پدرخوانده هوش مصنوعی هشدار داد
پروفسور جفری هینتون، یکی از برجستهترین دانشمندان حوزه هوش مصنوعی که به پدرخوانده این فناوری معروف است به تازگی هشدار داده است.
پروفسور جفری هینتون، یکی از برجستهترین دانشمندان حوزه هوش مصنوعی که به پدرخوانده این فناوری معروف است به تازگی هشدار داده است، هوش مصنوعی میتواند ظرف ۳۰سال آینده به تهدیدی برای بقای بشریت تبدیل شود. او احتمال وقوع این حادثه را بین ۱۰تا۲۰درصد تخمین زد و تأکید کرد، سرعت پیشرفت این فناوری بسیار فراتر از پیشبینیهای اولیه است.
به گزارش ایسنا، هینتون، در مصاحبهای با شبکه بیبیسی گفت: «ما تاکنون با چیزی هوشمندتر از خودمان روبهرو نبودهایم. کنترل موجودی هوشمندتر از سوی موجودی کمتر هوشمند، تقریباً غیرممکن است.»
او انسانها را در مقایسه با هوش مصنوعی پیشرفته به کودکان سهساله تشبیه و تأکید کرد که این بیتوازنی هوش میتواند به مشکلات غیرقابل کنترلی منجر شود. هینتون که سال گذشته برای ابراز آزادانه نگرانیهای خود از سمتش در گوگل استعفا داد، بار دیگر خواستار اعمال مقررات دولتی برای کنترل توسعه هوش مصنوعی شد. او گفت: «اتکای صرف به انگیزههای اقتصادی شرکتهای بزرگ برای توسعه ایمن این فناوری کافی نیست. تنها قوانین و مقررات دولتی میتوانند آنها را به انجام تحقیقات بیشتر در حوزه ایمنی ملزم کنند.»
هینتون همچنین تأکید کرد، با وجود پیشرفتهای چشمگیر در حوزه هوش مصنوعی، سرعت این توسعه نیازمند توجه فوری و جدی است. وی خواستار همکاری گستردهتر میان دولتها، شرکتها و دانشمندان برای مدیریت و کنترل این فناوری شد تا از خطرات احتمالی برای بشریت جلوگیری شود.
در حالی که هینتون نسبت به تهدیدات هوش مصنوعی هشدار میدهد، یان لوکان، یکی دیگر از «پدرخواندههای هوش مصنوعی» و دانشمند ارشد شرکت متا، این نگرانی را اغراقآمیز دانسته و معتقد است، هوش مصنوعی حتی میتواند به نجات بشریت کمک کند. این اختلاف نظرات نشان از پیچیدگی و ابهامات موجود در پیشبینی آینده این فناوری دارد.