بیتکوین در کانال ۴۰ هزار دلار دوام نیاورد
فشار فروش مانع از حرکت بیتکوین به مقاومت ۴۱ هزار دلاری شد. بررسی آمارهای درونشبکهای حاکی از بهبود تدریجی ضریب سختی استخراج به عنوان یکی از عوامل کلیدی تعیین قیمت بیتکوین است. ضریب سختی استخراج بیتکوین که زمانی قله تاریخی ۱۸۰ اگزاهشبرثانیه را ثبت کرد، پس از ممنوعیت استخراج توسط دولت چین تنها طی سه هفته به ۸۴ اگزاهشبرثانیه سقوط کرد اما پس از نقل مکان ماینرهای چینی به دیگر نقاط، شاهد افزایش پیوسته ضریب سختی در روزهای اخیر بودهایم. صورت دارایی منتشرشده شرکت تسلا در سه ماهه دوم نشان میدهد که با وجود کاهش یک میلیارد دلاری ارزش بیتکوینهای در اختیار این شرکت، تغییری در تعداد آنها به نسبت سه ماهه نخست امسال اتفاق نیفتاده و تسلا کماکان بیتکوینهای خود را نگه داشته است.
این کاهش ارزش دارایی به دلیل افت قیمتی بیتکوین بوده و در صورت بالا رفتن قیمت بیتکوین این زیان قابل جبران است. در ادامه فشارهای چین روی فعالان ارزهای دیجیتالی، صرافی هیوبی- بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتالی چین- اعلام کرد دفتر خود را در چین تعطیل خواهد کرد. پیش از این دولت چین هرگونه استخراج، خرید و فروش ارزهای دیجیتالی و خرید و فروش تجهیزات استخراج ارزهای دیجیتالی را ممنوع اعلام کرده بود. پس از اعلام این تصمیم ارزش سهام صرافی هیوبی در بورس هنگ کنگ بهشدت ریزش کرد که این ریزش روی عملکرد شاخص کل بورس هم موثر بود. مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۵۵۰ میلیارد دلار برآورد میشود.
بایننس سقف برداشت روزانه را
برای کاربران احراز هویتنشده کاهش داد
بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات، سقف برداشت روزانه را برای کاربران احراز نشده خود ۹۷ درصد کاهش داد، سقف برداشت روزانه برای کاربران احراز هویتنشده اکنون از ۲ بیتکوین به ۰.۰۶ بیتکوین کاهش یافته است. این کاهش ۹۷ درصدی سقف برداشت بهدنبال افزایش فشار نهادهای نظارتی بر این صرافی است. بایننس گفته است کاربرانی که در این صرافی حساب ساختهاند و مراحل احراز هویت آن را پشت سر نگذاشتهاند، از این پس تنها میتوانند تا سقف ۰.۰۶ بیتکوین در روز برداشت کنند. بایننس اعلام کرد حسابهایی که تنها مراحل تأیید هویت اساسی (تأیید آدرس ایمیل، شماره تلفن و…) را در این صرافی پشت سر گذاشتهاند، از این پس تنها میتوانند روزانه تا سقف ۰.۰۶ بیت کوین، معادل ۲,۲۰۰ دلار با قیمتهای فعلی، از حساب خود ارز دیجیتال برداشت کنند.
تا پیش از این سقف برداشت از بایننس برای حسابهای احراز هویتنشده ۲ بیتکوین در نظر گرفته شده بود که به کاربران امکان میداد تا معادل ۷۵,۰۰۰ دلار در روز بیتکوین برداشت کنند. بایننس با انتشار پستی در وب سایت خود اعلام کرد: «سقف برداشت روزانه برای کاربرانی که تنها مراحل اولیه تأیید حساب را پشت سر گذاشتهاند [و فقط ایمیل یا شماره تلفن خود را تأیید کردهاند] از این پس به ۰.۰۶ بیتکوین کاهش خواهد یافت.» این تغییرات اکنون برای کاربران جدیدالورود اعمال شده و قرار است بین ۴ تا ۲۳ اوت (۱۳ مرداد تا ۱ شهریور) ۲۰۲۱ برای دیگر کاربران این صرافی هم اجرایی شود. در مراحل اولیه تأیید هویت، بایننس از کاربران خود میخواهد تا نام، آدرس و ایمیل شخصی خود را تأیید کنند. با این حال، این جزییات با هیچ یک از مدارک هویتی یا اسنادی که رسماً از جانب دولت صادر شده است، مقایسه نمیشوند تا درستی آنها بررسی شود. اعمال محدودیت برای برداشتهای روزانه اقدامی رایج میان صرافیهای ارز دیجیتال است تا با این کار از فعالیتهای غیرقانونی نظیر پولشویی جلوگیری کنند.
کاربرانی که حساب خود را بهطور کامل احراز هویت کرده باشند، میتوانند در هر ۲۴ ساعت ۱۰۰ بیتکوین (معادل ۳.۷ میلیون دلار) برداشت کنند. گفتنی است که سقف برداشت برای کاربران «احراز هویت کرده» تغییری نکرده است. کاهش سقف برداشت کاربران احراز هویتنشده، نشان میدهد که بایننس در حال سختتر کردن امکان سوءاستفاده از سقف برداشت روزانه ۲ بیتکوینی قبلی خود است و میخواهد از این طریق موارد احتمالی فعالیتهای غیرقانونی را کاهش دهد. علاوه بر این، این قانون انجام معاملات ارزهای دیجیتال را بدون پشت سر گذاشتن فرایند احراز هویت مشتری (KYC)، برای کاربران بایننس دشوارتر میکند.
این حرکت در حالی صورت گرفته است که مقامات نظارتی کشورهای سراسر جهان به خاطر نبودن قانون تهیه گزارشهای مالی و احراز هویت مشتری، به بایننس هشدار دادهاند. گزارشهای قبلی حاکی از آن بودهاند که نهادهای نظارتی در حال تحقیقاتی درباره بایننس به خاطر منطبق نبودن فعالیتهایش با قوانین ضدپولشویی سراسر جهان هستند.
چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل بایننس، اخیراً با تأیید اینکه این صرافی قصد دارد رعایت مقررات را در این صرافی تشدید کند و میخواهد ذهنیت خود را از یک «استارتاپ به یک ارایهدهنده خدمات مالی» تغییر دهد، به موشکافیهای نهادهای نظارتی واکنش نشان داد. بایننس اوایل این ماه هم معاملات سهامهای توکنی شده را متوقف کرد و ادعا کرد که این حرکت در جهت «اختصاص تمرکز تجاریاش به ارایه محصولات دیگر» صورت گرفته است.