اخبار

۱۴۰۰/۰۱/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۴۳۵

هلدینگ‌ها ۲۴ هزار میلیارد تومان به بازار تزریق می‌کنند

محمدعلی دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بازار سرمایه به عنوان کانال اصلی برای تامین سرمایه‌گذاری و تولید در کشورمطرح است، ابراز داشت: هم‌اکنون بیش از ۵۷میلیون نفر در بازار سرمایه حضور دارند و از همین رو حرکت این بازار برای آنها مهم است و بازار سرمایه به امری ملی تبدیل شده است. دهقان دهنوی تصریح کرد: در کنار آن باید توجه داشت که این حرف به معنی نادیده گرفتن روند فعلی بازار نیست. امید می‌رود با برنامه‌ریزی‌ها و اهمیت یافتن بازار، روند در افق بلندمدت بازدهی خوبی داشته باشد. وی با تاکید بر اینکه بازار از درون خود توان ارتقا و توسعه دارد، ادامه داد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته ۲۰۴ هزار میلیارد تومان نقدینگی جذب کرده‌اند. از همین رو می‌توان گفت بانک و بازارسرمایه در کنار هم کار می‌کنند و نقشی متقابل در رشد اقتصاد دارند. 

دهقان دهنوی با تاکید بر نقش مهم شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها بر روند بازار سرمایه، ابراز داشت: توسعه فعالیت‌های این شرکت‌ها، عامل اصلی رشد اقتصادی کشور است. وی ادامه داد: موانع توسعه برای این شرکت‌ها تامین مالی بانکی است در حالی که در بازار سرمایه امکانات خوبی وجود دارد. بازاربدهی در سال ۹۰، حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بوده، اما در سال گذشته حدود ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان اوراق منتشر شده که نشان از رشد ۳۰۰ درصدی این بازار دارد. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها دعوت کرد تا وارد فرآیند انتشار اوراق شوند و تاکید کرد: سازمان بورس در نظر دارد فرآیندها را تسهیل کرده و زمان صدور مجوزهای لازم را کوتاه کند. در این دیدار مدیران هلدینگ‌های بزرگ کشور ضمن اشاره به تدوین برنامه‌های جدید با هدف ورود نقدینگی، بهبود فرآیند نقد شوندگی و تعادل بازار سرمایه سرمایه، دغدغه‌ها و مشکلات خود را بیان کردند.

دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز بر اساس مباحث مطرح شده به تمامی مجموعه‌های نهاد ناظر بازار سرمایه ماموریت داد تا طی ۴۸ ساعت آینده، موانع پیش روی هلدینگ‌ها رفع و فرآیند‌های ورود نقدینگی به بازار سرمایه تسهیل شود.در پایان مقرر شد شرکت‌های هلدینگ به منظور تقویت بازار، طی ۴۸ ساعت آینده حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان به بازار تزریق کنند.

واریز ۵۰ درصد باقیمانده سود سهام عدالت تا پایان رمضان

حسین قشمی، مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفت‌وگو با صداو سیما درباره واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ به حساب مشمولان افزود: به محض واریز سود ۳۶ شرکت سرمایه پذیر ۵۰ درصد باقیمانده سود مصوب تا پایان ماه رمضان به حساب سهامداران واریز می‌شود.از ۴۹ میلیون سهامدار عدالت، در مرحله نخست، سود سهام عدالت سال ۹۸ به حساب حدود ۴۳ میلیون نفر واریز شد. قشمی با اشاره به اینکه افرادی که سود مرحله نخست را دریافت نکرده‌اند سریعا مشکل را برطرف کنند ادامه داد: به دلیل نقص اطلاعات از جمله شماره شبا و شماره همراه و... سود به برخی از سهامداران واریز نشد. وی گفت: برخی از سهامداران هم مشکلاتی در حساب بانکی خود دارند و همین مساله باعث شد تا سود نزد بانک باقی بماند تا سهامدار برای رفع آن اقدام کند.

قشمی افزود: سهامدارانی که مرحله نخست سود سهام عدالت سال ۹۸ برای آنها واریز نشده است هر چه سریعتر برای رفع مشکل اقدام کنند تا در مرحله دوم واریز سود با مشکل مواجه نشوند. مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: افرادی که در مرحله نخست سود دریافت نکرده‌اند می‌توانند در سایت سجام ثبت‌نام کنند ضمن اینکه از طریق سامانه سهام عدالت sahamedalat.ir، شماره شبای حساب بانکی خود را تصحیح کنند. قشمی ادامه داد: همچنین سهامداران می‌توانند با شماره ۱۵۶۹ تماس بگیرند و دلیل واریز نشدن سود سهام عدالت را جویا شوند و اقدام به تصحیح اطلاعات کنند. وی گفت: لینک‌های رایگان ثبت‌نام و احراز هویت در سامانه سجام بر روی سایت سپرده‌گذاری مرکزی موجود است. قشمی افزود: در مرحله نخست واریز سهام عدالت, ۴ پرتفوی پر تکرار یک میلیون تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی، ۴۹۲ هزار تومانی و ۴۵۲ هزار تومانی داشتیم که مبلغ واریز سود به آنها متفاوت بود به‌طوری که به سهام عدالت یک میلیون تومانی، حدود ۱۸۰ هزار تومان، سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی, ۹۸ هزار تومان، سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی, ۹۱ هزار تومان و سهام عدالت ۴۵۲ هزار تومانی, ۸۴ هزار تومان واریز شد. وی بیان کرد: در مجموع در مرحله نخست، حدود ۴ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت سال ۹۸ واریز شد و به محض دریافت سود از شرکت‌ها، مرحله دوم نیز واریز می‌شود.قشمی تاکید کرد: در پرتفوی سهام عدالت, ۳۶ شرکت وجود دارد و حدود ۲۹ شرکت در سال ۹۸ سود ده بودند و به محض واریز سود به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، سود به حساب سهامداران واریز می‌شود.

مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ادامه داد: در مرحله نامه‌نگاری با شرکت‌ها هستیم که سود مرحله دوم را هم هرچه سریع‌تر واریز کنند.