طرح مجلس درباره اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه، موازی‌کاری است

۱۴۰۱/۰۵/۲۹ - ۰۴:۲۰:۳۸
کد خبر: ۱۹۱۷۷۶
طرح مجلس درباره اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه، موازی‌کاری است

مدتی است که طرحی تحت عنوان اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه در دستور کار مجلس قرار گرفته است، طرحی که از ابتدا با مخالفت جامعه مشاوران و روانشناسان کشور همراه شد اما متاسفانه هنوز که هنوز است قرار نیست این طرح از دستور کار خارج شود، این در حالی است که طرح فرستادن طلاب به مدارس نیز با مخالفت جمعی از معلمان مواجه شد و البته این طرح به اجرایی شدن هم رسید، اما مساله این است که در حوزه روانشناسی و مشاوره در حالی که به میزان لازم افراد تحصیلکرده در این زمینه وجود دارند و اگر موقعیت شغلی هم باشد باید در اختیار این افراد قرار بگیرد که سال‌های برای درس خواندن در این رشته زمان صرف کرده‌اند، نه کسانی که تخصصی در این رابطه ندارند و نمی‌توانند در مواقع بحرانی به افرادی که واقعا نیازمند کمک‌های تخصصی و کارشناسانه هستند، مشورت بدهند. مساله اینجاست که تا به حال چندین بار سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به‌طور جداگانه و بسیاری از روانشناسان و مشاوران به این مساله اعتراض کرده‌اند و خواستار خارج شدن این طرح از دستور کار مجلس شده‌اند و البته از سوی دیگر برخی از موافقان این طرح با اظهار نظرهای غیر کارشناسانه به این وضعیت دامن زده و به نوعی باعث بروز تنش‌هایی در این زمینه شده‌اند. به هر حال یک بار دیگر رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه مخالف کرده است. 

     اجرایی شدن طرح مجلس 

ضرورت ندارد

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با بیان اینکه طرح مجلس درباره اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه، موازی‌کاری است و ضرورتی ندارد، گفت: به زودی لیست دیگری از افراد و صفحات جعلی روانشناس‌نماها منتشر خواهد شد. محمد حاتمی رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح پیشنهادی مجلس مبنی بر «اصلاح ماده یک قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور» که براساس آن «صلاحیت اعطای مجوز مشاوره با رویکرد دینی و اسلامی به صورت مستقل در اختیار مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور قرار گیرد»، گفت: کسانی که تحصیلات روانشناسی و مشاوره داشته باشند اعم از روحانیون، مهندسان، پزشکان و... می‌توانند از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیز مجوز دریافت کنند. او ادامه داد: چه بسا بسیاری از روحانیون که تخصص روانشناسی و مشاوره داشته‌اند و مدارک‌شان مورد تایید وزارت علوم بوده است از سازمان مجوز دریافت کرده و مشغول فعالیت هستند. رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به طرح مجلس گفت: این طرح اخیر مجلس از سوی برخی نمایندگان مجلس مطرح و به مرکز پژوهش‌های مجلس نیز ارایه شده است و سازمان نظام روانشناسی با این طرح مخالف است و آن را موازی کاری می‌داند و ضرورتی ندارد چنین طرحی ارایه شود. حاتمی تاکید کرد: خوشبختانه حوزه علمیه نیز در این طرح ورودی ندارد و همانطور که گفته شد این طرح از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس ارایه شده که باید پس گرفته شود.

    نظرخواهی انجام شده است

او در پاسخ به این سوال که آیا مرکز پژوهش‌های مجلس از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در این‌باره نظرخواهی کرده، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در این زمینه از ما طی نامه‌ای نظرخواهی کرده است. روز گذشته نیز با رییس مرکز پژوهش‌های مجلس جلسه‌ای در این خصوص برگزار کردیم. همچنین ما در یک نامه مبسوط که شخصا به دفتر آقای قالیباف ارایه کردم، نظرات‌مان را در این خصوص اعلام کردیم و منتظر هستیم تا پاسخ دهند. رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: این کار صحیح و درست نیست و با روح فرمان حضرت امام که پیوند دانشگاه و حوزه را مطرح کرده بودند مغایرت دارد. در هیچ کشوری نیز چنین چیزی سابقه ندارد که مسوولیت‌های یک سازمانی را به سازمان دیگری بدهند. حاتمی خاطرنشان کرد: سازمان هم در این زمینه با همه نهادها و سازمان‌ها از جمله حوزه علمیه تعامل دارد و تفاهم نامه‌ای نیز بین ما و حوزه منعقد شده است و ارتباط خوبی با آنها داریم همانطور که با دانشگاه هم در ارتباط هستیم و از این ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم. همه باید کمک کنند که سازمان مستقل و مقتدر بوده و به وظایف خود عمل کند. او همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره انتشار لیست دیگری از روانشناس‌نماها گفت: یک لیست سوم که حدود ۱۵۰ اسم است نیز در این زمینه در راه است و به زودی منتشر شود. رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این لیست ترکیبی است از صفحات جعلی است که در فضای مجازی در حوزه روانشناسی و مشاوره فعالیت می‌کنند، همچنین اسامی افرادی که تحت عنوان روانشناس در حال فعالیت هستند اما هیچ گونه تحصیلات روانشناسی ندارند، در این لیست آمده است. حاتمی درباره رسیدگی به تخلفات صنفی گفت: در صورت بروز تخلفات صنفی نیز این موارد در هیات‌های رسیدگی به تخلفات بررسی می‌شود و احکامی نیز در خصوص متخلفان صادر می‌شود. این احکام از تذکر تا محرومیت دائم از ارایه خدمات روانشناسی و مشاوره است.