خبر

۱۴۰۱/۰۵/۲۹ - ۰۳:۵۹:۴۲
کد خبر: ۱۹۱۷۵۶

اثرگذاری سامانه مودیان  در کاهش تورم

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اثر‌گذاری طرح سامانه مودیان بر کاهش تورم گفت: این سامانه با شفاف‌سازی باعث می‌شود افرادی که حاضر به پرداخت مالیات به هر دلیلی نیستند، حق و حقوق مردم را پرداخت کنند.مهدی طغیانی در گفت‌وگو با اشاره به ناتمام بودن طرح سامانه مودیان، گفت: این طرح اگر در شکل نهایی خود کامل شود کمک زیادی به شفافیت در اقتصاد ایران خواهد کرد. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این طرح از این جهت موثر است که همه‌ رویداد‌های مالی در پروفایل یا پوشه مودی بایگانی خواهد شد و در این صورت دیگر نیازی به اظهارنامه نداریم، زیرا تمام موارد درج شده در پوشه، اظهارنامه را تشکیل می‌دهد و به این سبب در روشن شدن رقم واقعی مالیات و گرفتن حقوق مالیاتی مردم از فعالیت‌های اقتصادی اثر گذار خواهد بود.سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم، با بیان اینکه تاثیرگذاری این طرح بر اقتصاد کشور از این جهت است که اگر شفافیت به معنای کامل خود را نشان دهد بسیاری از مالیات‌هایی که درحال حاضر اخذ نمی‌شود، به درآمد‌ها اضافه خواهد شد، گفت: اکنون برخی کسب و کارها مالیات پرداخت نمی‌کنند که علت آن می‌تواند معافیت یا کتمان یا همچنین فرار مالیاتی باشد، ولی این سامانه با شفاف‌سازی باعث می‌شود که این افراد مجبور شوند حق و حقوق مردم را پرداخت کرده تا جلوی کاهش کسری بودجه و تاثیرگذاری آن در تورم گرفته شود.وی در خصوص ایجاد سامانه مودیان، افزود: وقتی این طرح اجرا شود احتکارها، فروش‌های خارج از شبکه و رفتار‌های هیجانی در خصوص فروش کالا‌ها شناسایی می‌شود که این خود نیز بر معکوس شدن روند تورم تاثیرگذار خواهد بود.طغیانی پیش روی در تکمیل سامانه مودیان پایانه‌های فروشگاهی در قالب طرح مالیات بر عایدی را بسیار راهگشا خواند و گفت: واحد‌های تولیدی افزایش قیمت‌های خود را در چهار حوزه املاک، طلا، ارز و خودرو که مهم‌ترین مسائلی که خانواده‌ها در رابطه با آنها دچار مشکل هستند در چارچوب قانون مالیات بر عایدی مهار می‌کنند.

سامانه جدید درخواست بازبینی دهک‌بندی خانوارها اعلام شد

وزارت تعاون با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: هموطنانی که قبلا درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خود را ثبت کرده‌اند اکنون می‌توانند درخواست بررسی مجدد اطلاعات هر کدام از زیربخش‌ها را نیز ثبت کنند. در سامانه جدید «حمایت» که با نشانی اینترنتی http: //hemayat.mcls.gov.ir فعال است، سرپرست هر خانوار می‌تواند دهک اقتصادی خانوار و توضیحات در خصوص علت دریافت یا عدم دریافت یارانه را به همراه اسامی اعضای خانوار خود مشاهده کند. همچنین امکان مشاهده اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در سه بخش اطلاعات خرید از کارت بانکی، اطلاعات خودرو و اطلاعات درآمد به صورت تفکیک شده و مجزا فراهم شده و کاربرانی که درخواست بررسی مجدد این اطلاعات را دارند می‌توانند درخواست خود را در مراحل مجزا و به صورت تفکیک شده ثبت کنند.از دیگر امکانات این سامانه ارایه توضیحات شفاف و تکمیلی در مراحل مختلف در خصوص مأخذ داده‌ها و علت ایرادات احتمالی از دید کاربر، پیش بینی امکان ثبت وضعیت‌های خاص نظیر بیماران خاص یا معلولان گرامی در بخش ثبت درخواست بررسی است و البته استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم شخصی و محرمانه ماندن اطلاعات کاربران نیز به‌طور کامل رعایت شده است.وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در ادامه این اطلاعیه از هموطنانی که قبلاً درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خانوار خود را ثبت نموده‌اند، دعوت کرده است برای مشاهده نتایج بررسی‌ها بر اساس اطلاعات به روزرسانی شده شناسنامه اقتصادی خانوار به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه نمایند. با این توضیح که برای خدمت رسانی بهتر سرپرستان خانواری که رقم آخر کد ملی آنها عدد زوج است در روز‌های زوج و سرپرستان خانواری که رقم آخر کد ملی آنها عدد فرد است، در روز‌های فرد می‌توانند به این وبگاه مراجعه نمایند.سایر هموطنان نیز از روز شنبه پنجم شهریور می‌توانند بدون محدودیت زمانی برای مشاهده اطلاعات دهک، شناسنامه اقتصادی و ثبت درخواست بررسی به سامانه حمایت مراجعه نمایند.

آماری از خلق روزانه نقدینگی در ۷ سال اخیر

مدیرکل دفتر امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد اعلام کرد که در سه ماهه ابتدایی سال جاری روزانه حدود ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی تولید شده است.قربان اسکندری در صفحه شخصی خود در توئیتر آماری از وضعیت روزانه تولید نقدینگی و تورم از سال ۱۳۹۳ تا سه ماهه امسال اعلام کرد.بر اساس این گزارش، در سال ۱۳۹۳ روزانه ۰.۳۹ هزار میلیارد تومان نقدینگی تولید شده و تورم در آن سال ۱۵.۶ درصد بوده است. همچنین، در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ نیز حدود ۰.۶۴ هزار میلیارد تومان روزانه نقدینگی تولید شده است. البته، نرخ تورم در آن سال‌ها به ترتیب ۱۱.۹ و ۹ درصد بوده است.میزان تولید روزانه نقدینگی در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ نیز به ترتیب حدود ۰.۷۶ و ۰.۹۶ هزار میلیارد تومان بوده است. نرخ تورم در این دو سال به ترتیب ۹.۶ و ۳۱.۲ درصد بوده است. تولید روزانه نقدینگی و نرخ تورم در سال ۱۳۹۸ به ۱‌.۶ هزار میلیارد تومان و ۴۱.۲ درصد بوده است. در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز نرخ تورم به‌ترتیب ۳۸.۹ و ۴۰.۲ درصد بوده است. میزان تولید روزانه نقدینگی در آن دو سال نیز به‌ترتیب ۲.۷ هزار میلیارد تومان و ۳.۷ هزار میلیارد تومان بوده است. بر اساس گزارش مدیرکل دفتر امور بانکی و بیمه وزارت اقتصاد، در سه ماهه ابتدایی سال جاری روزانه حدود ۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی تولید شده و نرخ تورم نیز در این مدت ۳۹.۴ درصد بوده است.