اخبار

۱۴۰۱/۰۲/۲۹ - ۰۲:۲۹:۴۷
کد خبر: ۱۸۹۱۶۵

فرصت اصلاح نظام یارانه‌ای برای صادرکنندگان

رییس سازمان توسعه تجارت می‌گوید با حذف ارز ترجیحی فرصتی تازه برای افزایش فعالیت صادرکنندگان به وجود آمده که آنها باید از آن استفاده کنند. علی رضا پیمان پاک که به عمان سفر کرده، در جریان دیداری با اعضای سفارتخانه و فعالان اقتصادی ایران در عمان با اشاره به شناسایی راهکارهای توسعه همکاری‌های تجاری و برنامه و اراده جدی دولت برای تقویت زیرساخت‌های تجاری ایران و عمان به ویژه در حوزه حمل و نقل و بانگی گفت: با اصلاح آیین‌نامه مشوق‌های صادراتی، حمایت از صادرات و صادرکنندگان هوشمندتر خواهد شد.

پیمان‌پاک ضمن اشاره به دیدار خود با رییس کل بانک مرکزی عمان و همچنین بازدید از نمایشگاه بین‌المللی لوازم خانه و آشپرخانه، روشنایی، شیرآلات، منسوجات خانگی، صنایع دستی و سنگ و سرامیک عمان، بر حضور در نمایشگاه‌های عمان و تبادل هیات‌های تجاری به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای شناخت بازار این کشور و نقش اتاق‌های مشترک بازرگانی در این زمینه تاکید کرد.

معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین از پیگیری و تلاش این سازمان جهت ایجاد سامانه‌های مجازی برای برقراری ارتباط میان فعالان تجاری کشور با طرف‌های خارجی خبر داد.

پیمان‌پاک با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی حامل فرصت‌های جدیدی برای توسعه صادرات است، استفاده از این فرصت را برای صادرکنندگان مهم برشمرد.

معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با توجه به اظهارات برخی تجار در خصوص از دست رفتن بازارهای صادراتی از جمله عمان به دلیل تغییر نرخ‌ها و مقررات صادراتی، با تاکید بر اینکه دولت جدید هیچ نوع ممنوعیتی را فرا روی صادرات نمی‌پذیرد، به آغاز بررسی امکان ایجاد پیش اظهار صادراتی با هدف جلوگیری از تاثیرپذیری صادرات از بخشنامه‌ها و مقررات جدید اشاره کرد. در این نشست دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان و چند نفر از اعضای ‌هیات تجاری مذکور به ارایه دیدگاه‌های خود در خصوص بازار عمان و مشکلات و موانع توسعه صادرات به این کشور پرداختند.

افزایش ۸۷ درصدی نرخ شیرخام احتمال کاهش ۳۰ درصدی مصرف 

عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی گفت: عمده صادرات محصولات لبنی ما به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان است و از آنجایی‌که این محصولات حدود 2 برابر افزایش نرخ را تجربه کردند تردید نداشته باشید که این کشورها برای خرید لبنیات با نرخ جدید مقاومت خواهند کرد. محمد فربد در گفت‌وگو با ایلنا، از افزایش 87.5 درصدی قیمت شیرخام خبر داد و افزود: قیمت شیر خام درب دامداری‌ها از کیلویی 6 هزار و 400 تومان به کیلویی 12 هزار تومان افزایش یافت.

وی با بیان اینکه نمی‌توان یک هفته بعد از اجرای طرح اصلاح نظام یارانه‌ای بازار مصرف را تحلیل کرد، خاطرنشان کرد: شواهد بازار حاکی از این مهم است که مصرف‌کنندگان بخشی از کالاهای مصرفی خود را با نرخ‌های گذشته خریداری کرده‌اند از این‌رو میزان خرید کاهش پیدا کرده است باید در انتظار بمانیم و ببینیم که بازار به کدام سمت هدایت می‌شود اما به صورت ضمنی می‌توان گفت که در خرداد مصرف لبنیات 30 درصد کاهش فروش را تجربه خواهد کرد.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که آیا یارانه‌ها می‌تواند توان مصرف‌کنندگان را برای خرید محصولات لبنی پوشش بدهد؟ گفت: جهت مصرف این یارانه‌ شفاف نیست عددی که به حساب خانوارها واریز می‌شود می‌تواند برای خرید هر محصول و کالایی هزینه شود بنابراین این شیوه پرداخت یارانه خالی از اشکال نیست.

فربد تاکید کرد: اگر کالا برگ الکترونیکی مشروط به خرید کالاهایی که ارز 4200 تومانی از آنها حذف شده بشود می‌تواند سرانه مصرف را تاحدودی حفظ کند.

عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه تا زمانی‌که تورم در کشور تک رقمی نشود روند افزایش نرخ‌ها ادامه دارد، خاطرنشان کرد: اگر بنا باشد تورم دو رقمی همچنان ادامه داشته باشد قیمت‌ها متناسب با نرخ تورم همچنان افزایشی می‌شوند از این‌رو امیدواریم که دولت تورم را کنترل کند.

به گفته وی؛ دولت برای مهار تورم باید روابط سیاسی و اقتصادی خود را در دنیا بهبود بخشد. این فعال اقتصادی با اشاره به کاهشی شدن روند صادرات محصولات لبنی، تصریح کرد: حدود 10 درصد از تولید داخلی صادر می‌شود. عمده صادرات محصولات لبنی ما محدود به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان است و از آنجایی‌که این محصولات افزایش حدود دو برابری نرخ را تجربه کرده‌اند تردید نداشته باشید که این کشورها برای خرید لبنیات با نرخ جدید مقاومت خواهند کرد؛ به عنوان مثال شیر خشک کیلویی 70-60 هزار تومان در حال حاضر به کیلویی بالای 100 هزار تومان رسیده است از این‌رو تا مدتی صادرات با مشکلات جدی مواجه می‌شود مگر اینکه دولت در این زمینه ورود کند و مشوق‌های صادراتی برای کاهش آسیب‌های این صنعت در نظر بگیرد.‌