سیاست
تاثیر دوز سوم واکسن تبیین شود
رییسجمهور تلاش و فداکاریهای انجام شده در مقابله با بیماری کرونا و کاهش قابل توجه شمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از ویروس کرونا را اقدامی ارزشمند توصیف کرد و بر ضرورت حفظ، صیانت و بهبود هر چه بیشتر وضعیت بهداشتی موجود تاکید کرد. آیتالله سید ابراهیم رییسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با قدردانی از کادر بهداشت و درمان، دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و همه دست اندرکاران مقابله با ویروس کرونا، اظهار داشت: امروز به خاطر تلاشها و فداکاریهای خالصانه و خستگی ناپذیر همه دستگاههای مسوول و همراهی و همکاری مردم، از شرایط نسبتا مناسبی نسبت به سایر کشورها برخوردار هستیم و برای کنترل کامل این بیماری لازم است همچنان شیوه نامههای بهداشتی با دقت مراعات شود. رییسجمهور با اشاره به تاثیر واکسن در کنترل شیوع بیماری کرونا گفت: لازم است رسانههای جمعی و چهرهها و شخصیتهای علمی اهمیت و تاثیر واکسن کرونا را برای آن دسته از مردم که هنوز شبهه و تردید دارند، تبیین کرده و اقناع نمایند و اهمیت دریافت دوز سوم واکسن کرونا در صیانت از جان مردم را نیز برای افکار عمومی تبیین کنند.
رییسی همچنین از مسوولان دستگاههای مختلف خواست تا موضوع رعایت و نظارت بر اجرای اصول بهداشتی و تردد مسافر از تمامی مرزها را با جدیت کنترل کنند. رییسی همچنین با اشاره به گزارش ارایه شده در خصوص وضعیت نامناسب حمل و نقل عمومی به ویژه مترو بر تداوم کنترلهای دقیق و توجه به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی تاکید کرد.
نماینده روسیه در وین:
زمانبندی نباید تعیینکننده نتیجه مذاکرات باشد
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین از معیار قرار دادن زمانبندیها برای تعیین نتیجه مذاکرات وین درباره احیای توافق هستهای انتقاد کرد. میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در واکنش به نقل قولی که لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال از یک مقام اتحادیه اروپا درباره پیشرفت مذاکرات وین انجام داده بود، در صفحه توییترش نوشت: زمانبندی به مشارکتکنندگان مذاکرات وین بستگی دارد، این طور نیست؟ تحت شرایط موجود، زمانبندی بسیار حائز اهمیت است اما نباید عامل اصلی تعیینکننده نتیجه مذاکرات پیرامون آینده برجام باشد. اگر لازم باشد، مذاکرهکنندگان باید به کارشان سرعت ببخشند.
اظهارات اولیانوف در پی این مطرح میشود که دور هشتم مذاکرات وین در دی ماه آغاز شد و تاکنون ادامه داشته است. طرفین مذاکرات گفتهاند، پیشرفتهایی در روند مذاکرات انجام شده است.
بعد از حدود دو ماه بخش قابل توجهی از مذاکرات احیای برجام و رفع تحریمها در بخشهای حقوقی، سیاسی و فنی پیش رفته است و بسیاری از اختلافنظرها در خصوص پرانتزهای موجود در متون مورد نظر برطرف شده است. طرفها درباره اغلب موارد اختلافی، ایدهها و پیشنهادهایی را مطرح کردهاند اما هنوز تا تبدیل شدن این ایدهها به متن فاصله وجود دارد. در عین حال در موارد باقیمانده از اختلافات که بهطور طبیعی از موضوعات مهم و سخت محسوب میشوند، طرفها نیازمند تصمیمگیری سیاسی هستند.
توجه به خروج یک جانبه امریکا از برجام و اعمال تحریمهای حداکثری علیه ایران، بخش قابل توجه تسریع در روند مذاکرات و دستیابی به توافق و بازگشت همه طرفها به برجام نیازمند آن است که کاخ سفید اقدامات لازم را در راستای رفع تحریمها و ارایه تضمینها انجام دهد. به محض اینکه امریکا تصمیمات لازم را برای رفع موثر، قابل راستیآزمایی و پایدار تحریمها اتخاذ کند، سرعت گفتوگوها افزایش یافته و توافق در مدت زمانی کوتاه ممکن خواهد شد. مذاکرات در روزهای اخیر در سطوح سیاسی و کارشناسی در چارچوب رایزنیهای دو جانبه و چندجانبه ادامه داشت و رایزنیها در این هفته نیز ادامه خواهد یافت. در حالی که مذاکرات در وین به گفته مقامات ارشد امریکایی و روسای هیاتهای مذاکرهکننده رو به جلو و مثبت ارزیابی میشود، همچنان برخی مقامات اروپایی به اعمال فشار نسبت به مذاکرات و به ویژه مذاکرهکنندگان ایرانی در وین ادامه میدهند. بایدن رییسجمهوری امریکا در سخنان اخیر خود مذاکرات وین را رو به جلو خواند و گفت که الان وقت ترک میز مذاکره با ایران نیست اما در همین حال وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار با همتای آلمانی خود مجدد این موضع قبلی خود مبنی بر کند بودن روند مذاکرات را تکرار کرد و گفت که ممکن است نبود کندی روند، مذاکرات انجام شده تا اینجای کار را بیاثر کند.
فشار در راستای تعیین ضرب الاجل برای دستیابی به توافق یا طرح مساله توافق موقت و تسریع در روند مذاکرات در حالی انجام میشود که مقامات ایرانی بارها بر این موضع تاکید کردهاند که «به هیچوجه موضوع توافق موقت در مذاکرات وین مطرح نیست و هیچ گونه ضربالاجلی را برای دستیابی به توافق نمیپذیرند.» مذاکرهکنندگان ایرانی از ابتدای مذاکرات در آذر ماه بر دستیابی به توافقی پایدار و قطعی تاکید کردهاند و در تمامی روند طی شده و متون مذاکره شده تاکنون بر همین اساس عمل کردهاند. در همین راستا، اولیانوف پیشتر در توییتی نوشت: روسیه احساس فوریت در مذاکرات را دارد اما با تعیین ضرب الاجلهای مصنوعی مخالف است.