سیاست

۱۴۰۱/۰۶/۲۰ - ۰۱:۵۳:۰۲
کد خبر: ۱۹۲۴۸۱

واکنش ایران به اتهامات آلبانی

سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد گفت: ایران به عنوان یکی از اهداف حملات سایبری، ادعاهای آلبانی را ساختگی و بی‌اساس می‌داند. سعید ایروانی، سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان با بیان اینکه «ایران به عنوان یکی از اهداف حملات سایبری، ادعاهای آلبانی را ساختگی و بی‌اساس می‌داند»، نسبت به هرگونه اقدام تحریک‌آمیز و غیرموجهی که تحت پوشش ادعاهای بی‌اساس انجام می‌شود، هشدار داد. سفیر ایران در نامه به آنتونیو گوترش، اتهامات اخیر دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران را بی‌اساس دانست و تاکید کرد: کشورم به دروغ متهم به حمله سایبری شد.

نماینده کشورمان در سازمان ملل در این نامه که رونوشت آن به رییس شورای امنیت سازمان ملل متحد ارسال شده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه انتساب حمله سایبری ادعایی به زیرساخت‌های آلبانی را قاطعانه رد و محکوم می‌کند. در نتیجه، اتهاماتی که به ایران وارد شده است، کاملاً بی‌اساس بوده و رد می‌شود.

 ایروانی همچنین اعلام کرد: اینگونه ادعاهای ساختگی و کذب تنها با جعل و فرضیات طرح شده با اهداف سیاسی مطرح شده است. علاوه بر این، با توجه به ماهیت و ویژگی‌های فنی فضای سایبری، ایران نسبت به امکان طراحی و اجرای طیف وسیعی از سناریوهای حمله سایبری توسط شواهد جعلی و ساختگی برای انتساب این حملات به دولت‌ها هشدار می‌دهد. در نامه نماینده دایم کشورمان اشاره شده که جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر موضع پایدار خود تاکید می‌کند که فضای سایبری و و فناوری‌های مرتبط با آن باید صرفاً برای اهداف 

صلح آمیز استفاده شود و دولت‌ها باید با همکاری، مسوولانه و با رعایت کامل حقوق بین‌الملل قابل اعمال اقدام کنند. ایران این رویکرد را در فضای سایبری بین‌الملل حفظ می‌کند که مبتنی بر رفتار هنجاری و مسوولانه دولت در زمان صلح است. سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد در این نامه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از دیرباز هدف اصلی و قربانی اصلی حملات سایبری زیرساختی بوده است که در ارایه خدمات عمومی و دولتی اختلال ایجاد کرده است. حملات استاکس نت و دوکو به تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای ایران و همچنین حملات اخیر به زیرساخت‌های صنعتی مانند صنایع فولاد و پتروشیمی نمونه‌هایی از این حملات سایبری هستند. همچنین رژیم صهیونیستی بارها به دخالت خود در این حملات جنایتکارانه که از حمایت بی‌دریغ امریکا برخوردار شده، اعتراف کرده است. سفیر ایران در سازمان ملل در این نامه به امکان طراحی عملیات و حملات سایبری و فعالیت‌های خرابکارانه گروهک تروریستی منافقین با هدف انتساب این اقدامات خرابکارانه به ایران اشاره کرده و گفته است که این سازمان تروریستی مورد حمایت رژیم اسراییل، قادر به برنامه‌ریزی و اجرای حملات سایبری به زیرساخت‌های دیگر کشورها از داخل خاک آلبانی می‌باشد و تاکنون نیز این گروهک تروریستی چندین حمله سایبری تروریستی علیه زیرساخت‌های ایران با کمک و حمایت برخی از کشورها انجام داده است.

نماینده دایم کشورمان در سازمان ملل ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیر موجهی که تحت پوشش ادعاهای بی‌اساس انجام می‌شود، حق ذاتی خود را برای پاسخگویی، مطابق حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به هرگونه تهدید، حمله یا اقدام غیرقانونی که منافع، زیرساخت‌های حیاتی و غیرنظامی آن هدف قرار دهد، به تناسب و هر زمان که لازم بداند، محفوظ می‌دارد. ایروانی در پایان این نامه، تعرض پلیس آلبانی به اماکن دیپلماتیک ایران را نقض آشکار تعهدات بین‌المللی آلبانی دانسته و تاکید کرده است که پلیس آلبانی با توسل به زور و بدون رضایت ایران وارد نمایندگی‌های دیپلماتیک ایران در تیرانا شدند. چنین تجاوزی نقض آشکار حقوق بین‌الملل، به ویژه اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی، و همچنین تعهدات کشورها بر اساس کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنوانسیون ۱۹۶۳ وین در رابطه با روابط کنسولی است، که همه کشورها ملزم به رعایت آنها بوده و متعهد هستند تا اقدامات مقتضی برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک و کنسولی در برابر هر گونه تعرض یا آسیب و جلوگیری از هرگونه خسارات به این اماکن اتخاذ نمایند.

علل سردرگمی امریکا در مذاکرات

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی علل و ابعاد ابهام و سردرگمی امریکا در روند مذاکرات هسته‌ای پرداخت. دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی علل و ابعاد ابهام و سردرگمی امریکا در روند مذاکرات هسته‌ای پرداخت. در این گزارش آمده است: دور جدید «گفت‌وگوهای هسته ای» از ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۱ در وین از سرگرفته شد. در یک ارزیابی کلی اخبار مثبتی در مورد این دور از گفت‌وگوها منتشر شد و بر همین اساس احتمال احیای توافق هسته‌ای افزایش یافت. با این حال پس از گذشت چند هفته، تحول خاصی در زمینه احیای این توافق به وقوع نپیوست. روشن است که تطویل فرایند مذاکرات ناشی از ناسازگاری‌های امریکا به عنوان مقصر اصلی برهم زدن توافق هسته‌ای است. در این گزارش تصریح شده: با این حال جوزپ بورل مسوول سیاست خارجی اروپا و معاون او انریکه مورا به عنوان هماهنگ‌کنندگان اروپایی، با جمع‌بندی ادوار قبلی مذاکرات پیش نویس پیشنهادی خود را در مذاکرات مرداد ماه به طرفین تحویل دادند. جمهوری اسلامی ایران ملاحظات خود را درخصوص این 

پیش نویس با تأکید بر مواضع اصولی نظام به طرف مقابل ارایه داده است. در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ذکر شده است: در همین راستا تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) و همچنین چین و روسیه پیشنهادهای اصلاحی ایران بر روی پیش نویس را معقول و واقع بینانه ارزیابی کرده‌اند.