ایرانشهر

۱۴۰۰/۱۱/۲۰ - ۰۱:۴۳:۲۵
کد خبر: ۱۸۶۸۰۲

اجرای محدودیت 60 درصدی پرواز‌های داخلی ممکن نیست

یک مقام مسوول در صنعت هوانوردی گفت: شرکت‌های هواپیمایی امکان اجرای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا را ندارند زیرا تا 2 ماه آینده بلیت فروختند. به گزارش مهر، عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا روز دوشنبه از تصویب کاهش ظرفیت پروازهای داخلی به ۶۰ درصد صندلی‌های هواپیما در ستاد ملی کرونا تا دو هفته آینده خبر داد. در این راستا یک مقام مسوول صنعت هوانوردی با بیان اینکه نمی‌توان در خصوص پروازهای داخلی تصمیمات آتی اتخاذ کرد، گفت: شرکت‌های هواپیمایی تا یکی، دو ماه آینده بلیت‌ها را فروخته‌اند و اگر قرار به پس دادن بلیت‌ها باشد، مردم و مسافران اذیت می‌شوند. وی با بیان اینکه باید با مسوولان حوزه هوانوردی مشورت می‌شد، افزود: آبان سال گذشته ظرفیت پروازهای داخلی به ۶۰ درصد کاهش یافت، از یک ماه قبل به ایرلاین‌ها اعلام شد و بیش از یک ماه طول کشید تا این کاهش ظرفیت در پروازها اعمال شود. این مقام مسوول در صنعت هوانوردی با بیان اینکه مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص کاهش ظرفیت پروازهای داخلی هنوز به سازمان هواپیمایی کشوری ابلاغ نشده است، تصریح کرد: گذشته از عدم امکان اجرای این مصوبه، بارها گفته شده که محدودیت مسافر‌گیری در پروازها، علمی نیست؛ به این معنا که گزارشی تاکنون از انتقال کرونا در بین افرادی که در کنار هم در هواپیما نشسته‌اند، اعلام نشده است. در دو سال اخیر که کرونا شیوع یافت، حتی در کشورهایی که شرایط انتقال این بیماری بدتر از ایران بود، محدودیت مسافر‌گیری در پروازها اعمال نکردند. این منبع آگاه در صنعت هوانوردی تأکید کرد: در حال حاضر امکان استرداد بلیت‌های خریداری شده، نیست. وی در خصوص اینکه اگر قرار بر اجرای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص کاهش ظرفیت پروازهای داخلی باشد، قیمت بلیت چه سرنوشتی خواهد داشت؟ گفت: اگر ظرفیت کاهش یابد، ممکن است قیمت‌ها بیشتر شود اما از سقف نرخ‌نامه فعلی بالاتر نخواهد رفت و ایرلاین‌ها اقدام به فروش بلیت نزدیک به سقف قیمت‌های اعلامی در نرخ‌نامه مصوب شورای عالی هواپیمایی کشوری کنند.

افزایش ۱۰۱ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ ماه 

 جواد هدایتی، مدیرکل ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از افزایش ۱۰۱ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ ماه اول امسال خبر داد و گفت: می‌توانیم تزانزیت جاده‌ای را در صورت برداشته شدن تحریم‌ها و حل سایر مشکلات و موانع داخلی تا ۲۰ میلیون تن در سال آینده و ۵۰ میلیون تن در سال‌های آتی افزایش دهیم. هدایتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: درباره ترانزیت تاکیدات ویژه‌ای از رییس‌جمهور تا مجلس و وزرا برای توسعه آن صورت گرفته و ملاقات‌های بسیاری با کشورهای مختلف انجام شده است. وی افزود: همچنین در مذاکراتی که با کشورهای دیگر از جمله کشورهای عضو شانگهای داشته‌اند بر اهمیت این موضوع و توسعه آن تاکید شده است. که چشم‌انداز بسیار خوبی را برای تحقق آن ترسیم می‌کند از سوی دیگر وضعیتی که در دنیا شاهد آن هستیم سبب شده تا پس از شیوع ویروس کرونا هزینه حمل و نقل دریایی افزایش دو تا سه برابری داشته باشد و این مساله سبب شده تا تمایل به سمت کریدو‌های زمینی به وجود بیاید، البته بر اساس پیش بینی‌ها و ارزیابی‌ها این فرصت، دو ساله برآورد شده است. مدیرکل ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی که داریم می‌توانیم بای پس خوبی برای تجارت شرق به غرب و شمال به جنوب باشیم و در این زمینه می‌توانیم ایفای نقش کنیم. بزرگ‌ترین مزیت در این زمینه این است که تجارت بین‌المللی از طریق دریای سرخ و کانال سوئز اتفاق بیفتد چرا که چین و هند به عنوان اقتصادهای نوظهور دنیا می‌توانند تجارت خود را از این طریق به اروپا و غرب انجام دهند و این روند تجارت نیز می‌تواند به صورت بالعکس انجام شود. در این راستا ایران از طریق مبادی جنوبی یا کشورهای شمالی می‌تواند این سهم ترانزیتی را برای خود در اختیار بگیرد.

ممنوعیت دریافت اقرارنامه هنگام تحویل مسکن مهر‌ 

دریافت اقرارنامه محضری از متقاضیان مسکن مهر در فرآیند تحویل واحد مسکونی بر اساس دستور وزارت راه و شهرسازی ممنوع است.  به گزارش فارس، بر اساس نامه ارسال شده از سوی قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن به‌ کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی دادستانی کل کشور، دریافت اقرارنامه محضری تحویل واحد توسط پیمانکاران مسکن مهر از متقاضیان واحد مسکونی ممنوع بوده و مورد تایید وزارت راه و شهرسازی نیست. این ممنوعیت در شرایطی صادر شده است که به استناد گزارش‌های مردمی، پیمانکاران و سازندگان مسکن در شهرهای جدید به خصوص در پردیس، پرند و هشتگرد در فرآیند تحویل واحد مسکونی از متقاضیان افرارنامه محضری تقاضا می‌کنند. بر اساس دستور صادر شده، از این پس متقاضیان مسکن مهر بدون ارایه اقرارنامه و صرفا با امضاء و اثر انگشت زیر صورت مجلس تحویل واحد همراه با ذکر نواقص احتمالی نسبت به تحویل واحد مسکونی خود اقدام کنند.