اخبار
اختلاف ۱۱ هزار تومانی قیمت هر شانه تخممرغ با نرخ مصوب
رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار گفت: نرخ کنونی هر شانه تخممرغ درب مرغداری ۱۱ هزار تومان کمتر از قیمت مصوب آن است. ناصر نبیپور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: قیمت کنونی هر کیلو تخممرغ درب مرغداری ۳۰ هزار تومان و هر شانه ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان است که همچنان کمتر از نرخ مصوب عرضه میشود. ماه پیش با تصویب ستاد تنظیم بازار، قیمت مصوب هرشانه تخممرغ ۳۰ عددی با وزن ۱.۹ کیلوگرم ۷۶ هزار تومان تعیین شد. به گفته او، مازاد عرضه در برابر تقاضا علت اصلی زیان مرغداران بواسطه فروش کمتر از نرخ مصوب است که همین امر موجب شده تا مرغداران خواستار کشتار گله با سن ۴۲ تا ۸۰ هفته شوند. رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران گفت: پشتیبانی امور دام هر کیلو تخممرغ را ۳۱ هزار تومان از مرغداران خریداری میکند که بواسطه خرید کمتر از نرخ مصوب و پرداخت ۴۵ روزه مرغدارانتمایلی به تحویل ندارند اما چنانچه پشتیبانی تخممرغ را به نهاده دامی تهاتر کنند، مرغداران میپذیرند. پیش از این حسین دماوندی نژاد معاون امور تولیداتی دامی وزارت جهاد گفته بود که در راستای حمایت از تولیدکنندگان ضمن حذف تعرفه صادرات، تسهیلات ارزان قیمت به مرغداران و دامداران ظرف حداکثر ۴۸ ساعت پرداخت میشود و تولیدکننده هر وثیقهای را که بتواند بدون زحمت تأمین کند بانک باید آن را بپذیرد. این درحالی است که رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار میگوید: بانک برای دریافت تسهیلات حداکثر ۷۲ ساعت زمان میدهد، ضمن اینکه وثیقه شهری میخواهد که امکان این امر وجود ندارد.
واردات لوازم آرایشی و بهداشتی؛ همچنان ممنوع
یک مقام مسوول در وزارت صمت، گفت: واردات لوازم آرایشی و بهداشتی همچنان ممنوع است و در رابطه با واردات این قبیل کالاها هیچ تصمیم جدیدی اتخاذ نشده است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کاربران سامانه «فارس من» با ثبت پویش «ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و کالاهای تجملاتی» خواستار ممنوعیت واردات این کالاها شدند. امضاکنندگان این پویش اعلام کردند که « از طریق واردات کالاهای تجملی و لوازم آرایش مبالغ هنگفتی ارز از کشور خارج میشود، ضمن اینکه تولید داخلی و سطح اشتغال ملی نیز پایین میآید.»از سال 1397 تاکنون با توجه به بروز مشکلات ارزی برای کشور واردات بسیاری از اقلام غیر ضروری از جمله لوازم آرایشی و بهداشتی، کالاهای تجملاتی ممنوع است و از آن زمان تاکنون واردات این کالاها به صورت رسمی به کشور انجام نمیشود، بنابراین امکان ثبت سفارش واردات این کالاها وجود ندارد و لذا وارداتی در این خصوص نیز انجام نمیشود و ارزی نیز صرف واردات این کالاها نمیشود.همانطور که اشاره شد واردات لوازم آرایشی، بهداشتی و کالاهای تجملاتی از سال 97 تاکنون به کشور ممنوع است، اما برای اطمینان خاطر بیشتر، یکی از مقامات مسوول وزارت صمت در این رابطه به فارس، گفت: «در حال حاضر واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از قبیل شویندهها در زمره کالاهای ممنوعه بوده و همچنان این ممنوع استمرار دارد و در این رابطه هیچ تصمیم و تغییری در جهت اجازه ورود این دسته از کالاها اتخاذ نشده است.»
پارسال چقدر وام تولیدی داده شد؟
آمار سالانه منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد سال قبل بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به واحدهای تولیدی پرداخت شده و ۳۱.۵ درصد از متقاضیان این تسهیلات موفق به دریافت آن شدند. البته با این وجود آماری از میزان پرداخت تسهیلات تولید و اشتغال در کل سال ۱۴۰۰ در دسترس نیست.به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در ۱۱ ماهه سال قبل ۲۴ هزار و ۳۱ میلیارد تومان در قالب ۵۴۱۰ فقره تسهیلات برای تامین مالی بنگاههای تولیدی کوچک، متوسط و طرحهای نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، در راستای اقتصاد مقاومتی و از ۲۴ آبان تا پایان بهمن سال قبل، بیش از ۲۰۲۵ میلیارد تومان تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) در قالب ۱۸۶ فقره به استانهای مختلف پرداخت شده است.در این مدت ۱۷ هزار و ۱۵۸ مورد ثبت نام برای استفاده از تسهیلات رونق تولید انجام شده که ۹۵۰۰ مورد برای دریافت بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بانکها معرفی شدند و در نهایت ۵۴۱۰ فقره تسهیلات به ارزش بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است؛ یعنی حدود ۳۱.۵ درصد از کل ثبت نامکنندگان سال قبل موفق به دریافت این تسهیلات شدند.در این میان آماری از میزان پرداخت تسهیلات تولید و استغال در کل سال ۱۴۰۰ در دسترس نیست. اما از ۲۴ آبان تا پایان سال قبل ۵۰۴۲ مورد ثبت نام برای استفاده از تسهیلات برنامه تولید و اشتغال انجام شده که ۱۳۴۰ مورد برای دریافت تسهیلات ۱۲ هزار و ۸۰۶ میلیارد تومانی به بانک معرفی شدهاند. در نهایت ۱۸۶ مورد پرداخت تسهیلات به ارزش ۲۰۲۵ میلیارد تومان صورت گرفته است؛ یعنی حدود ۳.۷ درصد از کل ثبت نامکنندگان موفق به دریافت این تسهیلات شدند.لازم به یادآوری است که تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه با بهره ۱۴ درصد پرداخت میشود که متقاضیان میتوانند با ثبتنام در سامانه بهین یاب از این ظرفیت در راستای تامین سرمایه در گردش، نوسازی و بازسازی یا تکمیل واحدهای تولیدی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی استفاده کنند.