خبر

۱۴۰۰/۱۱/۱۹ - ۰۴:۲۴:۳۷
کد خبر: ۱۸۶۷۵۵

مدل «مصرف منصفانه» با اینترنت فیبرنوری حذف می‌شود

معاون وزیر ارتباطات پیش‌بینی کرد که در آینده و با توسعه شبکه دسترسی به فیبرنوری، مدل مصرف منصفانه اینترنت از بین می‌رود و مردم اینترنت نامحدود واقعی را لمس خواهند کرد. صادق عباسی شاهکوه در گفت‌وگو با مهر در خصوص مدل فروش اینترنت با در نظر گرفتن حد مصرف منصفانه از سوی اپراتورها و برنامه وزارت ارتباطات برای تغییر این مدل با اجرای «پروژه فیبرنوری منازل و نقاط»، اظهار داشت: بحث مصرف منصفانه در اینترنت یک الگوی جهانی است. به این معنی که در مواقعی که سرویس اپراتور به صورت حجم نامحدود عرضه می‌شود سقفی به عنوان مصرف منصفانه در نظر گرفته می‌شود که حد مصرف نگه داشته شود و شبکه با مصرف بی‌رویه کاربر، دچار مشکل نشود. وی تاکید کرد: این روال در همه کشورها رایج است. برای اینکه شبکه‌ها در جریان مصرف همزمان کاربران، دچار مشکل نشوند، اپراتورها حدی را به عنوان آستانه مصرف در نظر می‌گیرند. تا اینطور نباشد که یک کاربر به صورت دایمی در حال دانلود باشد و باعث افت سرعت شود و شبکه را برای دیگران غیرقابل استفاده کند. در این مواقع به کاربر هشداری مبنی بر اینکه به آستانه مصرف منصفانه رسیده است، داده می‌شود. 

   روند حرکت کشور  به سمت ایجاد پورت‌های فیبرنوری

عباسی شاهکوه با اشاره به روند حرکت کشور به سمت ایجاد شبکه اینترنت ثابت مبتنی بر فیبرنوری، گفت: ما کم کم در حال حرکت به سمت شبکه دسترسی فیبرنوری هستیم و برنامه داریم که تا سال ۱۴۰۴ این شبکه را برای سرویس دهی به ۸۰ درصد خانوار ایرانی مهیا کنیم. به این ترتیب در آینده اینترنت نامحدود واقعی را روی شبکه فیبرنوری تجربه خواهیم کرد. 

وی ادامه داد: تکنولوژی فیبرنوری ظرفیتی ارایه می‌دهد که شبکه اپراتورها، مصرف اینترنت نامحدود واقعی را جواب خواهد داد و کل شبکه انتقال و سطوح بالای آن آمادگی مصرف نامحدود را خواهند داشت. رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: با توسعه بیشتر شبکه‌ها، حد مصرف منصفانه نیز بالاتر خواهد رفت و ما امیدواریم که در آینده کل شبکه دسترسی کشور مبتنی بر فیبرنوری شود. در این صورت ظرفیت شبکه انتقال افزایش پیدا می‌کند و حد مصرف منصفانه برداشته شده و در این صورت کاربر، اینترنت نامحدود واقعی را خواهد دید. وی افزود: در شرایط فعلی با مصرف منصفانه، سرویس کاربر برقرار است اما اگر به سقف حجم مصرفی برسد، سرعتش کم می‌شود. اما در صورتی که شبکه دسترسی فیبرنوری در کل کشور توسعه یابد، این سقف مصرف برداشته خواهد شد. 

عباسی شاهکوه در مورد جزییات اجرای پروژه دسترسی به فیبرنوری گفت: دسترسی مبتنی بر فیبر یعنی فیبرکشی تا یک فاصله‌ای نزدیک منازل؛ از آنجا به بعد هم این سرویس می‌تواند از طریق فیبر تا داخل منازل برود یا اینکه می‌توان از طریق شبکه سیم مسی VDSL یا ADSL این خدمات را به کاربر ارایه کرد. اینها بستگی به موقعیت کاربر دارد. در جاهایی است که ممکن باشد تا نقطه نهایی، عمده ارتباط از طریق فیبرنوری خواهد بود.