استقبال کانون صرافان از رفع محدودیت ورود ارز به کشور

۱۴۰۱/۰۲/۰۷ - ۰۴:۲۴:۴۲
کد خبر: ۱۸۸۵۹۱
استقبال کانون صرافان از رفع محدودیت ورود ارز به کشور

ورود دلار به کانال 28 هزار تومانی 

گروه بانک و بیمه | محسن شمشیری|

رییس شورای عالی کانون صرافان گفت: معافیت مالیاتی ورود ارز به کشور، اقدام هوشمندانه‌ای است که یکی از خود تحریمی‌های داخلی را شکست.

سازمان امور مالیاتی هفته گذشته با صدور بخشنامه‌ای، معافیت مالیاتی ورود ارز به کشور را از طریق گمرکات ورودی جهت اجرا به ادارات امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ کرد.در ابلاغیه داود منظور، خطاب به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور آمده است: با عنایت به مصوبه مراجع قانونی ذیربط، ورود ارز (اعم از اسکناس و حواله) معاف از مالیات است. براساس این مصوبه، هر شخص حقیقی و حقوقی می‌تواند با اظهار ارز در گمرکات ورودی، به هر میزان اسکناس ارز به کشور وارد کند و وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه‌های ذیربط مکلف هستند ترتیبی اتخاذ کنند تا ورود ارز تسهیل شود و فعالان در این حوزه نگران موضوع مالیات و واکاوی منشأ سرمایه نشوند.

پیش از این معافیت مالیاتی ورود ارز به کشور منوط به ارایه اسناد مبنی بر منشأ خارجی و پرداخت مالیات در مبدا بود که با وجود تحریم‌های ظالمانه مشکلاتی را برای فعالان به وجود آورده بود.ابلاغ این مصوبه از جهات مختلف حائز اهمیت است و فعالان اقتصادی آن را شکسته شدن یکی از تحریم‌های داخلی در حوزه ارز می‌دانند، زیرا معتقدند زمانی که کشور با تحریم‌های بانکی و ورود ارز به کشور مواجه است، نباید این موضوع در داخل تشدید و تحریم داخلی اعمال شود.با این ابلاغیه، واردکننده ارز به کشور به هر میزان اسکناسی که وارد کشور کند، در صورت اظهار آنها به گمرک، از مالیات معاف خواهد بود.«احمد لواسانی» رییس شورای عالی کانون صرافان کشور درباره اهمیت این مصوبه، گفت: این مصوبه بسیار هوشمندانه است و در شرایط فعلی بسیاری از شرکت‌ها و افراد خواهان واردات ارز برای واردات خود هستند، اما با دو مشکل مواجه بودند.یکی از معضلات مربوط به وزارت اقتصاد و مبارزه با پولشویی است و دیگر مربوط به سازمان امور مالیاتی است که نظرات شفاف و روشنی نداشت.هم‌اکنون با تلاش‌هایی که نهادهای بالادستی همچون بانک مرکزی و وزارت اقتصادی، واردات ارز از طریق گمرک تسهیل شده و هر شهروند ایرانی یا خارجی بخواهد هر مبلغ ارزی را از مبادی ارزی وارد کشور کند، به سهولت و در کمترین زمان ممکن می‌تواند این کار را انجام دهد.

رییس شورای عالی کانون صرافان گفت: افراد می‌توانند ارز خود را وارد کشور کنند و در فعالیت‌های خود مورد استفاده قرار دهند یا اینکه با عرضه در بازار تبدیل به ریال کرده و در بانک‌ها سپرده‌گذاری کنند یا در پروژه‌های مورد نظرشان سرمایه‌گذاری کنند.حتی اگر افراد بخواهند این منابع را در پروژه‌هایی به کار بگیرند، معاونت سرمایه‌گذاری وزارت اقتصاد با ارایه مشاوره مناسب به این افراد کمک می‌کند.این بخشنامه یکی از پیگیری‌های کانون صرافان بود و با ابلاغ آن یکی از خودتحریمی‌های داخلی در حوزه ارز برطرف شد.

    قیمت ارز و طلا در بازار 

روز سه‌شنبه 6 اردیبهشت 1401 قیمت اونس جهانی طلا به 1904 دلار رسید و روند کاهشی آن ادامه دارد. در بازار آزاد در ساعات صبح هر دلار امریکا در برابر 27 هزار و 930 تومان معامله شد و در ساعات عصر نیز به 28.050 تومان رسید. براین اساس قیمت سکه نیز به 13 میلیون و 130 هزار تومان رسید. 

قیمت سکه طرح جدید سه‌شنبه، ۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد.

سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با قیمت ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.همچنین نیم‌سکه بهار آزادی هفت میلیون و ۱۵۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت خورد.

علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۲۸۵ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا پنج‌ میلیون و۷۳ هزار تومان شد.اونس جهانی طلا نیز با قیمت یک‌هزار و ۹۰۲ دلار و ۴۲ سنت معامله شد.رشد بهای اونس جهانی طلا پس از جنگ روسیه و اوکراین رکورد جدید قیمتی را برای این فلز زرد ثبت کرد و این امر بر قیمت انواع سکه و طلا در بازار داخل نیز تاثیر گذاشته و موجب افزایش قیمت فلز زرد در داخل کشور شده است.

سکه طرح جدید در ماه‌های پایانی سال گذشته در کانال ۱۱ میلیون و ۱۲ میلیون تومان نوسان داشته است و این رویه در سال جدید نیز ادامه داشت. سکه از ۱۴ فروردین ماه وارد کانال ۱۳ میلیون تومان شد اما دوباره به کانال ۱۲ میلیون تومان بازگشت. 

   تداوم کاهش قیمت دلار  در صرافی‌های بانکی 

نرخ دلار در صرافی‌های بانکی سه‌شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ با ۵۷ تومان کاهش نسبت به روز کاری گذشته ۲۵ هزار و ۲۷۱ تومان معامله شد.قیمت فروش یورو با ۶۳ تومان افزایش نسبت به روز کاری گذشته برابر با ۲۸ هزار و ۵۹۳ تومان بود.

قیمت خرید هر دلار ۲۵ هزار و ۱۹ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۳۰۸ تومان اعلام شد.علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۵ هزار و ۳۵۵ تومان و نرخ فروش آن ۲۵ هزار و ۵۸۵ تومان بود.این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۷ هزار و ۱۴۳ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۷ هزار و ۳۹۰ تومان اعلام شد.همچنین، در سامانه نیما در معاملات، حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۵۶۶ تومان فروخته و حواله دلار به بهای ۲۴ هزار و ۸۱۵ تومان معامله شد. افزایش قیمت دلار در صرافی‌های بانکی از ابتدای سال ۱۴۰۰ شروع شد و خرداد ماه وارد کانال ۲۶‌ هزار تومان شد و نوسان قیمت‌ دلار در صرافی‌های بانکی ادامه یافت. قیمت دلار به‌طور مشخص ۲۴ آذرماه در کانال ۲۷ هزار تومان ثابت ماند. در روزهای سرد زمستانی نرخ ارز سیر نزولی را شروع کرد و پس از ۶ ماه دوباره به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشت و در آخرین روزهای دی‌ماه مصادف با ۲۷ این ماه دوباره به کانال ۲۵ هزار تومان بازگشت.

سیر نزولی قیمت‌ها ادامه داشت تا اینکه در ۱۷ بهمن ماه در کانال ۲۴ هزار تومان نوسان داشت. با شروع سال جدید قیمت دلار در صرافی‌های بانکی در همان قیمت ۲۵ هزار تومان افت و خیز داشت.

    درخواست دلارزدایی و یوروزدایی روسیه  از شرکای تجاری

روسیه از متحدان خود خواست تا کاربرد دلار و یورو را در تجارت کاهش دهند و به ارزهای ملی روی بیاورند. روز دوشنبه دنیس مانتوروف، وزیر صنعت و تجارت روسیه در نشست عمومی نمایشگاه بین‌المللی اینوپروم در ازبکستان گفت: روسیه باید تسویه حساب‌ها را بر حسب ارزهای ملی با کشورهای شریک افزایش دهد. وی به کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، بریکس و سازمان همکاری شانگهای (SCO) که روسیه یکی از اعضای آن است، اشاره کرد. به گفته این وزیر، در سال ۲۰۲۱، رشد گردش تجاری روسیه با شرکای عضو این انجمن‌ها به حدود ۳۸ درصد رسید، در حالی که این اتحادیه‌ها تقریبا روی هم نیمی از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌دهند. به گفته مانتوروف، آینده همکاری موفق آنها به این بستگی دارد که شرکای روسیه در تسویه حساب‌های متقابل با چه سرعتی از دلار امریکا و یورو به سوی ارزهای ملی بروند.آنچه در اقتصاد جهان اتفاق می‌افتد اشاره می‌کند که چگونه باید همکاری‌های صنعتی خود را بازسازی کنیم، و در چه جهتی می‌توانیم اقتصاد خود را توسعه دهیم. که این در واقع دلارزدایی است، و اکنون یوروزدایی، یعنی گذر به ارزهای خودمان را اضافه کرده‌ایم تا در تسویه حساب‌های متقابل تا حد امکان مستقل باشیم. وی افزود: اروپای غربی و ایالات متحده اکنون تورم فوق‌العاده‌ای تجربه می‌کنند که به‌طور کلی بر توسعه بخش‌های صنعتی و اقتصاد تأثیر می‌گذارد. وی افزود: تغییر همکاری به ارزهای ملی در اتحادهایی که اتحادیه اروپا و ایالات متحده را شامل نمی‌شود در توسعه پروژه‌های مشترک حداکثر استقلال را به شرکای روسیه می‌دهد.