دیپلماسی اقتصادی، اساس دولت سیزدهم است
دیپلماسی اقتصادی اساس دولت سیزدهم است و در این راستا باید سهم جمهوری اسلامی در فعالیتها و اقتصاد منطقه و جهان تامین شود. سیدابراهیم رییسی در ادامه سفر به استان بوشهر در جمع نخبگان، علما، خانوادههای شهدا، ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم اظهار داشت: بودجهریزی سال ۱۴۰۱بر اساس توسعه آمایش سرزمینی استانها است و در این راستا اجرای عدات به عنوان محوریترین و مبنای امور اجرایی دولت سیزدهم است. رییسجمهوری گفت: نکات و مسائلی که مسوولان و نخبگان این استان مطرح کردند مورد توجه و بررسی جدی قرار خواهد گرفت. وی بیان کرد: امروز جامعه ما بهشدت نیازمند امید است و باید اعتماد به جامعه بازگردد. رییسی بیان کرد: هرکسی که القای ناامیدی و یأس در جامعه کند خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی کرده است. وی ادامه داد: سنگ بنای مهم برای ساختن انسانهای بزرگ عدالت، عقلانیت، اخلاق و معنویت است که با اینها جامعه توام با سلامت میشود. رییسجمهوری افزود: سند توسعه استان بوشهر بهطور جدی در دستور کار قرار میگیرد و با بهرهگیری از نظریهها و پیشنهادهای نخبگان این استان در کمترین زمان ممکن تدوین و تهیه خواهد شد. وی بیان کرد: استانداران و شورای برنامهریزی و توسعه استانها باید تدوین سند توسعه و آمایش سرزمینی براساس داشتهها و ظرفیتهای بومی منطقه را به عنوان یکی از مهمترین برنامههای خود در دستور کار قرار دهند. رییسی گفت: همچنین رای دولت سیزدهم بر این امر استوار است که اختیارات استانداران را نیز افزایش دهد و استاندار و مدیران شجاع و پرتلاش و کاردان با دادن اختیارات بیشتر در خدمت به مردم پرتلاشتر ظاهر شوند؛ این مهم از شعارهای محوری دولت سیزدهم است. وی گفت: وظیفه داریم تا نسبت به سهم استان بوشهر در بهرهمندی از ظرفیتهای متنوع به ویژه در زمینه صنعت گاز و نفت و پتروشیمی گامهای محکمیبرداریم. وی یادآور شد: استاندار بوشهر این موضوع را بهطور جدی در دستور کار قرار دهد نه تنها در بخش آلایندگی بلکه در همه حوزهها باید نیازمندیهای استان در این راستا به شکل جدی، علمی و با نگاه کارشناسی احصا شود و دولت نیز بهطور حتم همراهی خواهد کرد. وی با تاکید بر بودجهریزی بر اساس آمایش سرزمینی استانها گفت: مناطقی که روی منابع عظیم نفت و گاز نشستهاند و به ظاهر محروم و غیر برخوردار هستند (استان بوشهر مصداق عینی مهم است) باید در نحوه تخصیص منابع و بودجهریزی بر مبنای عدالت و با پیشبینی اینگونه ظرفیتها اعتبارات این استانها دیده شود. اقتصاد دریا و گردشگری و صنعت نفت و گاز و پتروشیمی این استان میتواند محور توسعه همهجانبه استان باشد.
رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید از نیرگاه اتمی بوشهر گفت: سیاست اصلی و قاطع جمهوری اسلامی ایران، بهرهبرداری از انرژی صلحآمیز هستهای است و از آن کوتاه نخواهیم آمد.
وی تصریح کرد: البته برای رسیدن به این مهم و دست یافتن به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه نیازمند برنامهریزیهای عالمانه و هدفمند برای پیشبرد پایدار صنعت هستهای بر اساس آخرین استانداردهای بینالمللی هستیم که سازوکار و مکانیسم این کار نیز به سازمان انرژی اتمی ابلاغ شده است. رییسجمهوری یادآور شد: دانش هستهای در آینده، توسعه علمی و پیشرفت شگرف کشورها را رقم خواهد زد و ما نباید از کاروان حرکت علمی جهان عقب بمانیم. رشد و توسعه معنادار دانش هستهای، ارتقای سطح سایر فناوریها و فنون را به دنبال خواهد داشت.
