در شهر
پیشبینی وارونگی هوا در آذر و دی
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن توضیح درباره پدیده وارونگی دما گفت: در مهر و آبان با این پدیده مواجه نیستیم بلکه در آذر و دیماه با افزایش سرما، وارونگی دما رخ میدهد.
سید محمدمهدی میرزایی قمی در گفتوگو با ایسنا درباره پدیده وارونگی دما اظهار کرد: این پدیده بیشتر در ماههای سرد سال اثرات منفی خود را روی آلودگی هوا نشان میدهد. در ماههایی مانند آذر و دی که هوا سردتر است با توجه به کاهش ارتفاع لایه مرزی، بستر برای افزایش حجم و غلظت آلایندهها مهیا میشود و با وجود پدیده وارونگی دما و فقدان جریان جوی و تجمع آلایندهها این مشکل تشدید میشود. وی افزود: هنگام پدیده وارونگی دما معمولا هوای نزدیک به سطح زمین، گرمتر و در سطح بالاتر، خنکتر است. در چنین شرایطی هوای گرمتر- که از جرم حجمی کمتری برخوردار است- به سمت بالا و هوای سنگینتر به سمت پایین حرکت میکند. این پدیده باعث به وجود آمدن جریان هوا و جابهجایی آلایندهها میشود. میرزایی قمی تاکید کرد: در برخی موارد هوای نزدیک به سطح زمین خنکتر و هوای سطح بالاتر نیز گرمتر میشود. در این شرایط پتانسیل جابهجایی وجود ندارد؛ به عبارتی هوای سرد - که سنگینتر است - پایین و هوای گرم - که سبکتر است - بالا میماند. وی ادامه داد: در این شرایط اختلاط، باد و جریان هوا صورت نمیگیرد و انباشت آلایندهها را تشدید میکند که در برخی روزهای سال بهویژه روزهای سرد در اواخر پاییز و اوایل زمستان مانند دی ماه، این پدیده موجب افزایش میزان آلودگی هوا میشود. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به پدیده وارونگی دما در مهر و آبان ماه اشاره کرد و گفت: معمولاً طی این دو ماه با توجه به گرمای نسبی هوا، پدیده وارونگی دما مشکل زیادی روی کیفیت هوا ایجاد نمیکند. میرزایی قمی به ارایه توصیههایی به مردم در شرایط وارونگی دما پرداخت و توضیح داد: در شرایط افزایش غلظت آلایندهها دستورالعملهای مشخصی مطابق با هر آلاینده وجود دارد. از لحاظ بهداشتی نکته دارای اهمیت این است که روزهایی که غلظت آلایندهها بالا میرود، مردم نکات بهداشتی و دستورالعملهای مربوط به آن شرایط را انجام دهند. معمولا افراد خاصی که از نظر سلامتی در شرایط منحصربهفردی هستند مانند افراد کهنسال، کودکان، زنان باردار باید خود را کمتر در معرض آلودگی قرار دهند. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران باتوجه به اقدامات موثر در ایام وارونگی دما اظهار کرد: با توجه به اینکه در فصول سرد سال به علت ضعیف شدن یا نبود تابش خورشیدی ارتفاع لایه مرزی جو کاهش مییابد و این کاهش ارتفاع لایه مرزی به همراه نبود همرفت کافی در جهت قائم سبب تجمع آلایندهها و بالتبع افزایش غلظت آنها میشود، لازم است که بهطور موثری از تولید و انتشار آلایندهها از منابع مختلف تولید آلایندگی جلوگیری شود.
آغاز اقدامات عملی پیشگیرانه در ۱۱ ساختمان ناایمن تهران
رییس کمیته ایمنسازی شورای اسلامی شهر تهران با اعلام آغاز اقدامات عملی ایمنسازی ۱۱ ساختمان در منطقه ۱۱ تهران، اقدامات این شهرداری را در برخورد با ساختمانهای ناایمن و خطرآفرین محلههای مرکزی شهر، هوشمندانه و جسورانه دانست. به گزارش ایرنا، مهدی بابایی در جلسه شهر ایمن که در منطقه ۱۱ تهران برگزار شد، به موضوع پیگیری شهر ایمن پرداخت و گفت: سلسله نشستها و جلسات شهر ایمن در همه مناطق ۲۲ گانه به تفکیک برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: اولویت جلسات شهر ایمن بررسی روند ایمنسازی ساختمانهای ناایمن و پر خطر است. بابایی در این جلسه از آغاز اقدامات عملی ایمنسازی ۱۱ ساختمان در منطقه ۱۱ تهران خبر داد گفت: کمیته ایمنسازی و مدیریت بحران شهر تهران پیشرفت پروژهها را تحسین کرده و از اقدامات پیشگیرانه در خصوص ساختمانهای ناایمن حمایت میکند. رییس کمیته ایمنسازی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: روند پیشگیری و ایمنسازی باید با انرژی بیشتر تا رسیدن به وضع مطلوب ادامه پیدا کند. بابایی در خصوص پاساژ آزاد و ساختمانهای ناایمن منطقه ۱۱ تهران اظهار داشت: این منطقه دارای ۱۱ ساختمان بسیار پر خطر است که ایمنسازی آنها با همکاری دستگاهها در دستور کار قرار گرفته است. عضو شورای شهر تهران بر ضرورت اطلاعرسانی از اقدامات شهرداری برای ایمنسازی ساختمانهای پر خطر تاکید کرد و افزود: اطلاعرسانی به وقت و جامع به مردم در دستور کار باشد تا مردم بدانند شهرداری چه کرده و چه برنامههایی دارد. بابایی با اشاره به اهمیت و الزام موضوعات آموزش به شهروندان گفت: سازمان آتش نشانی آموزشهای الزامی برای مالکین ساختمانهای ناایمن و برگزاری مانور زلزله و مانورهای ایمنی را در سطح نواحی اجرایی کند چرا که اصل مهم آموزش قبل از وقوع بحران است و مردم با آموزش میتوانند آماده باشند. عضو شورای شهر تهران همچنین با تاکید بر روش و رویکرد پیشگیرانه در مدیریت بحران اعلام کرد: باید رویکرد پیشگیرانه داشته باشیم و با آموزشهای گام به گام به کسبه و مالکین پیش برویم. به گفته وی، گروههای دوام فعال در محلات باید نسبت به برگزاری مانورهای آموزشی در سطح محلات اقدام کنند.