اخبار

۱۴۰۰/۰۴/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۳۲۶

ضرورت برگزاری مجامع الکترونیک برای ناشران

امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به لزوم برگزاری الکترونیک مجامع ناشران بازار سرمایه به ویژه در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا عنوان کرد: این امر کمک می‌کند تا با مشارکت حداکثری سهامداران از جای جای کشور در فرآیند برگزاری و رای‌گیری صورت‌جلسات مجمع، شاهد افزایش شفافیت و دقت در برگزاری این رویداد مهم برای ناشران بورسی و فرابورسی باشیم که روز گذشته تجربه موفق آن در مجامع فرابورس ایران با مشارکت بیش از ۶۰ درصدی سهامداران به صورت الکترونیک و از راه دور رقم خورد.

امیر هامونی با اشاره به اینکه در شرایط محدودیت‌های کرونایی و در پیک پنجم آن، یک ساعت پیش از زمان اعلام آغاز مجمع فرابورس، تعداد سهامداران به حد نصاب رسیده بود، اظهار کرد: از طریق سامانه دیدار فرابورس بیش از یک هزار نفر از سهامداران به صورت مجازی در مجامع فرابورس حضور یافتند و در فرآیند رای‌گیری تمامی صورت جلسات مجمع اعم از انتخاب هیات‌رییسه، تقسیم سود، انتخاب حسابرس و .... مشارکت حداکثری کردند. به گفته وی در حالی که سال گذشته حدود ۴۰۰ نفر از سهامداران توانسته بودند به صورت حضوری در مجامع فرابورس شرکت کنند، اما امسال ۱۱۸۰ سهامدار حقیقی و حقوقی به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه دیدار فرابورس و تنها ۱۰ نفر حضوری در مجامع فرابورس حضور یافتند که نشان می‌دهد آمار مشارکت سهامداران در سال جاری نزدیک به سه برابر شده است و در واقع بالاترین میزان مشارکت سهامداران را در طول سال‌های اخیر در مجامع فرابورس شاهد بودیم. هامونی با بیان اینکه در سامانه دیدار تمامی فرآیندهای مجمع از لحاظ قانونی و حقوقی به منظور مشارکت سهامداران در رای‌گیری دستور جلسات مجمع پیاده‌سازی شده و قابلیت پخش زنده مراسم نیز در قالب استریمینگ تنها یکی از امکانات این سامانه است، ادامه داد: این سامانه اگرچه نیازمند برخی بهینه‌سازی‌هاست، اما تست واقعی آن در مجامع فرابورس نشان داد که قابلیت استفاده کامل از سامانه دیدار برای مجامع ناشران بورسی و فرابورسی به خوبی وجود دارد. وی همچنین عنوان کرد که با برگزاری مجامع فرابورس به صورت الکترونیک و از راه دور شاهد آن بودیم که تعداد تماس‌های سهامداران برای اطلاع از جزییات این مجامع در مقایسه با سال‌های گذشته به میزان زیادی کاهش یافت و تنها ۵ تماس در این خصوص با مرکز ارتباطات فرابورس برقرار شد. گفتنی است از قابلیت‌های سامانه دیدار فرابورس باید به ارایه گزارش دقیق و کاملی از سهامداران حاضر در مجمع و آرای ثبت‌شده آنان در سامانه به تفکیک حقیقی- حقوقی، موافق- مخالف، عدم اعلام رای و ... اشاره کرد ضمن آنکه می‌توان دستور جلسات مختلفی را نیز برای رای‌گیری به سامانه داد تا در لحظه برای سهامداران به نمایش درآمده و نتایج آن در کوتاه‌ترین زمان اعلام شود.

قیمت‌گذاری دستوری مخل سرمایه‌گذاری است

مهر| عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران درباره رویکردهایی که دولت سیزدهم باید برای جذب سرمایه‌های جدید در دستور کار قرار دهد، اظهار داشت: قبل از تصمیم‌گیری در مورد نحوه برخورد با سیاست‌گذار خارجی، ابتدا باید بدانیم که با سرمایه‌های داخلی چه رفتاری داشته باشیم؛ دولت باید برای هدایت سرمایه‌های داخلی به سمت بخش‌های مولد برنامه‌ریزی کند. در واقع یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت بعدی باید جذب سرمایه داخلی و جلوگیری از خروج این سرمایه‌ها از کشور باشد.وی ادامه داد: دولت باید با برنامه‌های حمایتی خود و ریل‌گذاری‌های دقیق، حاشیه سود بخش‌های غیرمولد اقتصادی را کاهش دهد تا منابع و نقدینگی به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ بخش‌های تولیدی و واقعی که می‌توانند ارزش افزوده ایجاد کنند. باید انگیزه لازم در این زمینه فراهم شود.نایب‌رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت باید توان کنترل بخش‌های واسطه‌گری در کشور را داشته باشد و تمام تلاش خود را برای هدایت سرمایه‌های داخلی به سمت بخش‌های واقعی و مولد به کار گیرد.وی افزود: همچنین در مورد نحوه جذب سرمایه‌گذار خارجی باید تاکید شود که ما نیاز به فراهم شدن زیرساخت‌های جذب سرمایه خارجی داریم؛ همچنین باید فرهنگ‌سازی لازم و حمایت‌های کافی جهت جذب و حفظ سرمایه خارجی در دستور کار قرار گیرد.آرگون اظهار داشت: تأمین امنیت برای سرمایه‌گذاری ضروری است؛ قابل پیش بینی پذیر کردن نرخ ارز تا دو سال آینده بسیار ضروری است زیرا کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند نیاز به آینده نگری دارد و باید بداند دو سال آینده وضعیت به چه شکلی خواهد بود.عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفت: قیمت‌گذاری دستوری باید لغو شود چرا که مخل سرمایه‌گذاری است. وقتی کالایی تولید می‌شود و فرد قصد سرمایه‌گذاری در آن بخش را دارد و دولت با دخالت‌های خود، قیمت آن کالا را تعیین می‌کند عملاً حاشیه سود را برای سرمایه‌گذار از بین می‌برد. سرمایه‌گذار نیاز دارد که بداند قیمت کالا بر اساس ضوابط بازار تعیین می‌شود و قیمت‌گذاری به صورت دستوری تعیین نمی‌شود.وی افزود: فضای کلی جذب سرمایه باید فراهم شود. اگر اولویت‌بندی شود می‌توان برای نحوه سرمایه‌گذاری نیز برنامه‌ریزی کرد و حمایت‌های لازم را انجام داد. امروز جذب سرمایه‌گذاری یک صنعت است. اینکه کشور بتواند با استفاده از منابع دنیا خود را توسعه دهد یک صنعت و هنر است.آرگون درنهایت گفت: منتهی وقتی سرکوب نرخ ارز داشته باشیم نه‌تنها ورود سرمایه نخواهیم داشت بلکه همچون سنوات گذشته شاهد خروج سرمایه نیز خواهیم بود.