تا اطلاع ثانوی سفرهای استانی انجام نمیشود
رییسجمهور با تاکید بر ضرورت رعایت دقیقتر دستورالعملهای بهداشتی در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: در راستای عمل به این دستورالعملها و لزوم صیانت از جان شهروندان، تا اطلاع بعدی و بهبود شرایط کنونی به لحاظ شیوع سویه جدید کرونا سفرهای استانی دولت موقتا انجام نخواهد شد.
آیتالله سید ابراهیم رییسی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تشکر از همه افرادی که به هر نحو در زمینه پیشگیری و درمان کرونا در حال تلاش هستند، گفت: با توجه به افزایش دوباره شیوع بیماری کرونا لازم است نسبت به رعایت شیوهنامههای بهداشتی و خصوصا استفاده از ماسک حساسیت بیشتری صورت گیرد.
رییسجمهور افزود: لازم است ضرورت تزریق دز سوم واکسن کرونا برای مردم به شکل گستردهتری تبیین شود تا آمار واکسیناسیون دز مراقبتی نیز به آمار تزریق دزهای اول و دوم واکسیناسیون سراسری برسد.
رییسی خاطرنشان کرد: همچنین دستگاههای مسوول از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه پیگیر تامین منابع لازم برای تجهیز مراکز درمانی و رفع هرگونه کمبود و کاستی در زمینه تجهیزات و داروهای لازم برای درمان کرونا باشند.
رییسجمهور اظهار داشت: هماهنگیهای لازم با دستگاههایی مثل هلالاحمر و بخشهای مختلف نیروهای مسلح انجام شود تا در صورت لزوم بتوان از ظرفیتهای این نهادها از جمله امکانات پزشکی و درمانی آنها برای مواجهه با وضعیت شرایط خاص استفاده کرد.
رییسی تصریح کرد: ستادهای استانی مقابله با کرونا این اختیار را دارند تا در شرایط خاص و بنا به ضرورت محلی در چارچوب برنامههای کلی ستاد ملی، نسبت به اعمال محدودیت در بخشها و شهرستانهای هر استان تصمیم بگیرند واجرا کنند. تصمیمگیری درباره شاخص رنگبندی و اعمال محدودیت و تعطیلی مراکز و اصناف در کشور باید براساس شرایط جدید باشد و بهروزرسانی شود. رییسی تاکید کرد: تعطیلی سراسری مدارس و دانشگاهها به شکل سابق و شاخصها ی قبلی، نباید تکرار شود چرا که سبب زیانهای فراوان ازجمله افت تحصیلی بسیار بالا شده است. ستادهای استانی مقابله با کرونا فقط حسب ضرورت میتوانند مدارس هر بخش یا شهرستان را برای مدتی که لازم است، تعطیل کنند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: هرگونه اطلاعرسانی درباره شیوع کرونا باید با هماهنگی کامل و دقیق باشد تا در ضمن آگاهیرسانی به مردم، نگرانی بیجا در جامعه ا یجاد نکند. امروز مردم به دولتمردان اعتماد دارند و این اعتماد به هیچوجه نباید مخدوش شود.
در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد که با توجه به افزایش شیوع کرونا، بازی تیمهای ملی فوتبال ایران و امارات بدون حضور تماشاگران برگزار شود. همچنین اعضا تصمیم گرفتند که شاخصهای تعیین رنگبندی شهرها و نیز محدودیتها و آثار مترتب بر این رنگبندیها در جلسات کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا به روز و سپس در جلسه ستاد ملی کرونا تصویب شود.
گزارشی از فرآیند احیای برجام
مذاکرات وین به مرحله تصمیمگیری رسیده است.نشریه پولیتیکو در گزارشی با پرداختن به تازهترین مسائل مربوط به مذاکرات وین، تاکید کرد که مذاکرات در حال ورود به مرحله نهایی و تصمیمگیری درباره موضوعات اصلی است.
نشریه پولیتیکو در گزارشی درباره روند مذاکرات وین نوشت، مقامات رسمی میگویند، مذاکرات احیای توافق هستهای در حالی که مذاکرهکنندگان برای مشورتها و تصمیمگیریهای سیاسی درباره اقداماتی که ظرف چند روز آینده باید انجام شود، به پایتختها باز میگردند، در حال ورود به «مرحله نهایی» خود است.
