در شهر

۱۴۰۰/۰۳/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۴۹۶

پاکسازی تهران از تبلیغات انتخاباتی از امروز

شهردار تهران اعلام کرد که پس از پایان رأی‌گیری، پاکسازی شهر تهران از تبلیغات انتخاباتی آغاز خواهد شد. پیروز حناچی، شهردار تهران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پاکسازی شهر تهران از تبلیغات انتخاباتی گفت: ‌یکی از کارهایی که شهرداری تهران انجام می‌دهد جمع کردن تبلیغات است و به همین دلیل نیز از امشب و پس از اعلام پایان رأی‌گیری از سوی ستاد انتخابات کشور نسبت به پاکسازی شهر از این‌ تبلیغات اقدام خواهیم کرد. وی ادامه داد: ‌البته امسال تعداد تبلیغات در مقایسه با دوره‌های دیگر کمتر بود که انجام تبلیغات در فضای مجازی، افزایش قیمت چاپ و هزینه‌های تبلیغات در آن موثر بود. شهردار تهران درباره دیگر اقدامات شهرداری برای انتخابات نیز گفت: شهرداری تهران تبلیغات وسیعی را در سطح شهر تهران و برای دعوت مردم به انتخابات انجام داد. همچنین بیش از ۲۰۰۰ سازه تبلیغاتی موقت به منظور تبلیغات نامزدهای در مناطق ۲۲ گانه تهران نصب شد.

فعالیت ۲۳۳ ایستگاه مترو در 5 کلانشهر

مهدی جمالی نژاد، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: برنامه احداث طرح‌های قطارشهری در ۱۰ شهر کشور شامل تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، کرج، اهواز، قم، کرمانشاه و اسلامشهر با مجموع جمعیتی حدود ۲۰ میلیون نفر درحال انجام است. به گزارش ایلنا، جمالی نژاد با بیان خبر فوق در حاشیه مراسم افتتاح ایستگاه‌های متروی مدافعان سلامت و شهرک آزمایش در تهران با دستور رییس‌جمهور، اظهار کرد: در این شهرها احداث ۹۳۰ کیلومتر خط مترویی مصوب شده که از این مقدار، عملیات اجرایی ۲۴۲.۷ کیلومتر خطوط مترویی نیمه تمام در حال انجام، ۳۴۲ کیلومتر در مرحله مطالعات تکمیلی و ۳۴۵.۷ کیلومتر مربوط با ۱۲ خط شامل ۲۳۳ ایستگاه در کلانشهرهای تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز در مرحله بهره‌برداری است.  وی ادامه داد: تعداد جابه‌جایی مسافرین مترویی سالانه ۸۲۴ میلیون سفر و تعداد واگن موجود در کلانشهرهای کشور ۱۸۷۲ واگن است که ۷۳۰ میلیون سفر و تعداد ۱۵۲۱ واگن مربوط به کلانشهر تهران است.  معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: در صورت بهره‌برداری از ۲۴۳ کیلومتر خط مترویی نیمه تمام در کلانشهرها تا پایان سال ۱۴۰۳، جمع خطوط مترویی در دست بهره‌برداری به ۵۸۸ کیلومتر افزایش می‌یابد. وی اضافه کرد: پیش بینی می‌گردد با تامین دو هزار دستگاه واگن دیگر و افزایش تعداد کل واگن‌ها به ۳۸۷۲ واگن، تعداد سفرهای سالانه از طریق مترو به ۲۳۷۷ میلیون نفرسفر برسد.

حال و هوای بازار مسکن در جنوب پایتخت

سه منطقه پرتقاضا در جنوب شهر تهران که کانون خرید و فروش‌های مصرفی محسوب می‌شود با تحرک نسبی از سوی خریداران مصرفی در مقایسه با اردیبهشت که بازار در رکود به سر می‌برد مواجه شده است. به گزارش ایسنا، تقاضای مصرفی در جنوب شهر تهران عمدتا برای واحدهای ۵ تا ۱۵ سال نسبت به اردیبهشت ماه اندکی افزایش یافته است. با اینکه بازار مسکن در سه منطقه پرتقاضا واقع در نیمه شمالی تهران شامل مناطق ۵، ۴ و ۲ با رکود مواجه شده، واسطه‌های ملکی در مناطق ۱۰، ۱۴ و ۱۵ به عنوان کانون خرید و فروش در جنوب تهران از تحرک نسبی خبر می‌دهند. مناطق مذکور در اردیبهشت امسال به ترتیب رتبه‌های دوم، ششم و هشتم را در تعداد معاملات شهر تهران به خود اختصاص دادند. هرچند معاملات نسبت به اردیبهشت سال گذشته ۶۵ درصد کاهش یافته است. طی یک ماه گذشته با وجود کاهش ۱.۸ درصدی قیمت مسکن در کل شهر تهران، مناطق مذکور با ثبات و حتی مقداری رشد قیمت مواجه شدند. متوسط نرخ مسکن در منطقه ۱۰ به میزان ۰.۸ درصد کاهش یافت اما در منطقه ۱۴ بالغ بر ۴.۴ درصد و در منطقه ۱۵ به میزان ۵.۴ درصد افزایش پیدا کرد. در حال حاضر متوسط قیمت مسکن در مناطق مذکور به ترتیب ۱۹.۷، ۲۱.۲ و ۱۵.۵ میلیون تومان در هر متر مربع است. گروهی از خریداران در جنوب تهران که با دیده تردید به ریزش قیمتها پس از انتخابات ریاست‌جمهوری می‌نگرند در حال خرید خانه مدنظر خود هستند. اما به نظر می‌رسد کمبود عرضه واحدهای مرغوب نسبت به تقاضا در سه منطقه مذکور به عنوان مانعی در جهت ریزش قیمتها عمل می‌کند. این در حالی است که به دلیل کاهش قدرت خرید، متقاضیان به سمت واحدهای پنج سال به بالا سوق پیدا کرده‌اند. فروشندگانی هم که قصد تبدیل واحد به منظور سکونت خود دارند در فروش احتیاط می‌کنند. اما نکته قابل توجه این است که دلالها از بازار بیرون رفته‌اند و غالب خرید و فروش‌ها توسط متقاضیان مصرفی انجام می‌شود. از طرف دیگر مشاهدات میدانی نشان می‌دهد ساخت و ساز به‌طور محسوسی نسبت به سه سال قبل کاهش یافته و به حدود یک سوم رسیده است. رشد حدود ۴۰۰ درصدی نرخ عوارض ساختمانی، افزایش قیمت مصالح و افت توان متقاضیان در کمبود ساخت و ساز و تزریق واحدهای نوساز به بازار تاثیرگذار بوده است. در شرایط فعلی بازار مسکن در کل شهر تهران به دلایل متعدد همچون انتظار برای دیدن عملکرد اقتصادی دولت آینده، مذاکرات برجام، نرخ ارز، اعمال پایه‌های مالیاتی و برنامه‌های دولت آینده برای ساخت و ساز در حالت ابهام به سر می‌برد. به جز گروه اندکی از متقاضیان مصرفی، تحرکی در بازار دیده نمی‌شود و این بخش در رکود قرار دارد. به همین دلیل قیمتهای پیشنهادی مسکن در شهر تهران نسبت به اواخر سال گذشته ۱۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.