اخبار
بررسی افزایش و تعیین سقف و همسانسازی حقوق بازنشستگان
مجلس در این هفته به بررسی گزارش کمیته دیوان محاسبات و امور مالی مجلس درباره مشکلات ناشی از اجرای نحوه اعمال افزایش و تعیین سقف حقوقها و همسانسازی حقوق بازنشستگان در بودجه سال ۱۴۰۰ خواهد پرداخت.
این کمیسیون در نوبت عصر روز یکشنبه ضمن جمعبندی و اتخاذ تصمیم پیرامون گزارش کمیته دیوان محاسبات و امور مالی مجلس در خصوص مشکلات ناشی از اجرای اجزاء (۱) و (۷) بند الف تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ (نحوه اعمال افزایش و تعیین سقف حقوق) به بحث و بررسی پیرامون تصمیمات اتخاذ شده و اقدامات بعمل آمده در اجرای بند (و) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور (موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان و موارد مندرج در جزو (۲) این بند به ویژه نظام رتبه بندی معلمان و ارایه گزارش و بحث و تبادل نظر پیرامون سامانه جامع بودجهریزی، اعمال مصوبات و پایش و نظارت بر قوانین بودجه سنواتی خواهد پرداخت.
کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین در جلسه روز دوشنبه، رسیدگی به طرح تسری فوقالعاده خاص کارمندان سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضاییه، رسیدگی به طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و رسیدگی به طرح احداث طرحهای عمرانی دستگاههای اجرایی دولتی از طریق واگذاری یا مشارکت با اشخاص دولتی را در دستور کار خود خواهد داشت.همچنین کمیته امور اجتماعی و فرهنگی این کمیسیون در جلسه روز یکشنبه صبح خود، طرح تسری فوقالعاده خاص حقوق کارمندان سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضاییه را بررسی میکند و کمیته برنامهریزی، آمایش و آمار هم ارزیابی بودجههای سنواتی در برنامههای توسعه را در دستور کار خود دارد.
مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی یک ماه تمدید شد
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییسجمهور، از تمدید مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی تا یک ماه آینده خبر داد.نهاوندیان با اشاره به شرایط قرمز کرونایی اکثر شهرها و استانها و شیوع موج پنجم کرونا در کشور، افزود: طبق این تصمیم که در ستاد ملی مقابله با کرونا گرفته شده، موعد مقرر در قانون نظام مالیاتهای مستقیم در مواد ۵۷, ۸۰, ۱۱۰, ۱۱۶ و ۱۲۶ تا یک ماه آینده، تمدید شده است.وی گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور، شرکتها و موسسات که باید تا پایان تیرماه اظهارنامههای مالیاتی خود را تسلیم میکردند؛ دچار کندی و اختلال هستند و کارکنان آنها با محدودیت در تردد مواجه شدهاند.معاون اقتصادی رییسجمهور ادامه داد: ستاد مقابله با کرونا، سال ۹۹ زمان ارایه اظهارنامه مالیاتی را تا ۲ ماه تمدید کرد که با درخواست اتاق ایران و برخی از دستگاههای اجرایی برای انجام این تمدید در سال جاری، ستاد مقابله با کرونا تمدید یک ماهه را تصویب کرد.نهاوندیان گفت: با تمدید یک ماهه تسلیم اظهارنامه مالیاتی، به تناسب آن مهلتهای رسیدگی به سنوات قبل هم یک ماه تمدید میشود که امیدواریم این اتفاق سبب گشایش برای شرکتها ایجاد کند که بتوانند در این یک ماه، حسابهای خود را ببندند.
مطالبه شفافیت تخصیص اعتباری ارز ۴۲۰۰
بانک مرکزی دربرابر مطالبه جدی رسانهای و حتی بخشی از بدنه دولت در خصوص شفافسازی فهرست تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی کالاهای اساسی بهصورت اعتباری سکوت کرده است. به گزارش تسنیم، در سال گذشته یک فهرست مهم شامل 14 یا 16 شرکت واردکننده نهادههای دامی برای بهرهمندی از تخصیص اعتباری ارز 4200تومانی در اختیار دستگاههای دولتی قرار گرفت.بررسی آمارها از موجودی کالا در گمرکات، بنادر و ورودی کشتیها نشان میدهد، بیش از 7 میلیون تن کالا از 6 قلم کالای اساسی که ارز ترجیحی از دولت دریافت میکنند دپو شده است.بهگفته مقامات مسوول برای اولین بار «یک و چهار دهم میلیون» تن کالا روی کشتی به مدت یک ماه مانده است. فقط یک و هشت دهم میلیارد یورو کالا در بندر امام خمینی (ره) است که باید تعیین تکلیف شود و هیچ کدام از این محمولهها تخصیص نشده و تأمین ارز را دریافت نکردهاند.بر این اساس حجم قابلتوجهی از کالاها در انبارهای بنادر دپو شده است.امروز در بنادر شمالی کشور بیش از 110 هزار تن کالا بیش از 8 ماه در آنجا ماندند و نمیتوانیم تشخیص دهیم که این کالاها فاسد شده یا نشدهاند، در این خصوص بایستی قرنطینه از زیرمجموعههای وزارت جهاد کشاورزی اعلام نظر کند. بهگفته مسوولان گمرک ایران حتی برخی کالاهای دپوشده تا 16 ماه هم در بنادر شمالی وجود دارد. البته باید به این نکته اشاره کرد که در بنادر جنوب کشور هم که الآن در محوطههای روباز کالا را نگهداری میکنند دمای هوا 50 درجه است. معاون فنی گمرک در خصوص فهرست واردکنندگان کالاهای اساسی که از تسهیلات تخصیص اعتباری ارز بهرهمند شدهاند، گفت: شورای عالی امنیت ملی در سال گذشته اعلام کرده بود فقط 16 شرکت، بهصورت اعتباری نهادههای دامی را وارد کنند و به غیر از آن افرادی که کالای خودشان را وارد کرده بودند به آنها اعتباری نمیدادند یعنی کالاها در گمرکات و بنادر ماند. بهعبارت دیگر حتی در برخی موارد که واردکنندگان دیگر علیرغم اینکه اسناد مالکیت داشتند کالای خود را نمیتوانستند خارج کنند. این مسوول گمرک افزود: این مشکل را مطرح کردیم و نهایتاً اعلام شد تمامی شرکتها میتوانند اگر کالای خودشان را در این شرایط تحریمی به بنادر و گمرکات کشور برساندند حتماً از شیوه اعتباری استفاده کنند ولی هیچکس اقدام نکرد.