اخبار

۱۴۰۱/۰۲/۲۷ - ۰۲:۴۴:۱۷
کد خبر: ۱۸۹۰۷۹

زمان دقیق پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد

مهر| محمود حسنلو، معاون فناوری اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه (سمات) در برنامه زنده تلویزیونی درباره جاماندگان دریافت سود سهام عدالت گفت: بیش از دو میلیون نفر از سهامداران سهام عدالت به دلیل نداشتن شماره شبای معتبر سود سهام عدالت برای آنها واریز نشد.

وی افزود: این افراد باید به سامانه سجام مراجعه کرده، ثبت نام و اطلاعات خود را وارد کنند تا سود سهام عدالت‌شان واریز شود.

معاون فناوری اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه ادامه داد: اگر کسانی که سود سهام عدالت برای آنها واریز نشده توانایی ثبت نام در سامانه سجام را ندارند به سامانه سهام عدالت مراجعه و اقدام به تکمیل اطلاعات و ویرایش شماره شبا برای دریافت این سود کنند.

حسنلو در پاسخ به این پرسش که چرا برخی افرادی که سال گذشته برای آنها سود سهام عدالت واریز شد امسال نتوانستند آن را دریافت کنند، اظهار کرد: ممکن است در این یک سال حساب این افراد از سوی بانک‌ها مسدود شده باشد، همچنین عده محدودی از دارندگان حساب بانکی در بانک‌های ادغامی در بانک سپه شماره شبای معتبر نداشتند و بانک سپه نتوانست آنها را شناسایی کند. این عده از افراد در صورتی که در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند می‌توانند با مراجعه به این سامانه شماره شبای خود را ویرایش کنند تا سود سهام عدالت شان واریز شود.

وی درباره محفوظ بودن سود سهام عدالت کسانی که آن را دریافت نکرده‌اند، گفت: قطعاً سود سهامداران عدالت محفوظ است و در بازه زمانی اعلام شده تا پایان اردیبهشت در صورتی که اطلاعات آنها شناسایی شود سودشان واریز خواهد شد

معاون فناوری اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه تاکید کرد: زمان واریز بعدی سود سهام عدالت ۳۰ اردیبهشت است.

حسنلو درباره سود دارندگان سهام عدالت که فوت شده‌اند، بیان کرد: افرادی که فوت شده‌اند شماره حساب آنها بلافاصله از سوی بانک مسدود می‌شود و سود سهام برای آنها قابل واریز نیست.

وی ادامه داد: تا پایان اردیبهشت امسال با کمک قوه قضاییه سامانه جدیدی برای شناسایی وراث دارندگان سهام عدالت فوت شده راه‌اندازی می‌کنیم و سود سهام عدالت برای وراث به نسبت قانون ارث تقسیم و واریز می‌شود.

مجلس از افشاگران تخلفات بورسی حمایت می‌کند

احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: سوت زنی به سلامت اداری، اقتصادی و مبارزه با مفاسد در تمام حوزه‌ها کمک می‌کند و باید در همه دستگاه‌ها مورد حمایت قرار بگیرد و اگر کسی جایی می‌بیند اتفاق نامطلوبی می‌افتد، باید هشدار دهد.

او می‌گوید: شاید سوت زنان مورد هجمه سوءاستفاده‌کنندگان آن حوزه قرار بگیرند، اما نباید این هجمه باعث دلسردی آنها از اقدامشان شود البته این افراد باید حتما مورد حمایت‌های قانونی، قضایی و اجتماعی قرار گیرند تا روز به روز به تعداد سوت زنان افزوده شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد خلاهای قانونی حمایت از ناشران نیز گفت: تاکنون در مجلس برای حمایت از ناشران بحثی مطرح نشده، اما اگر واقعا فعالان حوزه بورس احساس می‌کنند خلأ قانونی وجود دارد و باید قانون اصلاح شود، می‌توانند به نمایندگان مجلس منعکس کنند تا ما نسبت به رفع خلاهای قانونی اقدام کنیم. اصولا خلأ قانونی را طیف درگیر در آن حوزه می‌توانند واقع بینانه متوجه و به ما منعکس کنند.

او می‌گوید: بحث شناسایی متخلفان بازار بورس را در قالب هیات تحقیق و تفحص از بورس پیگیری می‌کنیم و تمام متخلفان در بورس مشخص می‌شوند.

طرح تمدید قیر تهاتری  مغایر با قانون اساسی 

کالاخبر| هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، ‌در نشست خبری دیروز درباره طرح تمدید زمان تحویل قیر سال ۱۴۰۰ اعلام کرد: مصوب جلسه 23 فروردین امسال مجلس در جلسه 7 اردیبهشت امسال در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به‌شرح زیر اعلام‌نظر شد: اطلاق ماده‌ واحده درخصوص تمدید زمان تحویل مواد اولیه قیر موضوع بودجه سال ۱۴۰۰، نسبت به غیر مواردی که فرآیند قانونی تخصیص آنها در سال ۱۴۰۰ انجام شده و صرفاً مواد اولیه قیر تحویل نشده است، مغایر اصل ۵۲ قانون اساسی شناخته شد. هادی طحان نظیف پیش‌تر در توییتی این موضوع را اطلاع‌رسانی کرده بود. سخنگوی شورای نگهبان در این توییت نوشته بود: طرح تمدید زمان تحویل قیر رایگان مغایر قانون اساسی شناخته شد. پیش‌تر ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنعت پالایش نفت و وزیر نفت در نامه‌های جداگانه به شورای نگهبان نسبت به تمدید تخصیص قیر تهاتری ابراز نگرانی کرده و هشدار داده بودند.