اخبار

۱۴۰۱/۰۱/۲۷ - ۰۳:۵۲:۵۲
کد خبر: ۱۸۸۲۴۵

معامله برد-برد شهرداری با عرضه املاک در بورس کالا

فارس| ابوالفضل فلاح، معاون مالی و اقتصاد شهری در جلسه‌ای با حضور محمد منان رییسی، رییس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از ایجاد یک تحول نوین و اساسی در راهبرد اقتصادی شهرداری تهران مبتنی بر ارایه خدمت و نه بر اساس بنگاه داری، خبر داد.فلاح ضمن اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه مالی محاسباتی شهرداری بر بازنگری سریع و در لحظه جهت اصلاح سیستم مالی شهرداری بر پایه اصول علمی و استاندارد‌های حسابداری و تغییر آن مطابق با واقعیت‌های موجود تأکید کرد.وی تصریح کرد: نظام مالی شهرداری نیازمند یک خزانه واحد است تا علاوه بر آنکه تمامی منابع مالی وصولی و درآمد‌های شهرداری در یک حساب تجمیع شود، قابلیت کنترل لحظه به لحظه جهت نظارت قبل، حین و پس از خرج را نیز داشته باشد. ایجاد خزانه واحد سبب تمرکز رسوب پول در همان حساب و مدیریت نقدینگی نیز خواهد شد.فلاح ضمن اشاره به ایجاد خزانه واحد در شهرداری گفت: خوشبختانه از اسفند ماه سال گذشته، تمامی پرداختی‌های سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری تهران از محل این حساب واحد انجام شده است اما در خصوص پیاده‌سازی و استقرار سامانه خزانه الکترونیکی شهرداری که طراحی آن توسط یک تیم تحقیقاتی دانشگاهی انجام شده، نیازمند همکاری و کمک همه‌جانبه مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی هستیم. وی همچنین از ایجاد سامانه مدیریت بدهی‌ها و مطالبات شهرداری سخن گفت و افزود: از آنجایی که بایستی بدهی را به یک فرصت تبدیل و به عنوان یک ابزار مالی از آن بهره ببریم، لذا این سامانه را برای رصد میزان دیون و مطالبات شهرداری طراحی کرده تا با راه‌اندازی آن و اطلاع لحظه‌ای از میزان بدهی‌ها، به اندازه‌ای ایجاد دین کنیم که بتوانیم پرداخت بدهی را انجام دهیم.معاون مالی و اقتصاد شهری در ادامه صحبت‌های خود به موضوع مولد‌سازی دارایی‌ها پرداخته و اظهار داشت: ما بایستی دارایی‌های شهرداری اعم از املاک، شرکت‌ها و موسساتی را که سود ده نیستند از انجماد خارج کرده و مولد‌سازیم و بر همین اساس فروش و تهاتر املاک شهرداری در بورس کالا را که در بررسی‌های صورت گرفته نشان از یک معامله سود ده دوجانبه هم برای ما و هم برای پیمانکاران را دارد، شروع کرده و برای انجام این کار بزرگ، نیازمند ثبت تمامی اسناد مالکیت شهرداری در سامانه املاک هستیم که همکاری مرکز مطالعات را می‌طلبد.فلاح از راهبرد اقتصادی شهرداری تهران مبتنی بر ارایه خدمت سخن گفت و توضیح داد: معاونت مالی شهرداری درصدد است تا راهبرد اقتصادی را که بر پایه بنگاه داری بنا شده است را تغییر داده و مبتنی بر خدمت کند به این صورت که شرکت‌هایش را توانمند ساخته، به مرحله بلوغ رسانیده و سهام آنها را در معرض فروش بگذارد. وی ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد شرکت‌های دانش بنیان تصریح کرد: شهرداری می‌تواند تولید‌کنندگان را با سود سهام مشخص، تقویت کرده و با وجود برخورداری از بازار گسترده‌ای که دارد، سهام این شرکت‌های دانش بنیان را تقویت کرده و برای شرکت‌های دانش بنیان بازارسازی کنند تا از این طریق منبع قابل اتکایی برای بودجه غیر نقد خود ایجاد کند.

دامنه نوسان تغییر می‌کند

سید مهدی پارچینی، هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار طی جلسه روز جاری در جهت افزایش کارایی و افزایش نقدشوندگی بازار سرمایه، افزایش یک درصدی دامنه نوسان به‌صورت متقارن در بازار اول شرکت بورس اوراق بهادار تهران و شرکت فرابورس ایران را از تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ مقرر کرد. پارچینی گفت: یکی از خواسته‌های فعالان بازار طی ماه‌های اخیر افزایش دامنه نوسان قیمت بود. بر همین اساس سازمان بورس در چند ماه اخیر اقدام به بررسی این موضوع کرد. مدیر نظارت بر بورس‌ها افزود: در نهایت پیشنهاد افزایش تدریجی دامنه نوسان امروز در جلسه هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح و مورد تصویب اعضای هیات‌مدیره قرار گرفت. این تغییر در ریزساختار بازار در سامانه‌های معاملاتی، از روز دوشنبه هفته آینده (۲۹ فروردین) عملیاتی خواهد شد.

تسهیل در انتشار اوراق با مبنا قرار گرفتن رتبه اعتباری اشخاص

علی بیگ‌زاده، مدیر سابق بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: در سالیان گذشته بر اساس تجربه‌های موفق جهانی، انتشار اوراق بر اساس رتبه اعتباری در بازار سرمایه آغاز شد و تاکنون تعدادی اوراق نیز بر اساس این مکانیزم منتشر شده است. این اقدام، گامی موثر در راستای سهولت در انتشار اوراق بوده است.قائم‌مقام تأمین سرمایه تمدن ادامه داد: به‌رغم این موضوع و امکان استفاده از فرایند توثیق برای رکن ضامن در انتشار اوراق، بحث ضمانت کماکان یکی از گلوگاه‌ها در انتشار اوراق است که نقش سیستم بانکی در این فرآیند می‌تواند کمک شایانی در انتشار اوراق داشته باشد. او با مدنظر قرار دادن اقدامات بانک مرکزی بر مبنای اعتبارسنجی مشتریان حقوقی بانک‌ها تصریح کرد: با تدابیر جدید بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات خرد بر مبنای اعتبارسنجی به شکل جدی پیگیری می‌شود و این در حالی است که باید ارایه تضامین به شرکت‌های حقوقی به منظور انتشار اوراق در بازار سرمایه مورد تأکید قرار گیرد.بیگ‌زاده توضیح داد: به بیانی دیگر، به‌جای مطالبه وثائق ملکی یا سهام به‌منظور ارایه ضمانت انتشار اوراق از سوی سیستم بانکی، اعتبارسنجی یا رتبه اعتباری شخصیت حقوقی مبنای ارایه ضمانت سیستم بانکی به متقاضیان انتشار اوراق در بازار سرمایه قرار می‌گیرد. قائم‌مقام تأمین سرمایه تمدن خاطرنشان کرد: کمک سیستم بانکی به رونق هرچه بیشتر فرآیند انتشار اوراق می‌تواند از فشار روز افزون به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات بکاهد و بانک‌ها با ارایه ضمانت و بر مبنای اقلام زیرخط، حرکت چرخ تأمین مالی در کشور را تسریع کنند.