شیوع اسهال ویروسی در کشور
رییس اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، گفت: بررسیهایی که در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان میدهد آنچه که بیشتر از همه باعث بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است. دکتر مریم مسعودیفر با اشاره به اینکه معمولاً با شروع فصل بهار و تابستان انتظار افزایش بیماریهای گوارشی منتقل از آب و غذا وجود دارد، گفت: بعد از محدودیتهای کرونا هماکنون تماس بین افراد و تجمعات بیشتر شده ضمن اینکه خیلیها در این دو سال، به خاطر محدودیتها تماسی با خیلی از عوامل بیماری زا نداشتند و بالطبع با شروع فصل گرما، بیماریهای اسهال و استفراغ افزایش پیدا میکند. او تاکید کرد: با افزایش موارد گزارش شده بیمارانی با تابلوی بالینی اسهال حاد و آبکی، آنها را از نظر میکروب وبا و سایر میکروارگانیسمها بررسی خواهیم کرد. بررسیهایی که در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت کشور انجام شده نشان میدهد آنچه که بیشتر از همه باعث بروز اسهال حاد شده، عوامل ویروسی است. مسعودیفر با بیان اینکه ویروسها سرایتپذیری خیلی بالایی دارند، تصریح کرد: این ویروسها در عفونتهای گوارشی خود محدود شونده هستند و دوره کوتاهی هم دارند اما در عین حال فوقالعاده مسری هستند و میتوانند افراد زیادی را درگیر کنند. عنوان کرد و گفت: رعایت بهداشت، شستشوی دستها به مدت 20 ثانیه، شستشوی صحیح میوه و سبزیجات و پیشگیری از کمآبی بدن، خودداری بیماران از تماس با بیرون به ویژه گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی ضروری است.