اخبار
تاثیر قطعی پهنای باند بینالملل بر کیفیت اینترنت
به گفته یک کارشناس فناوری اطلاعات، قطعی فیبر دریایی و کاهش ظرفیت پهنای باند بینالملل، برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک ایجاد میکند و به کاهش کیفیت و سرعت کاربران منجر میشود. به گزارش ایسنا، توسعه نقاط اتصال کشور به اینترنت در سالهای گذشته حاکی از آن است که در حال حاضر تقریباً در همه مرزهای غربی، شمالی و جنوبی ما اتصال اینترنت داریم. به همین دلیل امکان قطع اینترنت کشور به یک باره، بهدلیل قطعی یک مسیر، تقریباً وجود ندارد. زیرا اگر از یک ورودی قطعی اینترنت داشته باشیم، میتوان آن را از ورودیهای دیگر جبران کرد. با وجود این در ماههای گذشته، چندین بار خبر قطعی فیبر نوری و از دست رفتن پهنای باند بینالملل شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شده است. در ماههای آذر و دیماه سال جاری، چندین بار قطعیهای مکرر در حوزه اینترنت بینالملل رخ داد که البته به سرعت بازیابی شد و مجددا در مدار مصرف قرار گرفت. همچنین چند روز پیش ۴۰۰ گیگ ظرفیت پهنای باند بینالملل کشور بهدنبال بحران اوکراین از دست رفته بود، که این ظرفیت هم جبران شد. در این راستا علی محمدی -کارشناس فناوری اطلاعات- در گفتوگو با ایسنا، درباره تاثیر قطعی فیبر و پهنای باند بر کیفیت اینترنت گفت: با قطعیهای اینچنینی، اینطور به نظر میرسد که ۱۰ درصد از مجموع ظرفیت پهنای باند کاهش یافته است و این باعث میشود که همه کاربران، سرعتشان در شرایط پیک مصرف، ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کند. همچنین این قطعیها، باعث میشود کیفیت بازیها بهشدت افت کند و پینگ گیمها
بیشتر از چیزی که کیفیت اینترنت کاهش پیدا کرده، تحت تاثیر قرار میگیرد. این کارشناس فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ممکن است برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک مربوط به قطعی این ظرفیت پهنای باند بینالملل باشد. چون در ساعات غیر پیک ترافیک، مشکلی از لحاظ ظرفیت پهنای باند ندارد و ظرفیت فعلی شبکه زیرساخت بالاتر از حد تقاضا است اما در ساعات پیک ترافیک که مصرف کاربران افزایش مییابد، قطعی کابل دریایی و پهنای باند مقداری مشکلات ایجاد میکند. البته مشکلات اینترنتی در کشور، که کیفیت و سرعت کاربران را تحت تاثیر قرار داده، بیشتر از اینکه به دلیل کاهش ظرفیت پهنای باند بینالملل بهصورت باشد، مشکلات زیرساختی است، کما اینکه عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- بارها عنوان کرده که عدم سرمایهگذاری مناسب در سالهای گذشته، امکان توسعه اینترنت ثابت را سلب و به شبکه اپراتورهای همراه فشار وارد کرده و مشکلات اینترنت را سبب شده است.
بهار بیتکوین نزدیک است؟
طی دو ماه گذشته، زمانی که بازارهای دارایی جهانی توسط تصمیمات فدرال رزرو و حمله روسیه به اوکراین تحت تاثیر قرار گرفت، بیتکوین همچنان سرسختانه در محدودهای خاص باقی ماند. به گزارش ایسنا، به نقل از کریپتو نیوز، کمترین افت قیمت بیتکوین به زیر ۳۳ هزار دلار بود و هرگز بالاتر از ۴۶ هزار دلار قرار نگرفت. با طولانیتر شدن تجارت جانبی، جنگ ولادیمیر پوتین در اوکراین و تحریمهای مالی گستردهای که در اقدام تلافیجویانه بر روسیه اعمال شد بحث در مورد ارزهای دیجیتال نیز گستردهتر از گذشته شد. تحلیلگران تکنیکال، موارد غیرعادیتری را مشاهده میکنند، به عنوانمثال، شناسایی سطوح عددی و الگوهای معاملاتی که ممکن است نشاندهنده یک شکست پایدار باشد چیزی که میتواند بیتکوین را از محدوده خود خارج کند و باعث بهبودی قوی یا بازار نزولی دیگری شود. کتی استاکتون، بنیانگذار شرکت فرلید استراتژیز (Fairlead Strategies) از الگوهای معاملاتی سخن میگوید که آنها را «ابر روزانه» و «ابر هفتگی» مینامد، شاخصهای پیروی از روندی که به شناسایی سطوح حمایت فنی و مقاومت کمک میکنند. وی بیان کرد که بیتکوین با مقاومت بعدی خود در منطقه ۵۰ هزار تا ۵۱ هزار دلاری قرار میگیرد و میزان افزایش ثانویه آن نزدیک به ۵۵ هزار دلار است.