در شهر
راهاندازی خودروهای برقی اشتراکی در تهران
مهدی شریفیان، مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران اعلام کرد: با سرمایهگذاری بخش خصوصی و همکاری تولیدکننده داخلی فعالیت 1000 خودروی برقی اشتراکی در تهران آغاز میشود. او در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: بعد از همایش فرصتهای سرمایهگذاری برای اولینبار تفاهمنامهای با سرمایهگذار بخش خصوصی امضا شد تا راهاندازی خودروهای برقی اشتراکی را که تولید داخل است، شاهد باشیم. در پارت اول این پروژه 1000 خودروی برقی اشتراکی جهت استفاده در محدوده مرکزی شهر درنظر گرفته شده که شهروندان در قالب کاربر میتوانند مشابه دوچرخههای اشتراکی در پایتخت از این خودروهای برقی با ظرفیت 2 مسافر استفاده کنند. این خودروها فرایند مجوز آن در وزارت صمت در حال پیگیری است و ما هم همکاریهای لازم را با سرمایهگذار بخش خصوصی انجام میدهیم تا هر چه سریعتر این خودروها توسط شهروندان مورد استفاده قرار گیرد.
نرخ کرایه تاکسیهای فرودگاه مهرآباد «شناور» شد
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران از اجرای فاز اول طرح شناور شدن نرخ کرایه تاکسیها از فرودگاه مهرآباد خبر داد.به گزارش ایسنا، اسماعیل بیگی با بیان اینکه از روز گذشته سه شنبه ۲۹ شهریورماه جاری، نرخ کرایه تاکسیهای مهرآباد شناور شده است، گفت: در نظر داریم کم کم این نرخ شناور به تاکسیهای خطی تسری یابد. او که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، در مورد نحوه شناور شدن نرخ کرایهها با بیان اینکه بارکدهای دو بعدی طراحی شده که مسافران میتوانند بهصورت الکترونیک کرایه را پرداخت کنند، افزود: بر اساس این طرح، پرداخت کرایه در زمان اوج سفر با زمان عادی متفاوت است و نرخ کرایه در زمان معمول که اوج سفرها و ترافیک نیست، کمتر است. اسماعیل بیگی افزود: بر اساس مصوبه شورای شهر نرخ کرایه شناور تا سقف ۳۰ درصد میتواند افزایش یابد، البته این بدین معنا نیست که در همه سفرها این افزایش ۳۰ درصد اعمال میشود؛ بلکه در ساعت ۱۶ با توجه به الگوی سفر ۱۰ درصد افزایش یابد یا مثلا در ساعت ۱۸، نرخ کرایه ۲۵ درصد افزایش یابد. بر اساس این گزارش، شورای شهر تهران در حین بررسی لایحه تعیین نرخ کرایه تاکسی برای سال ۱۴۰۱ به شهرداری تهران اجازه داد که در مدت شش ماه با ایجاد زیرساختهای الکترونیک، در زمان اوج ترافیک نسبت به شناور کردن نرخ کرایه تا ۳۰ درصد اقدام کند.
تولید و عرضه مسکن راهکاری برای کنترل قیمتها
دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور با بیان اینکه در حال حاضر هیچ روشی به جز تولید برای کنترل قیمت مسکن وجود ندارد، گفت: ما باید تولید مسکن در کشور را افزایش دهیم تا بتوانیم در بازار عرضه و تقاضای مسکن به تعادل برسیم که در این صورت قطعا میتوان قیمتها را کنترل کرد. فرشید پورحاجت در گفتوگو با ایسنا در خصوص نقش مسکن در اقتصاد کشور اظهار کرد: حوزه تولید مسکن در کشور با صنایع و خدمات مختلفی ارتباط دارد که شامل بنگاههای اقتصادی و صنایع تولیدی و خدماتی میشود. وی با بیان اینکه صنعت احداث مسکن و ساختمان یک صنعت پیشتاز است، افزود: صنعت احداث مسکن و ساختمانهای مسکونی، لوکوموتیو اقتصادی است که طیف صنایع بسیاری را با خود درگیر میکند و با بیش از هزار نوع صنف، تولید، صنعت و غیره ارتباط مستقیم دارد. دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور با بیان اینکه صنعت مسکن در اقتصاد کشور از جایگاه ویژهای برخوردار است، تصریح کرد: بخش مسکن یک صنعت کاملا اقتصادی است و تحت تاثیر اقتصاد کلان است و هر اتفاق در اقتصاد کلان رخ دهد، این صنعت نیز به تبعیت از آن واکنشهای خود را خواهد داشت. پورحاجت با بیان اینکه شرایط حوزه مسکن به برنامهریزیهایی که توسط سیاستگذاران کلان یعنی دولت که در این حوزه انجام میدهد بستگی دارد، عنوان کرد: براساس موارد مربوط به حوزه مسکن و تاثیر اقتصاد بر این حوزه، حدود ۷ درصد اقتصاد کشور با حوزه مسکن ارتباط و چسبندگی کامل دارد و گاهی این درصد تا ۲۰ درصد نیز میرسد. وی در خصوص تاثیر اقتصاد کلان بر مسکن گفت: اگر تورم اقتصاد کشور را بهطور کلی کنترل کنیم قطعا تاثیر خود را بر بازار مسکن خواهد گذاشت و این بازار نیز در شرایط ثبات قرار میگیرد. پورحاجت با بیان اینکه شاخصهای دیگری نیز با صنعت مسکن مرتبط است، تصریح کرد: صنعت مسکن به شاخصهایی مثل عرضه و تقاضا نیز مرتبط است. اگر در حوزه عرضه و تقاضا تعادل ایجاد نشود ثبات قیمتی در این صنعت رخ نخواهد داد؛ اتفاقی که امروز در کشور گریبانگیر آن هستیم. وی با اشاره به اینکه شاخص عرضه و تقاضای مسکن در کشور از شاخص مصونی برخوردار نیست، افزود: در این زمینه و بر اساس اعلام دولت، مجلس و کارشناسان مرکز پژوهش مجلس، با کمبود منازل مسکونی در کشور مواجه هستیم. دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور با بیان اینکه نمیتوان در بازه زمانی کوتاهمدت، تعادل را به بازار مسکن بازگردانیم، عنوان کرد: گاهی بازیگر اصلی در حوزه بازار مسکن، عرضه و تقاضا است و باید کلیه فعالان بخش خصوص بازار مسکن در این زمینه تلاش کنند. پورحاجت در خصوص سهم مسکن از درآمد خانوارهای ایرانی اظهار کرد: ۶۰ درصد از درآمد خانوارها به حوزه مسکن اختصاص دارد. وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ روشی به جز تولید برای کنترل قیمت مسکن وجود ندارد، تصریح کرد: ما باید تولید مسکن در کشور را افزایش دهیم تا بتوانیم در بازار عرضه و تقاضای مسکن به تعادل برسیم که در این صورت قطعا میتوان قیمتها را کنترل کرد.