اخبار
جلسه هیات عامل بانک مرکزی با حضور کمیجانی
جلسه فوقالعاده هیات عامل بانک مرکزی به ریاست دکتر کمیجانی برگزار شد.هر یک از اعضای هیات عامل و معاونهای رییس کل ضمن ابراز آمادگی کامل برای تداوم همکاری با رییس کل جدید بانک مرکزی، چشمانداز ترسیم شده برای پیشبرد برنامههای حوزه خود را تشریح کردند. دکتر کمیجانی، رییس کل بانک مرکزی نیز ضمن اعلام قدردانی از اعتماد رییسجمهوری، برهه فعلی بانک مرکزی را بسیار حساس خواند و اظهار امیدواری کرد که با همدلی و حمیت جدی اعضای هیات عامل و کارکنان بانک مرکزی مسوولیتهای محوله به نحو احسن اجرایی شود و از بروز هرگونه آسیب و خدشه به فرآیند امور جلوگیری به عمل آید. دکتر کمیجانی همچنین از تلاشهای دکتر همتی، رییس کل سابق بانک مرکزی نیز تقدیر کرد.
ونزوئلا ۶ صفر از پول ملی خود را برمیدارد
بانک مرکزی ونزوئلا به دنبال شکست در حل مشکل تورم فراگیر در این کشور با چاپ اسکناسهای بزرگتر، تصمیم گرفته ۶ صفر از واحد پول بولیوار را از ابتدای ماه اوت بردارد. ونزوئلا آماده میشود یکبار دیگر صفرهای ارز ملی خود را در تلاش برای ساده کردن نقل و انتقالات روزانه که به ندرت در ماشین حساب جای میشوند یا نیاز به چندین بار تغییر کارت اعتباری برای تکمیل خرید دارند، بردارد. بانک مرکزی ونزوئلا تصمیم گرفته 6 صفر از واحد پول بولیوار را از ابتدای ماه اوت بردارد. این تصمیم به دنبال شکست این بانک در حل مشکل تورم فراگیر در این کشور با چاپ اسکناسهای بزرگتر گرفته شده است. به این ترتیب ارزش یک دلار به جای 3219000 بولیوار حال حاضر، برابر با 3.2 بولیوار خواهد بود. ونزوئلا آخرین بار در 2018 صفرهای بولیوار را حذف کرده بود و در ماه مارس چاپ اسکناس یک میلیون بولیواری را آغاز کرد که بزرگترین اسکناس در تاریخ این کشور بوده است. ولی این اسکناس حالا تنها 0.32 دلار ارزش دارد و برای خریدن یک فنجان قهوه هم کافی نیست. دولت ونزوئلا از 2008 تحت حاکمیت هوگو چاوز و بعد هم نیکلاس مادورو، به دنبال تورم بالا، 8 صفر را از ارز ملی کم کرده است. با اینکه در حال حاضر دلار به صورت غیررسمی برای بسیاری از نقل و انتقالهای روزانه مورد استفاده قرار میگیرد ولی درآمد بیشتر مردم ونزوئلا به بولیوار است و برای هزینههایی مانند بلیت اتوبوس، هزینه پارکینگ و انعام دادن باید از این ارز استفاده کرد. طبق گفته مردم، با توجه به افزایش پرداختهای الکترونیک در ونزوئلا، بانک مرکزی این کشور نیازی به چاپ زیاد اسکناس ندارد. شاید تنها لازم باشد 6 اسکناس متفاوت از 2 تا 100 بولیوار چاپ شود. تورم سالانه در ونزوئلا از بیش از 300000 درصد در 2019 تا 2339 درصد در سال جاری میلادی پایین آمده است. بانک مرکزی دیگر اطلاعات تورم کشور را به صورت منظم منتشر نمیکند.
۱.۵ میلیارد دلار از ذخائر ارزی برای اشتغال ریال شد
تاکنون و در راستای حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، حدود ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به ریال تبدیل و در بانکها سپردهگذاری شده است. به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۶ بود که قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی به تصویب رسید. طبق این قانون به صندوق توسعه ملی اجازه داده شد تا برای ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق را بهصورت قرضالحسنه نزد موسسات مالی تعیین شده در قانون سپردهگذاری کند تا این منابع صرف اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی، برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت واقع در مناطق مرزی و عشایری شود. این در حالی است که بررسی تازهترین گزارش عملکرد صندوق توسعه ملی در رابطه با وضعیت تامین منابع جهت حمایت از اشتغال در مناطق روستایی و عشایری نشان میدهد که این صندوق طی پنج مرحله و در سالهای ۱۳۹۶، ۱۳۸۷ و ۱۳۹۹ نسبت به سپردهگذاری مبلغ ۹۷۵۰ هزار میلیارد تومان معادل ۱.۵ میلیارد دلار در بانکها یا صندوقهای منتخب در قانون، اقدام کرده است. همچنین در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹ مطابق با ابلاغ مرحله پنجم تخصیص اعتبار قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، دستور برداشت و تسعیر مانده مصرف نشده این اعتبارات به میزان ۲۴۵ میلیون دلار از حساب صندوق به بانک مرکزی صادر شده است. در همین جریان از چهار قرارداد ابلاغ شده، سهم مبلغ ریالی مربوط به دو بانک عامل نیز به حساب آنها واریز شده است ولی دو فقره قرارداد مربوط به دو بانک دیگر در مرحله تسعیر توسط بانک مرکزی و واریز وجه به حساب بانکها است. طبق توضیحی که صندوق توسعه ملی در در این رابطه ارایه کرد، با توجه به نوسانات نرخ ارز، احتمالا مجموع مبالغ ریالی حاصل از این تسعیر، از سقف ریالی تعیین شده مرحله پنجم ابلاغی بیشتر خواهد شد که در این صورت طبق توافق صندوق با سازمان برنامه و بودجه کشور، نسبت به تخصیص مازاد این منابع تصمیمگیری میشود.