بورس تغییر مسیر می‌دهد؟

۱۴۰۱/۰۵/۰۱ - ۰۳:۳۷:۱۰
کد خبر: ۱۹۰۹۸۴
بورس
 تغییر مسیر می‌دهد؟

سارا فلاح

هفته آخر تیر ماه نیز مانند سایر هفته‌های تابستان هفته کم‌رمق و کم‌حجمی برای بورس بود. یکی از دلایل آن بسته بودن نزدیک به ۲۰۰ نماد مهم و اثرگذار بازار بود که به دلیل برگزاری مجمع تعطیل شده بودند. این روزها گزارش‌های کدال همراه با اخبار مجامع مهم‌ترین مولفه‌های است که بازار به آن توجه نشان می‌دهد و طبیعتا سهم‌هایی که در سال‌های گذشته تقسیم سود بالاتری داشتند بیشتر مورد توجه هستند.  زمزمه افزایش نرخ سود بانکی باز هم شدیدتر شده و خبر از نرخ ۲۱ درصد به گوش می‌رسد. هرچند افزایش سود بانکی دست کم از نظر روانی بر بازار ما اثر منفی می‌گذارد. اما باید قبول کنیم که بانک مرکزی این نرخ را نه برای بازار سرمایه بلکه بر اساس سیاست‌های پولی و کنترل تورم اتخاذ می‌کند و از این جهت نمی‌توان خرده‌ای به بازار گرفت. یکی از پارامترهایی که اور ولیو یا اندر ولیو بودن کلیت بازار را می‌تواند با آن سنجید نسبت نقدینگی کل کشور به ارزش بازار سهام است. در سال تابستان سال ۹۹ این رقم به بالای دو رسیده بود که نشان از حبابی بودن بازار داشت. دیروز بانک مرکزی گزارشی ارایه کرد که در آن نشان داد که نقدینگی از مرز پنج هزار همت بالاتر رفته. وقتی یک نسبت ساده بین ارزش سهام شناور بازار و نقدنیگی بگیریم عدد 0.7 به دست می‌آید. این موضوع نشان می‌دهد که چقدر بازار ما حباب منفی دارد. منفی‌های این روزهای بازار برای کسانی که دید سرمایه‌گذاری دارند می‌تواند جذاب باشد. هفته آینده هفته پر ترافیکی در کدال خواهد بود. شرکت‌های بیشتری گزارش‌های سه ماهه خود را بار‌گذاری می‌کنند. در حال حاضر تقریبا در هر صنعت یک یا دو شرکت گزارش سه ماهه خود را داده‌اند که گزارش‌های خوبی بوده است .بنابراین می‌توانیم امیدوار باشیم که در کل گزارش‌های سه ماهه خوب و امیدوار‌کننده باشند.  همچنین بازار همچنان منتظر اخبار واگذاری بلوکی دو نماد خودرو و خساپا است. هرچند اینقدر این خبر به درازا کشید و شایعه‌هایی زیادی در این چند ماه به بازار آمد که شاید آن تاثیر‌گذاری لازم را نداشته باشد. اما به هرحال اگر خبر موثق قیمت واگذاری بلوکی مخابره شود صنعت خودرو لیدر بازار می‌شود. شاخص کل همچنان در روند نزولی قرار دارد. همانطور که در تحلیل هفته گذشته عنوان کردیم توقع داشتیم که این روند نزولی ادامه پیدا کند. شاخص در حال نزدیک شدن به حمایت افقی 1450 هزار واحد که با سطح ۳۸ درصد فیبوناچی اصلاحی همپوشانی دارد. شاخص از میانگین متحرک ساده با دوره تناوب ۳۵ روزه فاصله زیادی گرفته است. با توجه به نزولی بودن در چند هفته گذشته توقع داریم در محدود فعلی یا نهایتا در سطح 1450 هزار واخد شاهد اصلاحی تا خط روند نزولی و سطح میانگین متحرک داریم. 

اندیکاتور ار اس‌ای همچجنان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و برتری قدرت فروشندگان را نشان می‌دهد. اندیکاتور‌ام اف‌ای نیز گواه از حجم پایین معاملات دارد که این نیز یک نشانه منفی به حساب می‌آید.

 لذا اگر بخواهیم یک جمع‌بندی کلی داشته باشیم. انتظار داریم که در هفته آینده شاهص کل در محدوده 1450 هزار واخد یا در نگاه خوش‌بینانه در محدوده فعلی شاهد اصلاحی مثبت در خلاف جهت روند اصلی باشد. شاخص هم‌وزن نیز تفاوت چندانی با شاخص کل ندارد به محدوده حمایتی ۳۸ درصد اصلاحی فیبوناچی رسیده و توقع داریم. 

در این ناحیه اصلاحی حداقل تا سطح میانگین متحرک با دوره تناوب ۳۵ داشته باشیم.