گزارش

۱۴۰۰/۰۲/۲۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۲۹۵

قیمت‌های پایه صادراتی به‌روز شود

رییس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس، با تاکید براینکه قیمت پایه محصولات صادراتی تاثیر مهمی در تعهد ارزی صادرکنندگان و بازگشت ارز به کشور دارد، گفت: باید قیمت پایه محصولات صادرات در گروه‌های مختلف، به روز رسانی شده و واقعی باشد.

خسرو فروغان یکشنبه ۱۹ اردیبهشت در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس که با حضور نمایندگان بخش‌ دولتی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد، بیان کرد: موضوع مهم قیمت‌های پایه صادراتی محصولاتی یکی از عوامل تضعیف صادرات و تلاش‌های صادرکنندگان ما برای بازارهای صادراتی است. 

او با بیان اینکه در شرایط فعلی صادرات منفعتی برای صادرکنندگان ندارد و تنها هدف از صادرات حفظ مشتری و بازارهای صادراتی است، گفت: پیشنهاد بخش خصوصی این است که قیمت پایه صادراتی در هر گروه و بخش باید بر مبنای نرخ فروش محصولات در بازارهای هدف انجام شود.

وی اضافه کرد: هزینه‌های اضافه‌ بر تولید‌کنندگان و بخش تولید تحمیل شده که تفاوت قیمت کالای تولیدی با قیمت‌های پایه صادراتی کالاها نیز موضوعی است که خسارت و ضررهایی را به صادرکنندگان ما وارد می‌کند.

فروغان ادامه داد: متاسفانه امروز دستگاه‌های دولتی آمار و تصویر واقعی از وضعیت اقتصاد را ارایه نمی‌دهند و همین امر موجب تصمیم‌گیری‌های غیر واقعی و غیرمنطقی در این حوزه می‌شود و این درحالی است که بخش خصوصی برای کمک به خودش بیان‌کننده واقعیت‌ها بوده اما گوش شنوایی وجود ندارد.

او با بیان اینکه انتظار ما به عنوان بخش خصوصی مشخص شدن قیمت‌های واقعی پایه کالاهای صادراتی در هر بخشی بر اساس استدلال و واقعیت‌های موجود است، عنوان کرد: باید در هر گروه کالایی جلسات کارشناسی برای تعیین قیمت پایه واقعی کالاهای صادراتی با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی برگزار شود و در تعیین قیمت پایه کالاهای صادراتی باید حداقل قیمت لحاظ شود تا در برگشت ارز مشکل ایجاد نشود.فروغان با تاکید بر اینکه تنها راه تولیدکنندگان ما صادرات است، لذا باید باید به روند صادرات در کشور تسهیل و چرخه صادرات قطع نشود، تصریح کرد: امسال تاکنون نه تنها موانع در مسیر تولید، کم نشده بلکه بیشتر هم شده است و هزینه این عملکردها بر خانوار و عموم مردم تحمیل می‌شود.

برنامه‌ای برای واردات فایزر نداریم

ایلنا |رییس اتحادیه واردکنندگان دارو اظهار داشت: بیش از ۴ نوع واکسن در سازمان غذا و دارو ثبت نشده است، اگر شرکتی بخواهد فایزر وارد کند باید آن را ثبت کند که این پروسه به نوبه خود زمان‌بر است. فکر نمی‌کنم که کسی در جهت واردات فایزر تلاشی کرده باشد چراکه ما فکر می‌کردیم واردات آن ممنوع است. اگر کسی بخواهد آن را وارد کند طبق مراحل ابتدا باید آن را ثبت کند.

ناصر ریاحی در مورد آخرین وضعیت واردات واکسن کرونا توسط بخش خصوصی اظهار کرد: با سازمان غذا و دارو توافق شده که پروفرم‌های مربوط به واکسن را خارج از نوبت و به صورت سریع اختصاص دهند. بعد از این توافقات ما آخرین پروفرم‌های خود را پنجشنبه دادیم که تا دوشنبه ثبت سفارش انجام شود. در صورتی که این شرایط مهیا شود بلافاصله سفارش می‌دهیم.

وی افزود: طی نامه‌ای با واردات ۶ میلیون دوز موافقت شده اما الان ما ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونا به صورت آزمایشی وارد می‌کنیم تا مسیر، انبار، نحوه ثبت نام و غیره آزمایش و مشخص شود. اگر همه مسائل به درستی پیش رفت سپس هر هفته ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دوز وارد می‌کنیم تا ۶ میلیون دوز کامل شود. 

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو در ادامه تصریح کرد: برای واردات هر ۶ میلیون دوز مجوز داریم اما ثبت سفارش در هر مرحله انجام می‌شود چراکه پرداخت پول ۶ میلیون دوز در توان ما نیست.ریاحی در ادامه خاطرنشان کرد: هنوز هیچ شرکتی ثبت سفارش انجام نداده یا ثبت سفارش آن تایید نشده است. واردات این۱۰۰ هزار دوز واکسن نیز توسط یک شرکت انجام می‌شود.وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برنامه‌ای برای واردات واکسن فایزر وجود دارد یا خیر گفت: آقای رییسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کردند که واردات این واکسن اگر ساخت امریکا نباشد مانعی ندارد. اما واردات واکسن فایزر در برنامه‌های ما نیست. البته در مورد همه شرکت‌ها اطلاع ندارم اما این سه شرکتی که قرار است برای اتاق بازرگانی وارد کنند چنین برنامه‌ای ندارد. 

نایب‌رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران در ادامه بیان کرد: نکته مهم این است که بیش از ۴ نوع واکسن در سازمان غذا و دارو ثبت نشده است، اگر شرکتی بخواهد فایزر وارد کند باید آن را ثبت کند که این پروسه به نوبه خود زمان‌بر است. فکر نمی‌کنم که کسی در جهت واردات فایزر تلاشی کرده باشد چراکه ما فکر می‌کردیم واردات آن ممنوع است. اگر کسی بخواهد آن را وارد کند طبق مراحل ابتدا باید آن را ثبت کند.وی در مورد زمان واردات این واکسن‌ها به کشور تصریح کرد: اگر دوشنبه این هفته بتوانیم تاییده ثبت سفارش را بگیریم، طی دو هفته می‌توانیم واکسن را وارد کنیم چراکه واکسن‌ها آماده هستند و مشکلی وجود ندارد.