خبر

۱۴۰۱/۰۷/۰۷ - ۰۱:۵۱:۱۵
کد خبر: ۱۹۲۹۶۷

مصوبه جدید شورای عالی معادن ابلاغ شد

مصوبه جدید شورای عالی معادن در رابطه با تعیین قیمت پایه مواد معدنی در سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد. به گزارش خبرگزاری مهر، رضا محتشمی‌پور معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت و دبیر شورای عالی معادن مصوبه جدید شورای عالی معادن پیرامون بررسی مفاد دستورالعمل شماره ۶۰/۴۶۹۴۰ تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ در شورای عالی معادن (پیرو بخشنامه تعیین قیمت پایه مواد معدنی در سال ۱۴۰۰) را به ادارات کل صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان سازمان مناطق آزاد قشم، چابهار، ارس و ماکو ابلاغ کرد.در این ابلاغیه آمده است: موضوع بررسی مفاد دستورالعمل شماره ۶۰/۴۶۹۴۰ تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ (پیرو بخشنامه تعیین قیمت پایه مواد معدنی در سال ۱۴۰۰- ابلاغی به شماره ۶۰/۳۹۵۳۹۰ تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰) در جلسه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی معادن مطرح شد که با عنایت به تبصره ۴ ماده ۱۲ قانون معادن رأی قطعی و لازم الاجرای شورا طبق شرح ذیل جهت اقدام لازم ارسال می‌شود. درخواست معاونت معادن و فرآوری مواد دایر بر بررسی مفاد دستورالعمل فوق‌الذکر در شورای عالی معادن (پیرو بخشنامه تعیین قیمت پایه مواد معدنی در سال ۱۴۰۰ تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰) مورد اجابت تشخیص و مراتب در جلسه تاریخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی معادن و با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور و عدم حضور نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی موضوع بند (ط) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، مطرح و نظر به ضرورت ایجاد و حفظ وحدت رویه و پرهیز از هر گونه اعمال نظر شخصی و سلیقه‌ای و ایضا لزوم رفع ابهام از ادارات کل تابعه در خصوص برخی از موارد بخشنامه شماره ۶۰/۲۹۵۳۹۰ تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ تعیین قیمت پایه مواد معدنی در سال ۱۴۰۰، رأی به تأیید و لازم الاجرا بودن مفاد دستورالعمل صادر و اعلام می‌شود. لذا مقتضی است ضمن اجرای رأی مذکور، رونوشتی از اقدامات به عمل آمده به دبیرخانه شورای عالی معادن ارسال شود.

تمام مطالبات گندمکاران پرداخت شد

رییس بنیاد ملی گندمکاران از پرداخت ۷ هزار میلیارد تومان از مطالبات باقی ‌مانده گندمکاران و تسویه کامل بدهی‌ها خبر داد. عطاالله هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر افزود: امروز جلسه‌ای در این خصوص برگزار شد که نماینده سازمان برنامه و بودجه نیز در آن حضور داشت و اعلام کرد که کل بدهی‌های گندمکاران تسویه شده است. وی ادامه داد: یعنی علاوه بر آن ۵ هزار میلیارد تومانی که روزهای قبل پرداخت شده بود، ۷ هزار میلیارد تومان دیگر نیز امروز پرداخت شد که به حساب گندمکاران واریز می‌شود. رییس بنیاد ملی گندمکاران تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه این اعتبار را به حساب بانک کشاورزی واریز کرده است و چند روز طول می‌کشد تا به دست همه کشاورزان برسد.

آیا قیمت مرغ و تخم‌مرغ تغییر می‌کند؟

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: بایستی بر روی اصلاح قیمت مرغ و تخم‌مرغ اقدامات کارشناسی انجام و پس از آن قیمت‌های تعیین شده در ستاد تنظیم بازار بررسی شود. به گزارش ایسنا، محمد قربانی در پاسخ به این سوال که چرا بر اساس وعده داده شده مبنی بر اصلاح قیمت مرغ در ابتدای مهرماه هنوز تغییری در این زمینه حاصل نشده است؟ گفت: فعالان صنعت طیور جلسه‌ای با معاون اول رییس‌جمهوری داشتند و در آنجا قرار شد انتهای شهریور ماه و ابتدای مهرماه جلسه‌ای با معاونت امور دام جهادکشاورزی برگزار شود و روی قیمت جدید به توافق برسند. یک جلسه آن برگزار شده و منتظر جلسه بعدی هستیم.وی ادامه داد: برخی از فعالان این صنعت اعلام کردند که قیمت مرغ ۵ درصد افزایش داشته باشد؛ ولی باید بر روی آن کار کارشناسی انجام و قیمت تعیین شده در ستاد تنظیم بازار بررسی شود.معاون وزیر جهادکشاورزی در خصوص قیمت تخم‌مرغ نیز گفت: صنعت تخم‌مرغ تفاهمی با شرکت پشتیبانی داشتند و روزانه تعدادی تخم‌مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری می‌شد. این صنعت مطالباتی دارند که با سازمان برنامه و بودجه در حال رایزنی هستیم و مطالبات آنها به زودی پرداخت خواهد شد.وی در پاسخ به این سوال که قیمت تخم‌مرغ تغییری خواهد کرد یا خیر؟ گفت: باید بر روی قیمت تخم‌مرغ نیز کار کارشناسی شود، ولی بعید می‌دانم که قیمت تخم‌مرغ تغییری داشته باشد.قربانی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد به بازار روغن نباتی نیز اشاره کرد و گفت: انجمن صنایع روغن نباتی در ماه‌های قبل اقدام به کاهش قیمت روغن پایین‌تر از نرخ مصوب یعنی ۱۰ درصد در روغن خوراکی و ۱۵ درصد در روغن صنف و صنعت کرده‌اند تا بتوانند با تحریک تقاضا فروش خود را داشته باشند.معاون وزیر جهادکشاورزی در خصوص شکر نیز گفت: قیمت شکر درب کارخانه ۱۸ هزار تومان و قیمت فله شکر حدود ۲۰ هزار تومان است. قیمت شکر بسته‌بندی نیز تا ۲۳هزار و ۵۰۰ تومان هم‌ می‌رسد.وی تصریح کرد: همه طبق قانون ملزم به درج قیمت مصرف‌کننده بر روی کالاها هستند. اینکه در برخی از بسته‌بندی‌ها قیمت‌ها را درج نمی‌کنند خلاف است و باید دستگاه‌های مربوطه ورود پیدا کنند.قربانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه قیمت برنج چه زمانی اعلام می‌شود؟ گفت: سال گذشته اتفاقی که برای برخی از ارقام برنج‌های داخلی افتاد خارج از چارچوب‌های متداول بود، زیرا موضوع جدید پیش نیامده بود. به همین دلیل دولت به بازار برنج ایرانی ورود و اقدام به نرخ‌گذاری کرد تا فروش برنج بالاتر از نرخ تعیین شده قابل قبول نباشد.