اهدای مسکن به مدیران شهرداری در دوره قالیباف
گروه راه و شهرسازی| پیروز حناچی، شهردار تهران برای دومین هفته متوالی به همراه دو نفر از معاونان خود در یک نشست خبری حضور یافت و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت. بر اساس مطالب گفته شده در این کنفرانس خبری، میزان بدهی های شهرداری حدود 66 هزار میلیارد تومان است که در دوره جدید مدیریت شهری نه فقط به میزان بدهیها اضافه نشده بلکه یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هم از آنها کاهش پیدا کرده است. حناچی در نشست خبری مشترکی که با حضور معاونان مالی و برنامه ریزی و توسعه انسانی شهرداری برگزار شد، گفت: یکی از اقدامات عمومی که در این دوره در شهرداری صورت گرفته ارائه اطلاعات در فضای عمومی است. بنده زمانی که به عنوان دبیر شورای عالی شهرسازی بودم نمی توانستم اطلاعات شهرسازی تهران را از شهرداری بگیرم. اما این اطلاعات امروز در اختیار شماست. به گزارش ایلنا، او افزود: اقدامات شهرداری در حوزه های مختلف به شکل ارائه گزارش و نشست خبری و رجوع به سامانه ها و داشبوردهایی که با فضای فناوری اطلاعات فراهم شده، در اختیار همه است، در حالی که قبلا چنین نبوده است. حناچی در پاسخ به اینکه بعضی از اعضای شورا گلایه دارند که برخی مدیران شهرداری در حال رایزنی با مدیران احتمالی آینده شهر هستند؟ گفت: مگر شما می دانید در آینده چه اتفاقی می افتد، هر آنچه که گفته می شود پیشفرض است. از حضرت امیر پرسیدند خدا را چگونه شناختی؟ فرمود با در هم شکستن عزم ها. به مدیران تذکر داده شده که اگر می خواهند در لیست وارد شوند باید از سمت خود استعفا دهند و کسی حق ندارد از امکانات شهرداری برای انتخابات استفاده کند. کارمندان آزاد هستند در خارج از ساعت اداری هر نوع فعالیت انتخاباتی داشته باشند اما این حساسیت در مورد مدیران وجود دارد.
عرضه سهام شهروند در فرصت مقتضی
حناچی در پاسخ به سوالی درباره ورود برج میلاد و شهروند به بورس گفت: آن چیزی که نگرانی دارد حباب ناشی از سهام است و ارزش واقعی سهام همیشه وجود دارد. یکی از اهدافی که برای عرضه سهام تعقیب میشود شفافیت مالی و رعایت استاندارد اداره صحیح یک شرکت سهامی عام است. او درباره فروشگاه شهروند گفت: داراییها و وضعیت مالی شهروند شفاف است و زمانی عرضه میشود که به سلاح سهام داران است. شهردار تهران در پاسخ به این که در بهمن سال ۹۷ اعلام کردید استخدام در شهرداری بر اساس تخصص و سلامت است اما در سامانه شفافیت در انتخاب مشاوران تخصص کافی وجود ندارد ،گفت: من مشاوران زیادی منصوب نکردم. برخی از مدیرانی که جابجا شدند به دلیل تجربه حکم مشاوره گرفتند. مشاور حقوقی و امور مجلس یا معاون امور مناطق که الی الابد نیستند. برخی از مشاوران هم از قبل حکم دارند که چون کارمند شهرداری بودند تغییری ایجاد نکردیم.
بدهیهای دولت به شهرداری؟
او درباره بدهی دولت به شهرداری گفت: برآورد اولیه ما برای میزان بدهی دولت 30 هزار میلیارد تومان است که عمدتا به دلیل تعهدات ساخت و ساز های دولت در بخش های لشکری و کشوری است که توافق نداشته اند و انجام داده اند
و حجم آن کم نیست. در بخش تسویه بدهی ها ۵ هزار میلیارد تومان از بدهی شهرداری به دولت را از این محل با دولت و با هماهنگی با وزارت اقتصاد تسویه کردیم. شهردار تهران درباره میزان خسارت وارده به شهرداری در آبان 98 گفت: در منطقه 2، 300 میلیون تومان برآورد شده است.
پاداش میلیاردی مال دوره قبل بود!
او در پاسخ به این که شنیده شده است پاداش های میلیاردی از دفتر شهردار پرداخت می شود اظهار کرد: در ماده 17 به دو ردیف اشاره شده است که افراد حقیقی و حقوقی هستند. به اشخاص حقیقی ۱۵ میلیون تومان و حداکثر برای یک بار در سال و سقف کمک به اشخاص حقوقی تا سقف ۵۰ میلیون تومان است که عمدتا به خیریهها و سمن ها و مجموعه هایی که کارهای عام المنفعه انجام میدهند پرداخت میشود. شهردار تهران گفت: در ماده ۲، عملکرد متمایز کارکنان شهرداری و نه الزاما دفتر شهردار در نظر گرفته شده و پرداختها به مناسب روز زن یا آتش نشان و برای تقدیر از کارکنان بوده است و این خبر به عمد دروغ نوشته شده است و واقعیت ندارد. حناچی درباره پرداخت پاداش به مدیران در دوره پنجم، بیان کرد: در این دوره وام غیرمتعارف، اهدای مسکن و پاداش ویژه عجیب و غریبی به مدیران داده نشده است. در دوره گذشته این موضوعات پابرجا بوده به گونهای که حداقل دو واحد مسکونی به برخی مدیران اهدا شده بود. از این جهت شرمنده تیم مدیریتی که با بنده کار میکنند، هستم. او در پاسخ به این که در سامانه شفافیت در بخش مدیران تمام قراردادها به اتمام رسیده است یعنی در شهرداری نیستند، گفت: قرارداد کسانی که کارمند شهرداری هستند ادامه پیدا می کند و قرارداد کسانی که از بیرون هستند در پایان دوره به اتمام می رسد و قرارداد جدیدی نداشتیم.
بدهی ۶۶ هزار میلیارد تومانی شهرداری
عبدالحمید امامی، معاون شهردار تهران نیز در این نشست مطبوعاتی مشترک درباره بدهی های شهردای تهران گفت: بدهی کل شهرداری تهران در حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان است اما دارایی های شهرداری از این رقم بسیار بالاتر است. امامی در این نشست اظهار کرد: سال گذشته بدهی به پیمانکاران مناطق ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد بود و بدهی کل شهرداری تهران در حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان است اما دارایی های شهرداری از این رقم بسیار بالاتر است. او درباره طلب شهرداری از دولت گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان طلب از دولت احصا شده است و ۲۵ هزار میلیارد طلب از رساتجارت احصا شده است که به قیمت آن زمان ۴ هزار میلیارد صورت جلسه شده است که به قیمت امروز معادل ۲۵ هزار میلیارد است. او در پاسخ به این که آیا واگذاری گود برج میلاد شهرفروشی است؟ گفت: هیچ تغییری در رفتارمان در سه سال گذشته با این سه، چهار ماه رخ نداده است. در سال ۹۵، مبلغ ۵هزار میلیارد تسهیلات داده شد. یکی از بزرگترین کارها در حوزه مشارکت پروژه های بلاتکلیف بوده است. با نیروی انتظامی در این دو سال بارها جلسه داشتیم و آنها را قانع کردیم که در منطقه ۲۰ تراکم بگیرند و گود برج میلاد را از آنها گرفتیم. حالا با بانک شهر که توانمندی دارد تا این پروژه را درآمدزا کند، مطابق با مقررات شورای عالی شهرسازی آن را به نتیجه رساندیم.