ایرانشهر
پرونده گرانفروشی ایرلاینها روی میز تعزیرات
محمدحسن ذیبخش، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: سازمان هواپیمایی همه شکایات مسافران بابت افزایش نرخ بلیت هواپیما را در قالب یک پرونده به همراه نامه سازمان هواپیمایی به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال میکند. ذیبخش در گفتوگو با فارس، درباره آزادسازی نرخ بلیت هواپیما توضیح داد: در برنامه پنجم توسعه بر موضوع آزادسازی نرخ بلیت هواپیما تأکید شده بود و همان زمان، مقرر بود از سال سوم برنامه پنجم، آزادسازی نرخ بلیت هواپیما اجرا شود که این موضوع عملیاتی شد. او گفت: در حال حاضر هم قانون، آزادسازی نرخ بلیت است و اگر شرکتهای هواپیمایی هم بخواهند طبق قانون عمل کنند باید به موضوع آزادسازی قیمتها عمل کنند، اما به جهت آنکه شرایط کشور در حال حاضر از نظر اقتصادی خاص است، سازمان هواپیمایی کشوری خود را مکلف میداند به نرخ بلیت هواپیما ورود کند و در راستای جلوگیری از تضییع حق مردم بر این موضع نظارت داشته باشد. ذیبخش تأکید کرد: در صورتی که ایرلاینها از نرخهای تعیین شده دامنه نرخی عبور کنند موضوع تعلیق پروازهای آنها حتماً از سوی سازمان هواپیمایی کشوری دنبال میشود.
جدیدترین فهرست پروازهای ممنوعه و پرخطر
بر اساس جدیدترین نوتام (اخطاریههای طبقهبندی نشده یا مشاورهای که توسط مقامات هوایی به خلبانان داده میشود) منتشر شده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری، ۱۲ کشور در فهرست قرمز و ۲۲ کشور در فهرست مقاصد پرخطر قرار گرفتهاند که ورود برای کشورهای قرمز کرونایی ممنوع و برای کشورهای دارای ریسک بالا با رعایت پروتکلها و بنا به شرایطی مجاز شناخته شده است. به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته و در پی شیوع و گسترش ویروس کرونای دلتا، پروتکلهای جدیدی برای پروازهای خارجی و فهرستبندی کشورهای پرخطر و ممنوعه اعلام شده است که بر این اساس مسافران قبل از سفر به ایران باید آن را مطالعه کنند. بوتسوانا، برزیل، اسواتینی، هند، لسوتو، مالاوی، موزامبیک، نپال، آفریقای جنوبی، زامبیا، اروگوئه و زیمبابوه در فهرست کشورهای قرمز قرار دارند و ورود مسافران از این مقاصد به ایران ممنوع است. بر این اساس اگر مسافری در چهارده روز گذشته به این کشورها سفر کرده باشد یا بیش از چهار ساعت در این کشورها بوده باشد اجازه ورود به ایران را ندارد. البته نمایندگان سازمانهای بینالمللی، دیپلماتها، نیروهای رسمی دولت که از وزارت امور خارجه ایران مجوز رسمی دارند، خلبانهای مشغول به کار که برای آموزش به این مقاصد اعزام شدهاند در صورتی که از سوی خط هوایی مربوطه اجازهنامه داشته باشند، میتوانند به کشور وارد شوند. این افراد قبل از پرواز به ایران و در هنگام ورود (در صورت نیاز) باید نتیجه تست خودشان را ارایه دهند. همچنین این مسافران باید در خانه یا هتل تحت نظر مسوولان بهداشتی قرنطینه شوند. کشورهای آرژانتین، بولیوی، کیپ ورد، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، مصر، لیتوانی، مالزی، مالدیو، مغولستان، نامیبیا، پاراگوئه، پرو، سیشل، سریلانکا، سودان، سوریه، تانزانیا، ترینیداد و توباگو و تونس ۲۲ کشوری هستند که در فهرست مقاصد پرخطر قرار گرفتهاند و ورود و خروج از و به این کشورها منوط به رعایت کردن پروتکلهای خاصی است. برای این کشورها تست قبل از پرواز اجباری است اما مسافران از مبداء لیتوانی اگر به صورت کامل واکسینه شده باشند، نیازی به تست PCR ندارند. منظور از واکسینه شدن کامل در این ابلاغیه این است که ۱۵ روز از دریافت دوز دوم واکسن کرونا گذشته باشد. البته در یکی دیگر از توضیحات این ابلاغیه درباره تست کرونا قبل از پرواز به مقصد ایران آمده است که باید تست PCR ۹۶ ساعت قبل از پرواز از مسافران گرفته شود و تست باید به زبان انگلیسی باشد و کنسولگری ایران آن را تایید کرده باشد. کودکان زیر هشت سال اما نیازی به انجام این تست ندارند. مسافران دیگر کشورها ورودشان به ایران مجاز بوده و تا اطلاع ثانوی در فهرست سبز قرار دارند و قبل از ورود به ایران باید تست PCR داده باشند اما مسافران بلژیک، اتریش، بلغارستان، کرواسی، قبرس، چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لوکزامبورگ، مالتا، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و انگلیس که کاملا واکسینه شدند نیازی به دادن تست PCR پیش از پرواز به ایران ندارند و تنها در صورتی که به هنگام رسیدن به ایران علائم داشته باشند باید تست بدهند و اگر پاسخ تست مثبت شود باید قرنطینه شوند.
جزییات پرداخت خسارت به بازماندگان هواپیمای اوکراینی
یک مقام آگاه صنعت هوانوردی گفت: هیچ دعوایی علیه ایران در خصوص سانحه هواپیمای اوکراینی در دادگاههای بینالمللی اقامه نشده و حکم دادگاه کانادایی نیز اساسا باطل است. این مقام آگاه در صنعت هوانوردی در گفتوگو با مهر درباره آخرین وضعیت حقوقی پرونده سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی اظهار کرد: از آنجایی که در دادگاههای بینالمللی، شکایت دولتها علیه دولت مطرح میشود، و هیچ دولت خارجی از دولت جمهوری اسلامی ایران شکایت نکرده است، ادعاهای مطرح شده مبنی بر طرح شکایت از ایران در مجامع بینالمللی تکذیب میشود. وی ادامه داد: تنها اتفاقی که افتاده این است که دادگاهی در اتاوای کانادا رأیی علیه ایران صادر کرده که از اساس باطل است. این مقام مسوول درباره آخرین وضعیت جبران خسارت مصوب هیات دولت تصریح کرد: پروندههای زیادی در ستاد جبران خسارت جان باختگان سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی تشکیل شد و تعداد زیادی از بازماندگان و وراث جان باختگان، دریافت مبلغ ۱۵۰ هزار دلار را درخواست دادهاند. تاکنون به بازماندگان ۴ جان باخته این سانحه، خسارت پرداخت شده و قرار است روند اعطای خسارت به بازماندگان تسریع شود.