اخبار
بساط رانت با عرضه خودرو در بورس کالا برچیده میشود
جعفر قادری، رییس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بنده از جمله موافقان عرضه خودرو از طریق بورس کالا هستم گفت: اگر به دلیل محدودیت تولید و عرضه این نگرانی وجود دارد که قیمت کشفشده در بورس کالا بالاتر از قیمت کارخانه رود، دولت میتواند با نظارت بر معاملات، بخشی از قیمت فروش خودرو در بورس را به سمت توسعه فناوری و تکنولوژی در خود صنعت خودروسازی سوق دهد. استفاده از ظرفیتهای بورس کالا در راستای ایجاد شفافیت و توسعه اقتصادی پس از احیای صنایعی همچون فولاد، فلزات، پتروشیمی و فرآوردههای نفتی باعث شده تا سیاستگذاران و کارشناسان اقتصادی بر لزوم محصولات عمومیتر همچون خودرو برای ایجاد شفافیت و ساماندهی بازارها در این بورس تاکید کنند. در همین رابطه جعفر قادری رییس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: بخش عمده بیثباتی در بازارهای مختلف کالایی ناشی از تورم است که بر اقتصاد ما حکم فرماست. اگر بتوان این تورم را مهار و آهنگ افزایش قیمتها را کندتر کرد، تعدیل قیمتها و نگرانیهایی که در بازارهای مختلف وجود دارد فروکش خواهد کرد.او افزود: مزیت بورس کالا این است که چه در شرایط تورمی و چه در شرایط غیر تورمی، عرضه محصولات از طریق این بورس رانتهای احتمالی را از بین خواهد برد و از اختلاف قیمت تولیدکننده با قیمت بازار جلوگیری میکند. نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: در شرایط فعلی، اختلاف قیمت بین کارخانه و قیمتی که محصول به دست مصرفکننده میرسد، با اهمیت است و این اختلاف قیمت، فرصتی برای ایجاد رانت و سوءاستفاده در بازارها برای عدهای خاص ایجاد کرده است. در این میان مزیت عرضه کالاها از طریق بورس کالا این است که این فرصت از سوداگران سلب شده و قیمت کارخانه و قیمت مصرفکننده به یکدیگر نزدیک خواهد شد و سود اصلی از روند تولید به تولیدکننده میرسد.
او بیان کرد: معتقدم هر محصولی که ویژگیها و شرایط لازم برای عرضه در بورس کالا را داشته باشد، باید از طریق این بازار عرضه کرد. بنده از جمله موافقان عرضه خودرو از طریق بورس کالا هستم و اگر به دلیل محدودیت تولید و عرضه این نگرانی وجود دارد که قیمت کشفشده در بورس کالا بالاتر از قیمت کارخانه رود، دولت میتواند با نظارت بر معاملات، بخشی از قیمت فروش خودرو در بورس را به سمت توسعه فناوری و تکنولوژی در خود صنعت خودروسازی سوق دهد.
رییس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامهوبودجه مجلس در پایان تأکید کرد: قطعاً ورود خودرو به بورس کالا و عرضههای این محصول از طریق این بازار فرصت مناسب و گرهگشا برای بازار پر چالش خودرو و اقتصاد ایران خواهد بود و بساط رانتی که به سبب شرایط موجود در این بازار خودرو برای کشور ایجادشده، برچیده خواهد شد.
اظهارنظرهای غیرکارشناسی ممنوع
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، نایبرییس فراکسیون نیروهای مردمی انقلاب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازار سرمایه یکی از موضوعهای بسیار مهم برای دولت و مجلس است عنوان کرد: همه افراد تاثیرگذار در بازار سرمایه باید با جدیت، حمایتهای لازم را از بازار سرمایه داشته باشند و مانع نوسان غیرمنطقی شده و صیانت از سرمایه مردم را در راس برنامههای خود قرار دهند.
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی با اشاره به این موضوع که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به موضوع بازار سرمایه و حمایت از آن به ویژه صندوق تثبیت بازار، گفت: در بازار سرمایه ضمن توجه به سرمایههای مردم و سهامدارانی که به این بازار اعتماد دارند، باید از اظهارنظرهای غیرکارشناسی جلوگیری کرده تا ضرر و زیانی نه به بازار بلکه به سرمایههای مردم هم وارد نشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه برنامهها و راهکارهای خوبی از گذشته تاکنون در کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی برای رونق بازار سرمایه ارایه شده و موضعهای خاص آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
میرتاج الدینی با تاکید بر آنکه باید رفتار سهامداران حقوقی و بازارگردانها مدیریت شود، تصریح کرد: مدیریت رفتار سهامداران حقوقی و بازارگردانها باید به گونهای باشد که با سرمایه سهامداران خرد بازی نشود و اصول و ضوابط مدیریتی بازار توسط مدیران و مسوولان بازار لحظه به لحظه و به درستی هدایت و مدیریت شود. نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اصلیترین وظیفه مدیران بازار ایجاد ثبات در بازار است تا مانع ضررو زیان شوند و همچنین آموزشهای لازم برای سهامدارانی که به تازگی وارد بازار شدهاند را در دستور کار قرار دهند.
نایبرییس فراکسیون نیروهای مردمی انقلاب در مجلس شورای اسلامی در پایان عنوان کرد: کمک و همکاری و مهمتر از همه مشورت با قوه قضاییه و نهادهای نظارتی در برخی شرایط بحرانی میتواند راهگشای حل مسائل باشد تا برخی افراد باعث برهم ریختگی بازار نشوند.