روی خط خبر

۱۴۰۰/۰۳/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۷۳۸

انسولین قلمی وارد کشور و سپس قاچاق می‌شود

ایسنا |رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه میزان واردات انسولین قلمی در سال جاری بیشتر از سال گذشته بوده اما در عین حال هنوز در بازار کمیاب است، علت بخشی از این کمبود در بازار را قاچاق معکوس عنوان کرد. محمود نجفی عرب در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه با وجود تاکید فراوان بدنه کارشناسی کشور در سال‌های گذشته بر لزوم توقف روند صدور ارز ۴۲۰۰ تومانی، همچنان شاهد آن هستیم که دولت اصرار بر ادامه این سیاست دارد و همین موضوع مشکلات خاص خود را به وجود آورده است. وی با بیان اینکه بسیاری از واردکنندگان با مشکل کمبود ارز مواجه هستند، بیان کرد: بر خلاف صحبت‌هایی که از سوی بانک مرکزی مطرح می‌شود، ما در هفته‌های گذشته نه تنها شاهد تحول مثبتی در حوزه تخصیص ارز نبودیم که حتی بسیاری از شرکت‌های واردکننده دارویی چه در حوزه مواد اولیه و چه در حوزه واردات محصول نهایی دارو به دلیل نبود ارز با مشکل مواجه هستند.

رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران ادامه داد: اینکه بانک مرکزی بگوید فلان عدد ارز را تخصیص داده‌ایم خیلی متفاوت با آن چیزی است که در عمل و واقعیت رخ می‌دهد. این صحبت‌ها می‌تواند مطرح شود که برای دارو عدد خاصی ارز کنار گذاشته شده اما سوال این است که تا چه میزان از این ارزها به دست واردکننده نهایی رسیده و به واردات دارو یا مواد اولیه آن منجر شده است؟

نجفی عرب با اشاره به پیشنهادات جدیدی که به واردکنندگان دارو شده، توضیح داد: یکی از این پیشنهادها به تسویه حساب ارزی با واردکنندگان چند ماه پس از واردات دارو باز می‌گردد. این پیشنهاد مطرح شده اما بسیاری از فعالان این حوزه دیگر اطمینانی به این برنامه‌ها ندارند. زیرا اگر در شش ماه آینده سیاست‌ها عوض شد یا نرخ ارز تغییر کرد یا بنا به هر دلیلی ارز به دست سرمایه‌گذار نرسید، واردکننده زیانی جدی را متحمل خواهد شد.

وی با بیان اینکه تداوم این شیوه می‌تواند به کاهش ذخایر دارویی کشور منجر شود، گفت: هرچند فعالان این صنعت در سال‌های گذشته تمام تلاش خود را به کار بستند اما با توجه به محدودیت در تخصیص ارز، مشکلاتی که کرونا و شیوع آن به وجود آورده و ولع غیر واقعی شکل گرفته در بازار باید برای آینده نگران بود. همین نگرانی خود به ایجاد وحشت در جامعه و افزایش خرید دارو و کمیابی آنها منجر می‌شود. وی با اشاره به نمونه عجیب انسولین قلمی در بازار دارویی ایران، توضیح داد: آمارها نشان می‌دهد که میزان واردات این دارو در سال جاری بیشتر از سال گذشته بوده اما در عین حال هنوز در بازار کمیاب است. علت این ماجرا را باید در دو حوزه دنبال کرد. نخست آنکه هر دارویی که کم شود، بیماران و خانواده‌هایشان برای اطمینان از اینکه دچار مشکل نخواهند شد چند برابر نیازشان خرید می‌کنند که این خود به عاملی برای التهاب در بازار تبدیل می‌شود. نجفی عرب افزود: عامل دوم که باز هم ریشه در ارز ۴۲۰۰ تومانی دارد، قاچاق معکوس است. یعنی انسولین قلمی با دلار ارزان وارد کشور می‌شود اما اگر افراد سودجو بتوانند آن را به خارج از کشور منتقل کنند، با نرخ دلار آزاد سود می‌کنند که علت بخشی از این کمبود در بازار همین قاچاق معکوس است.

نانواها گران کردند

تسنیم|در حالی طی یک ماه اخیر قیمت نان به‌شکل گسترده از سوی نانوایی‌ها افزایش پیدا کرده است که دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور همچنان می‌گوید: هیچ تصمیمی درباره قیمت نان اتخاذ نشده است.عباس قبادی دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور در مورد برخی شایعات مبنی بر افزایش قیمت نان ابراز کرد: فعلاً هیچ تصمیمی درباره قیمت نان اتخاذ نشده است و هر گونه افزایش قیمت نان قبل از تأیید و اعلام رسمی مراجع ذی‌ربط تخلف محسوب می‌شود.این اظهارات آقای قبادی در حالی است که تعداد زیادی از نانوایی‌ها به‌ویژه در تهران قیمت نان را افزایش داده‌اند و ظاهراً مسوولان نظارتی وزارت صمت هم در خواب هستند که اجازه چنین تخلفی در روز روشن به نانوایی‌ها داده می‌شود.

قیمت مرغ به ۳۰ هزار تومان رسید

ایسنا |قیمت هر کیلو مرغ کامل در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران به ۳۰ هزارتومان رسید. براساس مشاهدات میدانی و گزارش‌های رسیده از برخی از محله‌های تهران هر کیلو مرغ کامل آماده طبخ در خرده فروشی‌ها با قیمت‌های ۲۸ تا ۳۰ هزارتومان عرضه می‌شود.این در حالی است که در فروردین ماه سال جاری قرارگاه ساماندهی مرغ کشور، قیمت مصوب مرغ را هر کیلوگرم برای مصرف‌کننده ۲۴هزارو ۹۰۰ تومان تعیین کرد. ولی در حال حاضر نه تنها نرخ مصوب رعایت نمی‌شود بلکه مرغ حدود ۵۰۰۰ تومان گران‌تر هم به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.از طرفی در یکی از جلسات قرارگاه ساماندهی مرغ کشور به منظور ساماندهی بازار مرغ و جلوگیری از گرانفروشی، ممنوعیت فروش مرغ تکه‌ای برای واحدهای صنفی به جز شرکت‌های مجوز‌دار مصوب شد. ولی در حال حاضر برخی از مغازه‌ها تنها اقدام به فروش مرغ قطعه‌بندی شده می‌کنند و مرغ کامل برای عرضه به مشتریان ندارند.