اخبار
حجم معاملات صرافی یونیسواپ به یک تریلیون دلار رسید
صرافی غیرمتمرکز یونیسواپ یک ماه گذشته به دو موفقیت بزرگ رسیده است. حجم معاملات این صرافی به حدود یک تریلیون دلار رسید و این مهم با رسیدن تعداد کاربران این صرافی به ۳.۹ میلیون نفر به دست آمده است. این اولینبار است که صرافی یونیسواپ از زمان راهاندازی در اواخر سال ۲۰۱۸ روی اتریوم به این حجم معاملات رسیده است. به گزارش پیوست، دادههای منتشرشده نشاندهنده احتمال رشد این پلتفرم در آینده است. بر اساس دادههای Uniswap Labs، تعداد آدرسهای تجمیعی این صرافی طی سه سال فعالیت این پلتفرم در این ماه به حدود ۳.۹ میلیون رسیده است. این دادهها ۲۴ مه در توییتر منتشر شده است. تیم Uniswap Lab در مورد این دادهها گفت: در طول سه سال فعالیت، این صرافی میلیونها کاربر را وارد دنیای DeFi (اقتصاد غیرمتمرکز) کرده است. همچنین این پلتفرم باعث شده تجارت منصفانه و بدون نیاز به مجوز، رواج پیدا کند و موانع تامین نقدینگی را کاهش دهد. صرافی غیرمتمرکز یونیسواپ در حال حاضر روی اتریوم فعال است و از شبکههای Polygon، Optimism، Arbitrum که راهحلهای لایه دومی و مقیاسپذیری اتریوم هستند نیز پشتیبانی میکند. همچنین اخیراً این صرافی اعلام کرده است به زودی شاهد حضور این پلتفرم در دو شبکه دیگر (Gnosis و Polkadot) مبتنی بر EVM یا همان ماشین مجازی اتریوم خواهیم بود. از نظر حجم تجارت یونیسواپ از رقبای خود در بازار صرافیهای غیرمتمرکز بسیار جلوتر است. دادههای CoinGecko حاکی از آن است که پروتکل V3 Uniswap در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۹۳۸ میلیون دلار حجم تولید کرده است که نشاندهنده ۳۳ درصد از حجم بازار است. اما در مقایسه با یونیسواپ میتوان به PancakeSwap که مبتنی بر زنجیره هوشمند بایننس است اشاره کرد. این صرافی غیرمتمرکز با ۴۹۱ میلیون دلار و ۱۷.۳ درصد از سهم بازار در رتبه دوم قرار میگیرد. مقایسه دادههای یونیسواپ با صرافیهای متمرکز مختلف تفاوت و برتری این صرافی بیشتر مشخص میشود. حجم معاملات ۹۳۸ میلیون دلاری یونیسواپ، این صرافی را بعد از بایننس، FTX و Coinbase قرار میدهد که هر کدام به ترتیب ۱۲.۲، ۱.۹۵ و ۱.۷۹ میلیارد دلار حجم معاملات داشتهاند. همچنین یونیسواپ حدود ۵.۹۳ میلیارد دلار ارزش کل داراییهای قفلشده یا TVL دارد که این عدد بر اساس دادههای وبسایت DeFi Llama، یونیسواپ را در رتبه پنجم قرار میدهد. این در حالی است که PancakeSwap با ۴.۲۷ میلیارد دلار ارزش کل داراییهای قفلشده در رتبه هفتم قرار میگیرد و MakerDAO به عنوان بزرگترین پلتفرم دیفای با ۹.۸۲ میلیارد دلار TVL در رتبه اول است.
«اسپیس ایکس» ۵۹ ماهواره را به مدار زمین پرتاب کرد
شرکت «اسپیس ایکس» طی یک ماموریت جدید، ۵۹ ماهواره را به مدار زمین فرستاد. به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت «اسپیس ایکس» (SpaceX) طی ماموریت موسوم به «ترانسپورتر ۵ » (5 Transporter)، ۵۹ ماهواره کوچک را پرتاب کرد و موشک مورد استفاده را دوباره به زمین فرود آورد. طی این ماموریت، یک موشک دو مرحلهای «فالکون ۹»
(9 Falcon) از ایستگاه نیروی فضایی «کیپ کاناورال»
(Cape Canaveral) در فلوریدا بلند شد. نخستین مرحله فالکون ۹ حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب، در منطقه فرود کیپ کاناورال به زمین بازگشت. نمایندگان اسپیس ایکس گفتند که همه ۵۹ محموله حدود ۷۵ دقیقه پس از پرتاب، طبق برنامه در مدار زمین مستقر شدند. ماموریت ترانسپورتر ۵، ماهوارههای کوچکی را برای مشتریان مختلف ارایه میکند. یکی از این مشتریان، شرکت کانادایی GHGSat است که شبکهای از فضاپیماها را اداره میکند. این فضاپیماها، انتشار گاز متان را از مدار زمین ردیابی میکنند. همچنین، ماموریت CPOD شرکت امریکایی Terran Orbital Corporation نیز با فالکون ۹ همراه بود. این شرکت در بیانیهای گفت: این ماموریت نمایش فناوری، فناوریهای مورد نیاز برای پشتیبانی از عملیات را تأیید میکند. ماموریت ترانسپورتر ۵ همانگونه که از نامش پیداست، پنجمین ماموریت اختصاصی ماهوارههای کوچک اسپیس ایکس است.