میانگین مرگ روزانه ۴۶،۵ نفر در حوادث رانندگی کشور

۱۴۰۰/۰۸/۱۲ - ۰۳:۳۹:۰۹
کد خبر: ۱۸۳۵۹۷
میانگین مرگ روزانه ۴۶،۵ نفر در حوادث رانندگی کشور

شاید از زمانی که کرونا آمار مرگ و میر در کشور را به سطح دیگری برده دیگر کمتر کسی به دیگر دلایل مرگ و میرها فکر کند، از تصادفات رانندگی گرفته تا حوادث کارگری و آلودگی هوا، در واقع این آمارها همچنان سر جای خود هستند فقط خبرهایشان در کوران کرونا و روزهای تلخی که مردم در آن به سر می‌برند، رنگ باخته است. اگر کمی بیشتر دقت کنیم، آمار مرگ و میر و معلولیت دراثر حوادث رانندگی همیشه یکی از بالاترین آمارها در کشور ما بوده و هست. اینکه روزانه بین 45 تا 47 نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند، مساله‌ای است که خود به تنهایی می‌تواند یک بحران تمام عیار به حساب بیاید. اما در برابر مرگ‌های 500 تا 600 تایی کرونا در یک روز قطعا تا حدودی اهمیت خود را از دست می‌دهد. از سوی دیگر بررسی عوامل بروز این تصادفات هم خود مساله دیگری است که نمی‌توان در یک بازه زمانی کوتاه به آن پرداخت، از ایمن نبودن ماشین‌های تولید داخل گرفته تا جاده‌هایی که هر روز وضعیت‌شان بدتر و بدتر می‌شود و برخی از این جاده‌ها دیگر به جاده مرگ معروف شده‌اند و خیلی از مردم می‌دانند که با رانندگی کردن در این جاده‌ها ریسک بالای تصادف را به جان می‌خرند. حالا اما آمارهایی که از سوی پزشکی قانونی اعلام می‌شود شاید تا حدودی بتواند زنگ خطر را برای‌مان به صدا در بیاورد و حالا که کرونا کمتر شده و تعداد افرادی که به واسطه این بیماری جان‌شان را از دست می‌دهند رو به کاهش است باید یک بار دیگر به این آمارها فکر کنیم و برای کمتر کردن آنها چاره‌ای بیندیشیم.

    مرگ روزانه ۴۶.۵ نفر در حوادث رانندگی 

سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری به‌طور میانگین روزانه ۴۶.۵ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند. به گزارش سازمان پزشکی قانونی، به رغم کاهش تلفات تصادفات در سال‌های اخیر، در نیمه نخست سال جاری با رشد تلفات تصادفات در کشور مواجه هستیم به نحوی که هر ماه شاهد افزایش این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بوده ایم. مطابق این گزارش در نیمه نخست سال جاری ۸ هزار و ۶۴۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۷ هزار و ۸۸۹ نفر بود، ۹.۶ درصد بیشتر شده است. بر اساس این گزارش از کل تلفات تصادفات در نیمه نخست امسال، ۶ هزار و ۹۴۶ نفر مرد و هزار و ۶۹۸ نفر زن بودند. همچنین در این مدت استان‌های فارس با ۶۸۷، تهران با ۵۸۲ و خراسان رضوی با ۵۷۶ فوتی بیشترین و استان‌های ایلام با ۶۹، قم با ۱۱۸ و کهگیلویه و بویراحمد با ۱۱۹ فوتی کمترین آمار تلفات حوادث رانندگی را داشته‌اند.

    مرگ بیش از ۱۶۰۰ نفر  در تصادفات شهریور

در ادامه گزارش پزشکی قانونی آمده است: در نیمه نخست سال جاری بیشترین تعداد تلفات حوادث رانندگی در شهریور ماه ثبت شده است، در این ماه هزار و ۶۱۸ نفر (هزار و ۳۱۰ مرد و ۳۰۸ زن) در تصادفات جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳.۹ درصد داشته است که این امر می‌تواند ناشی از کاهش محدودیت‌ها، کاهش میزان رعایت پروتکل‌ها و افزایش سفرها باشد. در این ماه ۳۱ هزار و ۹۷۶ مصدوم حوادث رانندگی نیز به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد ۲۳ هزار و ۵۹۰ نفر مرد و ۸ هزار و ۳۸۶ نفر زن بودند، آمار مصدومان شهریور ماه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹.۳ درصد بیشتر شده است.

    افزایش ۹ درصدی  مراجعه مصدومان تصادفات

پزشکی قانونی در این گزارش تاکید کرده است، از نظر آماری بعد از نزاع، مصدومان تصادفات بیشترین حجم مراجعان سازمان را به خود اختصاص می‌دهند. در نیمه نخست امسال تعداد ارجاع مصدومان ۹.۱ درصد از سال قبل بیشتر شده است، در این مدت ۱۵۹ هزار و ۹۲۴ نفر مصدوم حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که از این تعداد ۱۱۷ هزار و ۵۹۸ نفر مرد و ۴۲ هزار و ۳۲۶ نفر زن بودند.

    توصیه‌هایی به مصدومان برای مراجعه به  پزشکی قانونی

هموطنان عزیز در زمان مراجعه برای معاینه و بررسی صدمات ناشی از تصادفات توجه داشته باشند که با توجه به عدم ارایه خدمات مراقبتی و درمانی توسط سازمان پزشکی قانونی، کلیه مصدومان، به خصوص افراد نیازمند دریافت خدمات درمانی ضروری، لازم است قبل از مراجعه به پزشکی قانونی به مراکز درمانی اعم از اورژانس یا بیمارستان مراجعه کنند تا اقدامات درمانی لازم برای آنان صورت گیرد. داشتن زخم باز و ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد و آنچه که مبنای صدور نظریه کارشناسی درخصوص جراحات است نوع جراحات و برخی خصوصیات آن خواهد بودکه تمیز بودن موضع به بررسی دقیق‌تر آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی کمک موثری می‌کند.