وارد موج جدید کرونا شده‌ایم

۱۴۰۰/۱۰/۲۸ - ۰۱:۵۳:۳۶
کد خبر: ۱۸۶۰۷۸
وارد موج جدید کرونا شده‌ایم

ما وارد موج جدید شدیم و تقریبا طی ۳ تا ۴ هفته آینده به پیک می‌رسیم. عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان این مطلب و در خصوص فوت 3 نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به اومیکرون گفت: تاثیر واکسن بر روی اومیکرون کم است و از این رو دریافت نوبت سوم واکسن ضروری است چرا که هر چه میزان آنتی بادی و مصونیت در برابر ویروس بیشتر باشد، احتمال ابتلای خفیف‌تر بالاتر است. او ضمن اشاره به اینکه هنوز میلیون‌ها نفر در کشور دز سوم واکسن کووید را دریافت نکرده‌اند، ادامه داد: هنگامی که موارد ابتلا به اومیکرون افزایش یابد و زمینه هم فراهم باشد امکان مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به این سویه هم وجود دارد. کشورهای اروپایی و امریکا که موارد ابتلا به اومیکرون در آنها بسیار زیاد است، با موارد بستری چندانی مواجه نیستند، چرا که درصد بالایی از مردم این کشورها ۳ نوبت واکسن خود را دریافت کرده‌اند. این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و شست‌وشوی مداوم دست‌ها و همچنین تزریق نوبت سوم واکسن کرونا از اصول مهم پیشگیری از ابتلا به اومیکرون و نوع شدید این بیماری است، افزود: خوشبختانه این سویه بر خلاف دلتا چندان سبب درگیری ریوی نمی‌شود و بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی باقی می‌ماند و به همین دلیل قدرت سرایت بسیار بالایی دارد. این پزشک متخصص در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در حال حاضر ویروس غالب در کشور اومیکرون است یا دلتا، اظهار کرد: از آنجایی که ما تمام موارد مثبت کووید را از نظر ابتلا به اومیکرون مورد بررسی قرار نمی‌دهیم چندان امکان اظهارنظر در این باره وجود ندارد، اما به‌طور کلی در دنیا همه‌گیری سویه دلتا سپری شده است و در کشور ما هم فعلا نمی‌توان گفت همه موارد اومیکرون هستند، اما هم‌اکنون این سویه در حال گرفتن جای دلتا که بیش از این سویه غالب بوده، است.

   با ساده‌انگاری در دام اومیکرون نیفتیم

در همین مورد دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش کرده که علائم اومیکرون از دلتا خفیف‌تر است، با این حال با توجه به قدرت سرایت بیشتر این سویه به احتمال قوی تعداد موارد ابتلا بالا برود، تعداد موارد بستری نیز افزایش می‌یابد و تخت‌های بیمارستانی اشغال می‌شوند و عدم دسترسی به خدمات، منجر به افزایش موارد مرگ و میر خواهد بود. همچنین با افزایش قدرت سرایت، ‌افراد در معرض خطر (دارای بیماری زمینه‌ای و سالمندان) بیشتر مبتلا شده و بیماری در این افراد شدیدتر است و مطالعات نشان می‌دهند واکسن‌های موجود علیه اومیکرون هم موثر هستند و با دریافت دز یادآور ایمنی بدن قوی‌تر هم می‌شود. یافته‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اومیکرون ۷۰ برابر سریع‌تر از سویه دلتا در نای و ریه‌ها تکثیر می‌شود. با وجودی که سرعت تکثیر اومیکرون در مقایسه با سویه دلتا ۷۰ برابر بیشتر است. 

سعید کریمی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در رابطه به گسترش اومیکرون گفت: در حال حاضر میزان کل مراجعین سرپایی و بستری تفاوت نکرده، اما تعداد تست‌های مثبت افزایش یافته و این یک زنگ خطر است، از این رو تمام مراکز باید در حالت آماده باش قرار گیرند. البته تزریق دز سوم واکسن کرونا تاثیر ۸۰ درصدی بر پیشگیری از ابتلا به اومیکرون خواهد داشت و ایمنی بیشتری ایجاد می‌شود. به گفته کریمی، چند روز بعد از تزریق دز دوم واکسن کرونا سطح ایمنی جمعی کاهش می‌یابد، بنابراین باید حتما دز سوم واکسن کرونا تزریق شود، تجربه در کشورهای دیگر نشان داده با وجود روند خوب واکسیناسیون در کشورهای اروپایی و امریکا، اما همچنان آنها درگیر موج ششم کرونا شده‌اند و از همین رو افراد بالای ۱۸ سال و کسانی که ۳ ماه از تزریق دز دوم واکسن کرونای آنها گذشته باید برای دریافت دز سوم واکسن کرونا به مراکز درمانی وزارت بهداشت مراجعه کنند.

     موج همه‌گیری جدید

متخصص بیماری‌های عفونی در این زمینه گفت: خاستگاه اومیکرون از کشورهای جنوبی قاره آفریقا بود که با سرعت بسیار بالا در سایر کشورها شیوع پیدا کرد و تاکنون بیش از ۹۰ کشور به صورت رسمی مشاهده ابتلا به این ویروس را اعلام کرده‌اند. نمودار آمار ابتلا به بیماری در کشورهای درگیر، موج همه‌گیری جدید را نشان می‌دهد و از این رو امکان بروز طغیان بیماری در کشور نیز وجود دارد. ایلاد علوی افزود: قبل و بعد از اومیکرون، سویه‌های مختلف ویروس کوید۱۹ را شاهد بودیم و خواهیم بود، اما نکته قابل توجه، اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی به عنوان مهم‌ترین اصل پیشگیری از ابتلا به بیماری است، به ویژه در شرایط کنونی که به دنبال فروکش کردن موج بیماری، افراد توجه چندانی به شیوه نامه‌ها ندارند. از طرفی بازگشایی و رفع محدودیت‌هایی که نزدیک به دو سال در کشور برقرار بود، اطمینان خاطر ذهنی در مردم ایجاد کرده است. از همین رو ممکن است غافلگیری آغاز بحران در دنیا، در زمان مقابله با اومیکرون نیز تکرار شود.