اخبار

۱۴۰۱/۰۴/۱۴ - ۰۳:۰۰:۳۶
کد خبر: ۱۹۰۵۶۰

توییچ باز هم فیلتر شد

دسترسی کاربران ایرانی به پلتفرم استریم بازی‌های ویدئویی «توییچ» بار دیگر مسدود شده است. هنوز مشخص نیست اختلال پیش آمده مربوط به فیلترینگ است یا خیر اما همزمانی این موضوع با آغاز تعطیلات تابستانی نوجوانان و جوانان بر شائبه فیلتر توییچ می‌افزاید. بررسی‌ها نشان می‌دهد امکان دسترسی به این پلتفرم با استفاده از ابزارهای فیلترشکن میسر است. طی یکی دو روز گذشته دسترسی کاربران با IP ایران به پلتفرم توییچ محدود شده است. سرویس‌های توییچ یا استیم (دیگر پلتفرم محبوب گیمرها) از گذشته تا امروز هر از گاهی برای کاربران داخل کشور دچار اختلال می‌شوند؛ به عنوان مثال سرویس توییچ یک بار در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ برای مدت زمانی کوتاه فیلتر و سپس رفع فیلتر شده بود و این اتفاق مجددا در اسفند ۱۴۰۰ نیز برای چند روز رخ داده بود. برخی همزمانی بازگشت طرح صیانت به مجلس و فیلتر توییچ را با هم مرتبط دانسته و معتقدند که مسدودسازی صورت گرفته نیز در همین راستا است. توییچ یک سرویس آنلاین برای ویدئوهای پخش زنده است که کاربران مختلف از سراسر جهان را قادر می‌سازد تا به صورت زنده به پخش محتوای مورد نظر خود بپردازند؛ غالب این محتوا را مسائل گیمینگ، استریم زنده بازی کردن و گفت‌وگوی برخط کاربران و استریمر تشکیل می‌دهد.

هشدار مایکروسافت درباره یک بدافزار اندروید

مایکروسافت در گزارش جدیدی به یک بدافزار اندروید تحت عنوان «Toll Fraud» اشاره کرده که کاربران را بدون اطلاع آنها، در سرویس‌های مختلف عضو می‌کند. استفاده از این بدافزار توسط هکرها در چند وقت گذشته بسیار رایج شده، اما به گفته مایکروسافت می‌توان از دچار شدن به آن جلوگیری کرد. تیم امنیتی 365 Defender در پست جدید وبلاگ مایکروسافت تحت عنوان «چگونه یک برنامه اندرویدی می‌تواند کیف پول شما را خالی کند» هشدار می‌دهد که بدافزار Toll fraud در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین تهدیدهای اندروید محسوب می‌شود که می‌تواند بدون اطلاع کاربران، آنها را در یک سرویس پریمیوم عضو کند. هکرها در حملات Toll Fraud به شیوه‌های مختلفی قربانیان را فریب می‌دهند تا به یک شماره تماس بگیرند یا برای آن پیامک ارسال کنند. با انجام این کار، هکر به شبکه اپراتور گوشی قربانیان خود متصل می‌شود و با استفاده از صورتحساب مخابراتی، آنها را در سرویس‌های مختلف عضو می‌کند. این بدافزار کار خود را از طریق استاندارد پروتکل کاربردی بی‌سیم (WAP) انجام می‌دهد که به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهد تا در سرویس‌های پولی عضو شوند و هزینه آن را به قبض تلفن خود اضافه کنند. شاید انتظار داشته باشید که کاربران در این شرایط از طریق نوتیفیکیشن‌های مربوط به این اشتراک‌ها متوجه بدافزار شوند، اما نکته جالب اینکه هکرها از سه API استفاده می‌کنند که می‌توانند از ارسال نوتیفیکیشن جلوگیری کنند. مایکروسافت ادعا می‌کند که گوگل پلی با قابلیت‌های امنیتی خود، این بدافزارها را تا حد بسیار زیادی می‌تواند شناسایی کند و از کاربران خواسته تا از منابع نامعتبر برای دانلود برنامه یا بازی استفاده نکنند. علاوه بر این، در هنگام نصب تمام اپلیکیشن‌ها، مجوزهای درخواست شده را بررسی کنند. مایکروسافت همچنین به کاربران توصیه کرده فقط در صورتی به اپلیکیشن‌ها امکان خواندن یا ارسال پیامک و دسترسی به اعلان‌ها یا سایر برنامه‌ها را بدهند که برای عملکرد عادی آنها ضروری باشد.

باگ ویندوز دیفندر می‌تواند سرعت کامپیوتر شما را کاهش دهد

اگر از کاربران پردازنده‌های اینتل هستید، ممکن است سرعت دستگاه شما به خاطر باگ ویندوز دیفندر کاهش پیدا کرده باشد. آنتی ویروس پیش‌فرض مایکروسافت ظاهرا مشکلی دارد که باعث می‌شود سیستم به‌طور تصادفی از تمام شمارنده‌های سخت‌افزاری پردازنده استفاده کند. این مشکل ظاهرا روی پردازنده‌های نسل 8 تا 11 پردازنده‌های اینتل در دسکتاپ و لپ‌تاپ‌ها دیده شده است. برخی کاربران می‌گویند پردازنده‌های نسل 12 این شرکت مشکلی ندارند و از آن سو، پردازنده‌های AMD هم از گزند این باگ در امان مانده‌اند. همانطور که در گزارش اصلی آمده، مشکل این‌جاست که ویندوز دیفندر به‌صورت تصادفی از هر هفت شمارنده سخت‌افزاری پردازنده استفاده می‌کند. هر شمارنده می‌تواند برای یک حالت امتیاز متفاوت برنامه‌ریزی و میان برنامه‌های مختلف به اشتراک گذاشته شود. ویندوز دیفندر به دلایل نامعلوم به‌طور تصادفی سطح امتیاز شمارنده‌ها را تغییر می‌دهد و باعث تداخل با برنامه‌هایی می‌شود که از سطوح متفاوت قصد استفاده از آنها را دارند. این اتفاق گهگاه در زمان بوت سیستم و کمی بعد از آن رخ می‌دهد. این مشکل مربوط به پردازنده‌های اینتل نیست، چون اگر به شکل دستی شمارنده‌ها را بازنشانی کنید، شرایط به حالت عادی برمی‌گردد. در حال حاضر برای حل این مشکل تنها راهی که پیش روی شما قرار دارد، غیرفعال‌سازی ویندوز دیفندر است، ولی مزایای استفاده از این نرم‌افزار برای کسانی که از آنتی ویروس‌های شخص ثالث استفاده نمی‌کنند، به ایراد آن می‌چربد. راهکار موقت بعدی استفاده از ابزاری است که کوین گلین آن را ساخته و Counter Control نام دارد. این برنامه تشخیص می‌دهد که چه زمانی ویندوز دیفندر شروع به استفاده از شمارنده‌ها می‌کند و بعد دست به بازنشانی آنها می‌زند. مایکروسافت هنوز به این مشکل در آنتی ویروس خود واکنشی نشان نداده است.