اخبار

۱۴۰۱/۰۷/۲۵ - ۰۳:۰۵:۴۶
کد خبر: ۱۹۳۴۴۳

رییس سازمان توسعه تجارت: 

داروهای ایران به روسیه صادر می‌شوند

رییس سازمان توسعه تجارت می‌گوید بازار داروی روسیه ارزشی ۲۰ میلیارد دلاری دارد و ایران برای ورود به این بازار برنامه‌ریزی کرده است. علی‌رضا پیمان پاک اظهار کرد: رویکرد دولت این است که برای کالاهایی که بازار مناسبی دارند و تولیدکنندگان ما نیز توان رقابت با کالاهای خارجی در آن بازار را دارا هستند، برنامه‌ریزی ویژه انجام دهیم که شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی یکی از آنهاست.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه حضور در نمایشگاه‌های تخصصی باید با برنامه از پیش تعیین شده و با توجه با اهداف مشخص شده باشد، تاکید کرد: نمونه این برنامه‌ریزی را در نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو دیدیم که دستاورد مناسبی برای صنعت خودرو و قطعه‌سازی ما داشت. وی افزود: با مشارکت اتحادیه‌ها و تولیدکننده تجهیزات پزشکی می‌توانیم چنین حضوری را تکرار کنیم و سازمان توسعه تجارت نیز مجموعه‌های متناظر خود و خریداران و اتحادیه‌های مهم و بزرگ روسی را پای میز مذاکره بیاورد تا در این مذاکرات با حاصل شدن شناخت طرف مقابل از توانمندی ایرانی‌ها، توافقات نهایی انجام شود.

پیمان‌پاک با بیان اینکه طبق آمارها واردات دارو و تجهیزات پزشکی روسیه در سال ۲۰ میلیارد دلار است، گفت: با خروج شرکت‌های غربی از این کشور به علت تحریم‌ها، بازار مناسبی پیش روی شرکت‌های ایرانی قرار گرفته که می‌توان از آن بهره برد. وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای حضور در این بازار خاطرنشان کرد: کار از چند ماه پیش آغاز شده و اکنون توافقات خوبی در خصوص صادرات داروهای ضد سرطان انجام شده است. رییس سازمان توسعه تجارت همچنین به پشتیبانی این سازمان از صادرات تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: در این راستا حل مشکلات تبادلات مالی، افتتاح حساب کارگزاری میان بانک‌های ایرانی و روس، تامین مالی برای اعتبار خرید، صدور ضمانت و بیمه نامه‌ها و بحث رجیستری سریع دارو و تجهیزات پزشکی در روسیه در حال پیگیری و انجام است.

وی همچنین به رفع مشکلات حمل و نقل و گمرکی صادرات دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: در این بخش می‌توان از ظرفیت کریدور سبز استفاده کرد.

بعد از این همایش نیز تعدادی از تولیدکنندگان و روسای اتحادیه‌های تجهیزات پزشکی در جلسه‌ای با رییس سازمان توسعه تجارت به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود در زمینه صادرات پرداختند. عمده این مشکلات مرتبط به مسائل رفع تعهد ارزی، حمایت مالی جهت حضور در نمایشگاه‌ها و صدور ضمانتنامه‌های جایگزین ال‌سی می‌شد که پیمان‌پاک در این ارتباط از برنامه‌ریزی برای حل مشکلات گفت.

بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت، وی در خصوص مشکلات رفع تعهد ارزی افزود: با علم به مشکلاتی که وجود دارد و میراث دولت گذشته است، چند راه برای رفع تعهد در نظر گرفته شده که به زودی با اجرایی شدن آن، مشکلات تجار حل می‌شود. رییس سازمان توسعه تجارت همچنین در خصوص حمایت‌های مالی و صدور ضمانتنامه‌ها نیز اظهار کرد: پرداخت بخشی از هزینه‌های رفت و آمد و اقامت در هتل، کمک هزینه اجاره غرفه، حمایت شرکت شهرک‌های صنایع کوچک و صندوق نوآوری از جمله این حمایت‌ها خواهد بود. ضمن اینکه با مشارکت صندوق ضمانت و یک شرکت بیمه روسی، مشکل صدور ضمانتنامه نیز حل شده است.

زیان شدید  قنادی‌ها از حوادث اخیر کشور

رییس اتحادیه صنف قنادان تهران گفت: در یک ماه اخیر بازار و همه اصناف به‌شدت از شلوغی‌ها و اغتشاشات اخیر جامعه آسیب‌دیده و فروشندگان با مشکل کمبود شدید فروش روبرو هستند که صنف قنادی نیز از این امر بی‌نصیب نمانده است.  علی بهره‌مند، رییس اتحادیه صنف قنادان تهران، شیرینی فروشان و کافه‌قنادی تهران در گفت‌وگو با ایرنا بیان کرد: در حال حاضر قیمت شیرینی و دیگر محصولات قنادی‌ها در سراسر کشور رقابتی است و هر واحد بر اساس موادی که در محصولات خود استفاده می‌کند، قیمت را مشخص می‌کند؛ به همین دلیل می‌توان گفت اتحادیه قیمت‌های دستوری ندارد.

وی افزود: با این حال طی یک ماه اخیر بازار و همه اصناف به‌شدت از شلوغی‌ها و اغتشاشات اخیر جامعه آسیب‌دیده و فروشندگان با مشکل کمبود شدید فروش روبرو هستند که صنف قنادی نیز از این امر بی‌نصیب نمانده است. بهره‌مند اظهار کرد: طی یک هفته اخیر با توجه به کاهش اغتشاشات و تجمع‌ها در سراسر کشور اوضاع کمی بهتر شده، ولی انتظار داریم همانند گذشته آرامش بر بازار حکمفرما شود تا اصناف مختلف بتوانند با آرامش به فعالیت تجاری خود ادامه و مردم نیز کالاهای مورد نیاز خود را خریداری کنند. این مقام صنفی یادآور شد: نمی‌توان آمار دقیقی از میزان خسارت قنادی‌ها در کشور تخمین زد؛ ولی پرواضح است که آنها زیان زیادی طی این مدت داشته‌اند.