رییسجمهوری تصریح کرد: امروز نیروگاه اتمی بوشهر با نهایت ظرفیت اسمی خود مشغول فعالیت است و بیش از یکهزار مگاوات برق تولید میکند که این میزان، در فازهای توسعهای آن به سه برابر افزایش خواهد یافت. وی بیان کرد: یکی از ماموریتهای مهم سازمان انرژی اتمی افزایش ظرفیت تولید برق کشور به بالای ۱۰ هزار مگاوات است، این امر ظرف سه سال آینده محقق خواهد شد. رییسی افزود: تامین بخشی از آب بوشهر از طریق آبشیرینکن هستهای یکی دیگر از ماموریتهایی است که از این سازمان انتظار داریم. وی تصریح کرد: دولت ضمن آنکه برنامه محوری برای فعالیت و اجرای طرحهای کارشناسانه آب شیرینکنها دراین استان دارد، برخی طرحهای مهم برای رفع این مشکل را با همکاری مسوولان و نخبگان استانی در دستور کار جدی قرار خواهد داد.
وی بیان کرد: یکی از راهکارهای دیگر برای تامین آب شرب بوشهر نیز استفاده از ظرفیت نیروگاه اتمی است که در گام نخست به میزان ۷۰ هزار مترمکعب و در فاز دوم نیز به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار مترمکعب آب از طریق این نیروگاه برای رفع چالش کمآبی در این استان طراحی و پیشبینی شده است. او بیان کرد: استان بوشهر علاوه بر ظرفیتهای متنوع و عظیم در بخشهای مختلف در صنعت نفت و گاز و دریا یک ویژگی برجسته و ممتاز دیگر نیز دارد؛ این استان دارای افتخارات و مردمانی سختکوش، ولایتمدار و جهادی، جوانان نخبه و زنان و مردان با کفایتی است و فقر و مشکلات اقتصادی در این استان هیچ توجیهی ندارد. رییسی گفت: این دولت دیگر نمیخواهد به برخی اشتباهات و کارهای تکراری و ناکارآمد و هزینهبر گذشته روی بیاورد؛ مطالعه دیگر بس است و باید با قاطعیت و امید به آینده در صحنه حاضر شد و اجرا کرد. رییسجمهوری به همراه اعضای هیات دولت و در قالب ششمین سفر استانی دولت سیزدهم صبح روز جمعه ۱۶ مهرماه وارد استان بوشهر شدند و در فرودگاه بینالمللی استان مورد استقبال مسوولان قرار گرفتند. در ششمین سفر استانی هیات دولت به استان بوشهر ۶ وزیر کابینه دولت سیزدهم، شامل وزیر کشور، راه و شهرسازی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و اقتصاد و دارایی رییسجمهوری را همراهی میکنند. براساس برنامهریزی انجام شده وزیر نیرو به شهرستانهای دشتی و تنگستان، وزیر جهاد کشاورزی در شهرستانهای بوشهر و دشتستان و وزیر اقتصاد و دارایی به شهرستانهای گناوه و دیلم سفر میکنند و وزیر راه و شهرسازی نیز روز گذشته به شهرستانهای عسلویه، کنگان و دیر سفر کرد و پروژههای زیربنایی این مناطق را مورد بازدید قرار داد. وزیران یادشده که معین دولت هستند علاوه بر بررسی میدانی مسائل و مشکلات شهرستانها در نشست شورای اداری شرکت میکنند و دیدارهایی با اقشار مختلف مردم و خانوادههای شهدا و ایثارگران خواهند داشت. همچنین محمد اسلامی معاون رییسجمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی، دکتر انسیه خزعلی معاون رییسجمهوری در امور زنان و خانواده، صولت مرتضوی معاون اجرایی رییسجمهوری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول و رییس دفتر رییسجمهوری نیز در بازدیدها، دیدارها و جلسات سفر رییسجمهوری به استان بوشهر آیتالله رییسی را همراهی میکنند.
بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)، منطقه ویژه اقتصادی و اسکله شهید محلاتی، دیدار با نخلداران اهرم مرکز شهرستان تنگستان، بازدید موزه شهید رییسعلی دلواری، پروژه راهآهن بوشهر- شیراز- عسلویه و نیروگاه اتمی بوشهر و حضور در نشست با نخبگان استان از جمله برنامههایی است که رییسجمهوری پس از ورود به بوشهر انجام داده است.