رویداد
رمزارزها با تجارت ایران چه میکنند؟
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران میگوید در صورتی که دولت مقدمات اجرایی لازم را برای ورود رمزارزها به عرصه تجارت فراهم کند، میتوان انتظار تحولاتی گسترده را در این بخش داشت. مهرداد عباد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از مدتها قبل بحث استفاده از رمزارزها در تجارت ایران مطرح بود و با توجه به تحریمها و محدودیتهایی که برای نقل و انتقال پول به کشور وجود دارد، از این روش به عنوان یکی از راهکارهای مهم موجود برای عبور از مشکلات یاد میشد اما با این وجود اجرای نهایی آن نیاز به مقدماتی دارد که بسیاری از آنها هنوز فراهم نیست. وی با اشاره به خبر اعلام شده از سوی رییس سازمان توسعه تجارت، بیان کرد: با وجود اعلام این خبر مثبت، هنوز اطلاعات دقیقی از این معامله، اینکه کدام شرکت دولتی یا خصوصی در آن حضور داشته، کشور مبدا چه بوده، کدام کالا ثبت سفارش شده و به وسیله چه ارزی این نقل و انتقال نهایی شده است در دست نیست و از این رو نمیتوان با قاطعیت از نحوه اجرای آن سخن گفت. به گفته عباد، صرف اینکه دولت این روش را به رسمیت شناخته اتفاقی مثبت خواهد بود زیرا اگر در سالهای گذشته شرکتی قصد ورود به این حوزه را داشت حتی امکان آنکه مجرم شناخته شود نیز وجود داشت، اما با این حال باید دید در عمل چه روشهایی برای اجرای این برنامه در دستور کار قرار میگیرد. عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه باید دولت شرایط فعالیت در این حوزه را به شکل دقیق تشریح کند، توضیح داد: از ماهها قبل بحث رمزارز ملی مطرح شده بود که هنوز خبری از آن نیست، با این حال باید دید که اگر امکان معامله چه در صادرات و چه در واردات وجود دارد، چه ارزی از سوی دولت به رسمیت شناخته میشود، کدام صرافی مجوزهای لازم را برای این امر دریافت کرده و تا چه سقفی امکان فعالیت در این حوزه وجود دارد. مشکل دیگر این است که هنوز بسیاری از کشورها و شرکتهای خارجی استفاده از این روش را به رسمیت نشناختهاند، از این رو ما باید در برنامهریزی خود نحوه تعامل با شرکتهای خارجی را نیز لحاظ کنیم. وی خاطرنشان کرد: در صورتی که این مقدمات فراهم شود، قطعا رمزارزها میتوانند تاثیرات مثبت مهمی در تجارت ما داشته باشند. در سالهای گذشته صادرکنندگان از هر روشی که توانستهاند ارز خود را به کشور بازگرداندهاند و از این رو چه در واردات و چه در صادرات استفاده از ظرفیت این ارزها میتواند به تسهیل تجارت کمکی جدی کند. روز گذشته رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد که نخستین ثبت سفارش واردات با استفاده از رمزارزها نهایی شده است. این ثبت سفارش با مبلغ ۱۰ میلیون دلار انجام شده است.
وزارت جهاد نظر خود درباره رب را به سازمان حمایت اعلام کرد
معاون دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی نظر کارشناسی خود را درباره رب اعلام کرده است. مجید حسنی مقدم، معاون دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره تعیین تکلیف قیمت رب گوجه فرنگی افزود: روال کار بر این است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان وزارت خانه تخصصی نظر خود را در این زمینه به سازمان حمایت اعلام کند و این سازمان نیز براساس مستندات و مدارکی که از تشکلها دریافت میکند، در زمینه قیمت یک کالا تصمیمگیری میکند.وی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت، نظر خود را در این زمینه اعلام و مکاتبات لازم را انجام دادهاند و در حال حاضر تصمیمگیری در این زمینه بر عهده ستاد تنظیم بازار است.
وضعیت نامطلوب بیمه کالاهای صادراتی
عضو اتاق بازرگانی ایران میگوید: نه تنها به دلیل تحریم، نمیتوانیم از مزیتهای بیمه بهره ببریم، سطح پوششها به ویژه در صادرات محصولات فسادپذیر نامطلوب است و باید مورد بازنگری قرار بگیرد. امیر عابدی، رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران مساله بیمه تجاری را بسیار مهم و ضروری دانست و تاکید کرد: شاید امروز به دلیل تحریمها شرایط استفاده از بیمه مناسب نباشد و مانند نقلوانتقالات بانکی با محدودیتهای شدیدی مواجه باشیم؛ اما با در نظر گرفتن دو بال تجارت یعنی صادرات و واردات باید اذعان داشت، در واردات این امر غیرممکن است ولی در صادرات با توجه به مذاکرات و موافقتنامه اوراسیا تا حدی امکان استفاده از ظرفیت بیمه وجود دارد.او ادامه داد: صادرکنندگان ایرانی در حوزه کالاهای فسادپذیر با ریسکهای بالایی دستبهگریبان هستند و متاسفانه بخش بیمهای در این حوزه بسیار ضعیف است تا آنجا که این بخش بیشترین درگیری را با شرکتهای بیمه دارد و ضریب اطمینان در این حوزه بسیار پایین است. این فعال اقتصادی به سایت اتاق ایران گفت: اگر قرار باشد در بخش بیمهای رویکرد توسعهگرایانه داشته باشیم باید در مذاکرات بینالمللی در کنار مسائل مالی و بانکی، بیمه را هم لحاظ کنیم. بنابراین باید از ظرفیت اوراسیا بهره گرفت و همکاری با شرکتهای بیمهای همسطح در کشورهای منطقه به ویژه کشورهایی مانند روسیه را با دیپلماسی فعال در اولویت قرار دهیم. به اعتقاد عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در این حوزه صندوق ضمانت صادرات میتواند نقش موثری داشته باشد. عابدی خاطرنشان کرد: بانک و بیمه دو رکن مهم و به هم پیوسته در تجارت هستند و میتوانند زمینه توسعه صادرات و واردات را مهیا کنند.