پولیتیکو در ادامه مینویسد: دیپلماتهای غربی برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵، با ضربالاجلی در اواسط فوریه مواجهند که خودشان تعیین کردهاند. آنها میگویند نگران پیشرفتهای هستهای سریع ایران از زمان خروج امریکا از توافق در سال ۲۰۱۸ هستند، آنها همچنین نگران گزارش قریبالوقوع دیدهبان هستهای سازمان ملل هستند که انتظار میرود جزییات بیشتری از توسعههای هستهای ایران ارایه دهد که میتواند باعث ایجاد اصطکاکهای جدیدی در این زمینه شود.
این نشریه همچنین آورده است: این یعنی چند هفته آتی در تعیین اینکه آیا توافق احیا خواهد شد یا مذاکرات بر هم خواهد خورد، اهمیتی حیاتی خواهد داشت. در بیانیهای از سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس که روز جمعه منتشر شد، آمده است، «ژانویه تا به امروز، حساسترین دوره مذاکرات بوده است»، «همه واقفند در حال رسیدن به مرحله نهایی هستیم که مستلزم تصمیمات سیاسی است».
گزارش پولیتیکو میافزاید: یک مقام امریکایی که در جریان این مساله است، این احساس فوریت را منعکس کرده است. به گفته او، «هیچ کس نباید از اینکه ما در حال رسیدن به مرحله نهایی هستیم و نیاز به تصمیمگیری سیاسی در زمینه سختترین مسائل داریم، متعجب شود. به همین دلیل است که همه به پایتختهایشان باز میگردند». در این زمینه، به نظر میرسید همه با نظر میخاییل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین موافق بودند که گفته بود، مذاکرات « به مرحله پیشرفتهایی رسیده است که در آن نیاز به تصمیمگیریهای سیاسی است.»
در ادامه این گزارش مطرح شد: طبق گفته مقاماتی که در جریان مذاکرات هستند، نتیجه میتواند به هر یک از این جهتها بیش برود. در حالی که پیشرفت قابل توجهی نسبت به از سرگیری متزلزل مذاکرات در ماه نوامبر انجام شده است، امریکا و ایران هنوز باید مسائل باقیمانده را حلوفصل کنند. یک دیپلمات ارشد غربی به شرط فاش نشدن نامش گفت، «ما به پایان این مذاکرات چشم دوختهایم اما مهم است بدانیم مسائل سیاسی اصلی در زمینه تمامی موضوعات هنوز حلنشده باقی ماندهاند. »
پولیتیکو مینویسد: یک دیپلمات ارشد غربی گفت، در زمینه موضوعات کلیدی پیشرفتهایی انجام شده است، از جمله درباره چگونگی محدودسازی دوباره برنامه هستهای ایران، درباره چگونگی لغو تحریمهای بازگردانده شده و مهمتر از همه، درباره توالی این اقدامات. اما مساله توالی هنوز کاملا حلوفصل نشده است. به گفته این دیپلمات غربی، این مذاکرات «به کندی» پیش میروند. مشکل این است که پروسه توالی مستلزم آن است که مذاکرهکنندگان اقداماتی را ترسیم کنند که امریکا و ایران باید ظرف چند ماه، در صورت میسر شدن بازگشت به توافق هستهای، انجام دهند.
این گزارش میافزاید: این موضوع میتواند شامل برداشتن گام اول از سوی امریکا در زمینه لغو برخی از تحریمها شود که شامل زمنیهسازی اجرایی شدن تجارت جهانی با ایران میشود. ایران مایل است شاهد این باشد که تجارت با آن واقعا دوباره به جریان افتاده است تا راستیآزمایی کند که تحریمها لغو شدهاند، مثلا ببیند آیا میتواند یک نفتکش را بارگیری کند و آن را به کشوری خارجی بفروشد. ایران هم به نوبه خود، باید اقداماتی را برای پایین آوردن سطح برنامه هستهایاش انجام دهد که احتمالا شامل انتقال مواد هستهای اضافی به خارج از کشور و کنار گذاشتن برخی از سانتریفیوژهای پیشرفتهاش خواهد شد که برای غنیسازی اورانیوم مورد استفاده قرار میگیرند. اگرچه مثل همیشه، اهمیت قضیه در جزییات است که هنوز نهایی نشده است.