رویداد

۱۴۰۱/۰۴/۱۵ - ۰۱:۰۵:۱۳
کد خبر: ۱۹۰۵۹۵

عدم استقراض دولت از بانک مرکزی عامل مهار رشد نقدینگی

ایبِنا| غلامرضا مصباحی‌مقدم درباره دلایل منفی شدن رشد نقدینگی بعد از ۹ سال تاکید کرد: علت اصلی، عدم استقراض دولت از بانک مرکزی است که برای مهار نقدینگی باید همچنان ادامه داشته باشد. وی با بیان اینکه تاکنون عامل مهم تورم در کشور ما افزایش پایه پولی ناشی از رشد نقدینگی بوده است، ادامه داد: رشد نقدینگی دو کانال دارد که یکی استقراض از بانک مرکزی و دیگر بانک‌های عامل است که آنها هم در صورت تراز نبودن و استقراض از بانک مرکزی موجب رشد نقدینگی می‌شوند. این اقتصاددان با اشاره به اینکه درباره عامل اول آمارها نشان می‌دهد از شهریور ماه گذشته، استقراض از بانک مرکزی انجام نشده است، تاکید کرد: دولت همچنان که گفته بود استقراض از بانک مرکزی نداشت و کسری بودجه را از جای دیگری جبران کرد. وی در عین حال گفت: البته هنوز استقراض بانک‌ها ادامه دارد و لازم است در این مورد نیز تدابیر لازم صورت گیرد. این اقتصاددان اضافه کرد: لازم است عدم استقرار از بانک مرکزی استمرار یابد و درعین‌حال بانک‌ها را کنترل کنند که در عملیات خود تراز شوند تا در منابع و مصارف دچار مشکل نشده و به سراغ استقراض از بانک مرکزی نروند تا عامل دیگر رشد پایه پولی مهار شود. مصباحی مقدم ادامه این مسیر را برای کاهش تورم ضروری دانست و گفت: در این مسیر دولت و مجلس برای تراز بودن بودجه تلاش کنند؛ زیرا زمانی که بودجه تراز شود، دیگر کسری بودجه وجود نخواهد داشت که نیاز به استقراض از بانک مرکزی باشد و با ادامه این مسیر، نرخ تورم نزولی خواهد شد.

ورود چندین هیات خارجی به بازار سرمایه ایران

ایرنا| بهادر بیژنی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل بیان کرد: ورود چندین هیات خارجی در ماه‌های گذشته به بازار سرمایه کشور از جمله نشانه‌های مثبت برداشته شدن سایه مشکلات بین‌المللی از سر بازار سرمایه ایران بوده است. مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل افزود: از سوی دیگر تعاملات بین‌المللی شرکت‌های بورسی که بسیاری از آنها معاملات بین‌المللی داشتند با مشکلاتی مواجه بودند که اکنون به نظر می‌رسد این معضلات تسهیل شده باشند. مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل ادامه داد: در سطح دوجانبه یعنی روابطی که با نهادهای ناظر هدف خود داریم، اکنون سازمان بورس با بیش از ۲۰ نهاد ناظر و بورس موافقت‌نامه امضا کرده است. بیژنی اظهار داشت: در سطح چندجانبه می‌توان به ارتباطاتی اشاره کرد که در چارچوب سازمان‌های بین‌الملل مانند سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار (آیسکو) وجود دارد که اکنون ایران به عضویت کامل این هیات در آمده است. مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل اظهار داشت: یکی از سازمان‌های مهم دیگری که سازمان بورس ایران به عضویت آن در آمده است، هیات خدمات مالی است که این سازمان به عنوان مهم‌ترین نهاد استاندارد ساز در بازار محسوب می‌شود، تمرکز آن فراتر از بازار سرمایه است و در کنار این بازار بیمه اسلامی و نیز بانکداری اسلامی را در بر می‌گیرد. بیژنی با بیان اینکه ایران بعد از ۱۳ سال در فروردین سال ۹۵ موفق شد تا به عضویت پیوسته آیسکو در‌اید که این موضوع به عنوان نکته‌ای مهم تلقی می‌شود، گفت: ایران در آذر ۹۷ توانست به عضویت عادی که بالاترین سطح عضویت آیسکو است دست پیدا کند. وی با بیان اینکه آیسکو بیش از ۹۵ بازارهای سرمایه دنیا را در بیش از ۱۰۵ حوزه اجرایی تنظیم و نظارت می‌کند، گفت: ایران می‌تواند در سازمانی که بیش از ۹۵ درصد بازارهای سرمایه دنیا را در بیش از ۱۰۵ حوزه اجرایی تنظیم و نظارت می‌کند، نقش مهم‌تری را ایفا کند.

درباره کتاب «اختیار معامله» 

سنا| تمرکز اصلی کتاب «اختیار معامله» بر فهم عمیق اختیار معامله به همراه آشنایی با برخی از رایج‌ترین راهبردهای معاملاتی آن است که کمک خواهد کرد تا خواننده بتواند با فراگیری آنها در وضعیت‌های مختلف بازار و بر اساس نیاز خود با انتخاب راهبرد مناسب بازدهی سرمایه‌گذاری را افزایش و ریسک آن را کاهش دهد. امروزه معاملات اوراق بهادار در بورس‌های دنیا از حالت سنتی خارج شده و ابزارهای نوین مالی بخش عمده‌ای از معاملات بازار سرمایه را در اختیار خود گرفتند. فقدان این دسته از ابزارها در کشورمان تا مدت‌ها احساس می‌شد، اما از سال ۱۳۹۵ به شکل جدی دنبال شده و اکنون اکثر ابزارهای مهم مالی دنیا، در بورس‌های اوراق بهادار و کالایی کشورمان نیز معامله می‌شوند. از طرفی با توجه به اینکه سطح سواد مالی در کشورمان پایین است نیاز به دانش و نحوه معامله این ابزارهای به‌شدت در بازارهای بورس و خارج از بورس احساس می‌شود. بازار سرمایه ایران در طول دهه‌های گذشته فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه کرده است که در این میان ضرورت سرمایه‌گذاری مبتنی بر دانش و استفاده از ابزارهای مالی نوین به منظور پوشش ریسک سرمایه‌گذاری را صد چندان کرده است. تمرکز اصلی این کتاب بر فهم عمیق اختیار معامله به همراه آشنایی با برخی از رایج‌ترین راهبردهای معاملاتی آن است که کمک خواهد کرد تا خواننده بتواند با فراگیری آنها در وضعیت‌های مختلف بازار و بر اساس نیاز خود با انتخاب راهبرد مناسب بازدهی سرمایه‌گذاری را افزایش و ریسک آن را کاهش دهد.