اخبار

۱۴۰۱/۰۳/۰۳ - ۰۰:۳۵:۴۸
کد خبر: ۱۸۹۲۹۹

132 صورت مالی جدید  منتشر شد

شادا| وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیه‌ای از گام دوم انتشار صورت‌های مالی حسابرسی شده ۱۳۲شرکت بخش عمومی کشور در سامانه کدال خبر داد. وزارت امور اقتصادی و دارایی در این اطلاعیه با اشاره به انتشار و دسترسی عمومی به اطلاعات مالی شرکت‌های تابعه نهادها و موسسات عمومی غیردولتی از حیث امکان مقایسه عملکرد مالی آنها با عملکرد مالی شرکت‌های دولتی و تفکیک سهم هر بخش در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و ایجاد رفاه عمومی، تصریح نموده است: این مهم بی‌تردید در تقویت و بهبود سیاست‌گذاری‌های کلان مالی و اقتصادی نظام نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت و زمینه را برای ورود پژوهشگران و صاحبنظران به حوزه‌های اقتصادی فراهم خواهد آورد. در این اطلاعیه تأکید شده است: دسترسی عمومی به صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت‌های فعال در بخش عمومی کشور، به ارتقای شفافیت و افزایش پاسخگویی مدیران این قبیل شرکت‌ها که جزو اهداف عالی نظام شرکت داری و از اصول حیاتی حاکمیت شرکتی است، کمک شایانی خواهد نمود این اطلاعیه خاطرنشان می‌سازد: وزارت امور اقتصادی و دارایی، در پیگیری و اجرای یکی از اولویت‌های خود، یعنی افزایش شفافیت مالی، پس از انتشار صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت‌های دولتی، در گام بعدی، انتشار صورت‌های مالی حسابرسی شده تعدادی از شرکت‌های متعلق به بخش عمومی در سامانه کدال را جهت دسترسی عموم مردم آغاز نموده است. بر اساس این اطلاعیه، صورت‌های مالی حسابرسی شده ۱۳۲ شرکت تابعه نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و نیز سازمان‌های مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و شرکت‌های تابعه آنها و شرکت‌های تابعه بانک‌ها و بیمه‌های دولتی به همراه گزارش‌های حسابرس مستقل و بازرس قانونی مربوط که توسط سازمان حسابرسی رسیدگی و صادر شده است، در سامانه کدال منتشر گردیده‌اند. لازم به ذکر است بخشی از شرکتهای متعلق به موسسات و نهادهای عمومی و بانک‌ها و بیمه‌ها بورسی بوده و تابع قوانین و مقررات افشا و شفافیت سازمان بورس و اوراق بهادار هستند و نسبت به انتشار مستمر صورت‌های مالی حسابرسی شده خود در سامانه کدال اقدام می‌نمایند. در ادامه این اطلاعیه آمده است: شرکت‌های متعلق به موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی به عنوان بخشی مهم و موثر از اقتصاد کشور در چارچوب حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران به فعالیت مشغولند و نهادهای مالک آنها، به‌نمایندگی از همه مردم، فرصت اعمال حقوق مالکانه در این قبیل بنگاه‌ها را پیدا نموده اند؛ بدین‌روی، دسترسی عموم مردم، به عنوان ذینفع، به اطلاعات و نتایج عملکرد مالی سالانه آنها، ضمن تقویت فضای پرسشگری عمومی و ارتقای پاسخگویی مدیران، در ایجاد اعتماد عمومی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

فروش یا عرضه مبلغ سوخت مازاد در بورس انرژی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه در جریان ادامه بررسی طرح توسعه و مانع‌زدایی از صنعت برق کشور با ماده ۱۶ این طرح موافقت کردند. براساس ماده ۱۶ طرح مذکور، در اجرای تبصره ۳ ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب ۴ اسفند ۱۳۸۹ دولت مکلف است هر سال مبلغ سوخت مصرف نشده یا تخصیص حواله معادل آن به شکل سبد سوخت مایع یا معادل نفت خام به تولیدکنندگان نیروگاه‌های تجدیدپذیر را برای فروش یا عرضه در بورس انرژی در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی کند. انواع نیروگاه‌های برق آبی کمتر یا بیشتر از ۱۰ مگاوات نیز شامل حکم این ماده هستند. آیین‌نامه اجرایی این ماده ظرف ۳ ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد وزارت نیرو تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد. همچنین در جریان بررسی ماده ۱۵ طرح مذکور، این ماده را به جهت داشتن ابهام، براساس ماده ۱۵۳ آیین‌نامه داخلی مجلس برای بررسی بیشتر به کمیسیون انرژی مجلس ارجاع داده شد.

آمار معاملات بورس کالا  منتشر شد

ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالا در دو ماه ابتدایی امسال از ۱۲۶ هزار میلیارد تومان عبور کرد. در اردیبهشت امسال نیز نزدیک به ۸ میلیون تن انواع کالا و محصول در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شد. در اردیبهشت امسال، ۷ میلیون و ۹۳۹ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۶۶.۵ هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران معامله شد که نسبت به فروردین از لحاظ حجم افزایش ۹ درصدی و از لحاظ ارزش افزایش ۱۱ درصدی را تجربه کرد. این در حالی است که در فروردین نیز ۷.۲ میلیون تن نواع کالا و محصول به ارزش ۶۰ هزار میلیارد تومان معامله شد. بدین‌ترتیب تنها در دو ماه ابتدایی امسال ۱۵.۱ میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۲۶.۵ هزار میلیارد تومان معامله شود.

تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی در اردیبهشت، معامله افزون بر یک میلیون و ۲۱۵ هزار تن انواع کالا به ارزش ۲۴.۹ هزار میلیارد تومان در دو بخش داخلی و صادراتی را تجربه کرد. همچنین تالار محصول‌های صنعتی و معدنی در ماه گذشته (اردیبهشت) میزبان معامله ۶ میلیون و ۶۸۰ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۴۰.۳ هزار میلیارد تومان بود. تالار کشاورزی نیز شاهد معامله ۵ تن زعفران رشته‌ای در اردیبهشت بود. همچنین تالار خودرو نیز برای نخستین‌بار معامله ۱۱۷ خودرو کارا را به ثبت رساند. بازار فرعی هم در مدت مذکور معامله ۴۳ هزار و ۶۴۴ تن انواع کالا را تجربه کرد.