اخبار

۱۴۰۱/۰۴/۰۹ - ۰۱:۱۶:۳۵
کد خبر: ۱۹۰۳۹۷

فیلترینگ زودهنگام اینستاگرام و واتس‌اپ صحت ندارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ، تنها یک شایعه است و هیچ تصمیمی در هیچ بخشی از کشور در این مورد اتخاذ نشده است. به گزارش ایسنا، اخباری از فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها، هر ازگاهی در فضای مجازی منتشر می‌شود و برای کاربران این شبکه‌های اجتماعی نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند. به نظر می‌رسد به‌تازگی هم اخباری از فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ منتشر شده است. دراین راستا عیسی زارع‌پور در واکنش به انتشار اخباری در فضای مجازی در خصوص فیلتر زودهنگام اینستاگرام و واتس‌اپ گفت: این موضوع تنها یک شایعه است، فیلترینگ در اختیار وزارت ارتباطات نیست، اما هیچ تصمیمی در هیچ بخشی از کشور در این مورد اتخاذ نشده است. وی در گفت‌وگو با خانه ملت، تاکید کرد: اطلاع ندارم، چرا این مباحث و شایعات در کشور مطرح می‌شود زیرا تنها نگرانی مردم را در پی دارد. زارع‌پور همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون نگرانی ایثارگران شرکت مخابرات برای بحث اجرای قانون تبدیل وضعیت اظهار کرد: تصمیم‌گیری در این حوزه با وزارت ارتباطات نیست زیرا تنها ۲۰ درصد سهام شرکت مخابرات در اختیار این وزارتخانه قرار دارد و بنابراین تصمیم‌گیر اصلی، سهامدار عمده آن است. ما موافقت کرده‌ایم تا براساس همان سهام ۲۰ درصدی دولت و اختیار یک نفر از پنج نفر هیات‌مدیره شرکت مخابرات، پای کار آمده و هرچه سریعتر قانون تبدیل وضعیت ایثارگران در این مجموعه اجرایی شود.

واکنش وزارت ارتباطات به اعتراض کاربران درباره اختلال در اینترنت

سخنگوی وزارت ارتباطات نسبت به اعتراض کاربران فضای مجازی درباره اختلال در اینترنت واکنش نشان داد و گفت: وزارت ارتباطات هیچ وظیفه یا مسوولیتی در قبال ارایه سرویس به سایت‌های غیرقانونی ندارد. به گزارش خبرنگار مهر، از حدود ۱۰ روز گذشته کاربران و کارشناسان فعال در حوزه ICT از اختلال روی‌DNS‌ها و پروتکل‌های رمزنگاری‌شده و به دنبال آن افت کیفیت و سرعت اینترنت برخی سایت‌ها خبر می‌دهند. در همین رابطه مهدی سالم، سخنگوی وزارت ارتباطات در گفت‌وگو با خبرنگار مهر توضیح داد و اظهار کرد: وزارت ارتباطات هیچ وظیفه یا مسوولیتی در قبال ارایه سرویس به سایت‌های غیراخلاقی، قمار یا سایت‌های فروش رمزارز غیرقانونی ندارد و در حال حاضر آن دسته از سایت‌هایی که اقدام به فروش غیرقانونی فیلترشکن کرده‌اند، با محدودیت مواجه شده‌اند که البته این هم موضوع جدیدی نیست. سخنگوی وزارت ارتباطات افزود: در حال حاضر در فضای مجازی بحث بر روی چندین نوع اختلال در اینترنت مطرح می‌شود؛ نخست اختلال درباره‌DNS‌ها است که بنده اطلاعی ندارم اما این اختلال می‌تواند به موضوع فروش فیلترشکن مربوط شود.

افزایش کلاهبرداری الکترونیکی درپی کمبود تراشه

کمبود شدید نیمه رسانا باعث افزایش کم‌سابقه گزارش‌های کلاهبرداری از سوی خریداران در سال میلادی گذشته شد. به گزارش ایسنا، شرکتERAI‌ اعلام کرد: سال میلادی گذشته ۱۰۱ مورد کلاهبرداری الکترونیکی از سوی شرکت‌های مستقر در امریکا گزارش شد که بالاتر از ۷۰ مورد در سال ۲۰۲۰ و ۱۷ مورد در پنج سال گذشته بود. مارک اسنیدر، رییس شرکتERAI اظهار کرد: شرکتهایی که به دنبال خرید تراشه‌هایی بودند که قادر نبودند از طریق توزیع‌کنندگان معتبر و مجاز تامین کنند، سعی کردند از واسطه‌های کمتر شناخته شده خرید کنند و پول برای خرید کالایی انتقال دادند که هرگز به دست آنها نرسید. گزارش این کلاهبرداری، داوطلبانه بوده و اکثر کلاهبرداری‌های الکترونیکی توسط واسطه‌های فروش تراشه در چین، اتفاق افتاده است. به گفته کارشناسان صنعتی، اگرچه یک پایگاه داده قطعات تقلبی دولتی به نامGIDEP وجود دارد اما امکان گزارش‌دهی ناشناس ندارد. از این رو شرکت ERAI، به پایگاه داده اصلی تبدیل شده که شرکت‌ها برای بررسی مشکلات تراشه تقلبی و گزارش کلاهبرداری استفاده می‌کنند.