظریف ‌و مقداد همچنین در رابطه با نتایج دیدارهای روند آستانه که اخیرا در شهر سوچی برگزار شد گفت‌وگو کردند.وزرای خارجه ایران و سوریه بر لزوم پایبندی غربی‌ها به قطعنامه شورای امنیت در رابطه با سوریه و بیانیه پایانی نشست‌های آستانه و احترام به حاکمیت و استقلال سوریه و عدم حمایت از گروه‌های مسلح تروریستی تاکید کردند. مقداد و ظریف همچنین پیرامون پیشرفت کار کمیته بررسی قانون اساسی سوریه و نتایج دور جدید نشست این کمیته که در ژنو سوییس برگزار شد، گفت‌وگو کردند. وزیر خارجه سوریه در ادامه بر حمایت قاطع کشورش از مواضع ایران در رابطه با توافق هسته‌ای تاکید کرد. فیصل مقداد همچنین از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از ملت سوریه به ویژه در زمینه اقتصادی تقدیر و تشکر کرد.از سوی دیگر محمد جواد ظریف از مواضع سوریه در حمایت از جمهوری اسلامی ایران در رابطه با توافق هسته‌ای تقدیر کرد. ظریف در ادامه از سطح روابط تهران و دمشق ابراز خشنودی کرد. وزیر خارجه کشورمان همچنین بر تداوم حمایت‌های ایران از سوریه به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم به منظور بازگشت امنیت و ثبات به این کشور تاکید کرد.دو طرف همچنین بر تداوم تماس‌ها و تقویت مشورت‌ها در رابطه با مسائل مختلف منطقه و جهان تاکید کردند.

فضای آشتی در سراوان احیا شود

 یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص مساله اخیر سراوان لازم است موضوع به صورت دقیق و با نگاه به حمایت مردم بی پناه بررسی و راهکار لازم ارایه شود تا مشکلات در آینده تکرار نشود. همچنین باید از همه افراد آسیب‌دیده چه مردم و چه نیروهای انتظامی و امنیتی دلجویی شده و فضای آشتی و صلح و برادری احیا شود.جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز و صالح‌آباد، نائب رییس فراکسیون مرزنشینان و عضو فراکسیون اهل سنت مجلس در واکنش به انفاقات اخیر در سراوان یادداشتی در اختیار خبرنگار ایسنا قرار داد که به شرح زیر است:  حادثه تلخ اخیر سراوان و کشته و زخمی شدن تعدادی از مردم سوخت بر و مرزنشین و نیز بروز تنش‌های اجتماعی و حمله به فرمانداری و اماکن دولتی و سوءاستفاده گروه‌های مسلح تجزیه طلب و حمله به پاسگاه‌های انتظامی، بدون شک قلب هر ایرانی متعهد و دلسوزی اعم از مسوول یا غیرمسوول را به درد آورده و همه ما از شنیدن این اخبار، نگران شرایط استان مرزی سیستان و بلوچستان و مردم با ایمان آن خطه هستیم. اما لازم است همه ما به چند نکته توجه کنیم: 

۱) این حوادث نشان می‌دهد مسوولان کشوری، استانی و منطقه‌ای، نیازمند رفتاری دقیق‌تر و عاقلانه‌تر در قبال مرزنشینان فقیر هستند. زندگی و معیشت مردم در سختی قرار دارد خصوصا مناطق مرزی که فاقد شرایط مناسب اقتصادی است و زمینه توسعه پایدار و معیشت آبرومندانه در این مناطق متاسفانه برای مردم فراهم نیست و اندک درآمدهای مرزی هم به جیب غیربومی‌های مرکز نشین و نهادها و سازمان‌های مختلف می‌رود و مردم بهره اندکی از فرصت‌های مرز دارند.

۲) در برخورد با مردم ولو طبق قانون، باید مراعات گردد خشونت، خشونت می‌آورد و نفرت، نفرت می‌آفریند نمی‌توان توقع داشت مردم تحقیر شوند، به آنها شلیک شود و کسانی که تنها راه معیشتشان کار در مرز است را از نان خوردن بیندازیم و آنها سکوت کنند.

۳) به حرف و نصیحت علما، دلسوزان و معتمدان که سال‌هاست فقر و محنت و رنج مردم را فریاد می‌زنند، گوش دهیم و حاکمیت و تصمیم‌گیران ارشد استانی و کشوری را در حلقه چاپلوسان و کاسه لیسان قرار ندهیم. واقعیت جامعه مرزنشین همانی است که مردم و علمای متعهد و مردمی و نمایندگان منتخب مردم در مجلس، صادقانه و شجاعانه می‌گویند، وضع مردم خوب نیست، احساس فقر و فراموش شدن دارند، زندگی شان به سختی می‌گذرد، هر راه درآمدی پیدا می‌کنند یا هزار مانع ایجاد می‌شود یا با خودخواهی و کج فهمی برخی تصمیم‌گیران محلی روبه‌رو می‌شوند. باید مردم را دید و به خواسته‌های آنها توجه نمود و حداقل زندگی شرافتمندانه را برای آنها فراهم آورد.

۴) در خصوص مساله اخیر سراوان لازم است دقیق و با نگاه به حمایت مردم بی پناه مساله بررسی و راهکار لازم ارایه گردد تا مشکلات در آینده تکرار نشود از همه افراد آسیب دیده چه مردم چه نیروهای انتظامی و امنیتی دلجویی گردد و فضای آشتی و صلح و برادری احیا گردد.

هرگونه تداوم خشونت و فشار، پاسخ عکس خواهد داد و در دراز مدت منطقه را ناامن‌تر و کینه‌ها را بیشتر و چالش‌های امنیتی را شدیدتر خواهد نمود.

۵) از تحلیلگران اندامواره و فرصت‌طلبان و کاسه‌لیسان بیچاره هم درخواست داریم از محکوم نمودن مردم و نمک ریختن بر زخم آنها جدا خودداری کنند مردم به اندازه کافی عصبی، پریشان، افسرده و بی پناه و در فقر و بیچارگی گرفتار هستند و آنچه بصورت خشم و فروپاشی اجتماعی رخ می‌دهد آخرین حربه مردم برای فریاد بدبختی‌هاست، پس بجای محکوم‌نمودن‌های فرمایشی، پای درددل شهروندان، نمایندگان مردم و علمای متعهد دلسوز بنشینند و راهکار بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی را جست‌وجو کنند این تنها راه حفظ این کشور و امنیت پایدار در ایران است نه نادیده گرفتن‌ مطالبات و وصل نمودن مردم به بیگانگان.