در شهر
آلودگی هوای پایتخت در هفت روز گذشته
دیروز کیفیت هوای تهران در هفتمین روز متوالی، برای گروههای حساس ناسالم بود. در چنین شرایطی افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. به گزارش ایلنا، بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای پایتخت، میانگین غلظت آلایندههای هوای تهران هم دیروز روی عدد ۱۲۲ قرار گرفت و کیفیت هوا برای گروههای حساس ناسالم شد. غلظت آلایندهها در ۲۴ ساعت منتهی به دیروز صبح نیز روی عدد ۱۲۲ قرار داشت و کیفیت هوا برای گروههای حساس ناسالم گزارش شده بود. تهران از ابتدای سال جاری دو روز هوای پاک، ۹۵ روز هوای قابل قبول، ۱۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و یک روز هوای ناسالم برای همه گروهها را داشته است.
شکایت تاکسیرانی از تامین اجتماعی به مجلس
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور گفت: این اتحادیه از سازمان تامین اجتماعی به علت بروز رسانی نشدن فهرست رانندگان و اجرای صحیح قانون بیمه تامین اجتماعی آنها به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شکایت کرده است. به گزارش ایرنا، مرتضی ضامنی افزود: مجلس شورای اسلامی در راستای حمایت از رانندگان حمل و نقل عمومی و با هدف جبران بخشی از هزینههای سربار این قشر زحمت کش جامعه در بند «ب» از ماده ۷ قانون هدفمندسازی یارانهها دولت را مکلف کرد از محل منابع سازمان هدفمندسازی یارانهها ۵۰ درصد از سهم رانندگان را در طرح بیمه تامین اجتماعی به عنوان یارانه پرداخت کند، اعتباری که در هر سال در بودجه سنواتی کشور پیش بینی و به تصویب میرسد.
وی ادامه داد: به رغم پیشبینی اعتبار لازم در سنوات مختلف، متاسفانه از سال ۱۳۹۲ سازمان تامین اجتماعی با بهانه تکمیل سقف اعتباری این بخش، از پذیرش رانندگان جدید و به روز رسانی فهرست رانندگان موجود خودداری کرده است. ضامنی گفت: به منظور حل این مشکل در سال ۱۳۹۸ در راستای تفاهم منعقده فی مابین سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و سازمان تأمین اجتماعی مقرر شد؛ با هدف ساماندهی فهرستهای موجود و جلوگیری از هدر رفت یارانه پرداختی دولت و احقاق حقوق فعالان واقعی حوزه حمل و نقل شهری، بانک اطلاعاتی سازمان تامین اجتماعی در بخش رانندگان توسط وزارت کشور مورد پالایش قرار گرفت، پس از انجام این فرایند مشخص شد، مشخصات حدود ۵۰ درصد از افرادی که به عنوان راننده از یارانه دولتی در بیمه تامین اجتماعی استفاده میکنند، در هیچ یک از بانکهای اطلاعاتی موجود کشور به عنوان راننده وجود ندارد. مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور ادامه داد: این افراد کسانی هستند که بنا به دلایل گوناگون مدتهاست از حوزه حمل و نقل منفک شدهاند یا از ابتدا به اشتباه مشخصاتشان تحت عنوان راننده به ثبت رسیده است. در ادامه مقرر شد که فرایند حذف این افراد و اضافه شدن رانندگان واقعی تا سقف موجود و بدون نیاز به اعتبار جدید به مرحله اجرا درآید، که متأسفانه سازمان تامین اجتماعی بارها به دلایل گوناگون از اجرای این طرح خودداری کرده است و به رغم برگزاری جلسات بسیار و پیگیریهای مکرر موضوع اجرایی نشده است. وی افزود: با توجه به نظر قانونگذار در این بخش و اختصاص بودجه مورد نیاز به منظور اجرای این قانون در سالهای مختلف، به دلیل عدم تمایل و اقدام جدی سازمان تامین اجتماعی، شاهد انحراف ۵۰درصدی در هزینه کرد بودجه و اختصاص آن به افراد غیر راننده هستیم، این درحالی است که با ۸۰درصد ظرفیت ایجاد شده ناشی از حذف افراد غیر مشمول میتوان، کلیه رانندگان فعال و دارای پروانه اشتغال در حوزه حمل و نقل عمومی را بیمه کرد.
انصراف 5 نفر دیگر از گزینههای شهرداری تهران
ناصر امانی، منتخب مردم تهران در دوره ششم شورای شهر تهران از انصراف تعداد دیگری از گزینههای شهردار تهران خبر داد. امانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه منتخبان شورای ششم برای انتخاب شهردار آینده 41 نفر را پیشنهاد داده بودند، گفت: همان ابتدا 8 نفر از این افراد انصراف دادند و صبح چهارشنبه نیز پنج نفر دیگر اعلام انصراف کردند. وی با بیان اینکه پشمچی زاده، جاوید، گودرزی، مرضیه وحید دستجردی و سردار محمدرضا فلاحزاده گزینههایی بودند که انصراف شان را به منتخبان شورای ششم اعلام کردند، گفت: حالا تعداد گزینههای شهرداری از 41 نفر به 28 نفر رسیده است و اعضای شورا در حال بررسی افراد باقی مانده هستند. امانی با بیان اینکه در حال حاضر جلسات منتخبان شورا برای تطبیق گزینههای پیشنهادی با شاخصهای احصا شده تشکیل شده است، گفت: افرادی که بتوانند از این مرحله عبور کنند و کارنامه آنها با شاخصها تطبیق داشته باشد وارد مرحله دوم میشوند که در مرحله دوم رزومههای آنها بررسی خواهد شد و در مرحله سوم اگر کاندیدایی امتیاز لازم را کسب کرده باشد از آنها مصاحبه خواهیم کرد و برنامههایشان برای اداره تهران اخذ میشود تا نهایتا بتوانیم از این میان شهردار تهران را انتخاب کنیم. وی با بیان اینکه تاکنون علاوه بر این پنج نفری که امروز انصراف دادند آقایان فتاح، مخبر دزفولی، سعید محمد، سردار حاجی زاده، سردار وحیدی، محمد فروزنده، مسکنی و فرهاد رهبر انصراف دادهاند، گفت: در فضای مجازی اسامی مختلفی منتشر شده اما هیچ کدام از این مصادیق درست نیست.